Alfabetul numismaticii

Moderatori: Deus, Comboloi

operator59

Mesaj de operator59 »

de vreo 6 luni am cumparat de pe okazii un cantar chinezesc "no name".

mi se pare ciudat sa generalizam ca tot ce vine din China este de proasta calitate.

astfel de echipamente (gen cantare de mare precizie) sunt facute, la randul lor, de alte echipamente...industriale.
Majoritatea domeniile industriale care fac productie folosesc echipamente produse in China (CNC-uri, etc). inclusiv constructorii auto europeni, cei de echipamente medicale, IT, etc. Pe scurt, China este tara cu cea mai mare productie de echipamente/utilaje din industria grea, si totodata cel mai mare exportator din lume.
Inclusiv cantarele Lechtturm au componente chinezesti (ca mai toate echipamente cu componenta elecronica) prelucrare/produse de echipamente industriale chinezesti. Deci cantarul din "nemtzia" cu ce e mai bun?
Revenind la recomandari privind achizita unui cantar, spuneam ca detin unul care-si face treaba foarte bine (colectionez moneda straina din toata lumea, prin urmare fac verificari dese - vreo 1500 in 2010). A costa 50 Ron, este cu 2 zecimale, are functie de tarare (elimina greutatea ambalajului, etc), are carcase de protectie si husa. Nu stiu daca este un argument suficient care sa va motiveze in achizitie!

:lol:
ps: nu sunt chinez, nu am rude in china si nu comercializez astfel de bunuri
:lol:

Mai iau in calcul inca 3 argumente:
1. (recomandare a unui "batran") o cantarire cu un rezultat cat mai apropiat de realitate se face cu minim 3 cantare de marci diferite (din cele discutate)
2. sutimile de gram sunt influentate de mediu/temperatura si multi alti factori
3. sunt monede a caror greutate poate fi diferita decat cea prezentata in anumite cataloage celebre (se amintea intr-un topic de moneda de 25.000 lei)

cam atat...pe fuga!
banivechi

Mesaj de banivechi »

Eu am un cintar de laborator fabricat in anii '80, complet mecanic. E greu si mare, dar cintareste pina la un kilogram cu o precizie de 0,01 grame. Bun si la monede, dar mai ales bun si la prepararea revelatorului si fixatorului foto.
Scrie răspuns