Plata ebay!
Am fost acum jumatate de ora chiar la sediul sucursalei din Iasi . Raspunsul persoanei de la ghiseul "operatiuni persoane fizice" a fost ceva mai bine structurat : 10 EUR comisionul bancii din strainatate +20 EUR SWIFT +o,15% din suma de transferat . Totul nu mai putin de 45 EUR (!!!) . Dupa cum se vede a mai scazut un pic .berserkr scrie:Nu Aldor si Adib, nu e asa. Este 10 euro SWIFT (ca peste tot) plus comision functie de suma dar minim 15 euro, simplu deci minim e 25 euro cu totul iar peste numai daca procentul (comisionul) este mai mare de 15 euro dar asta se intampla numai la sume f mari. De exemplu la 100 de euro platesti 25 si asta-i tot. Si stiu sigur ca-i asa.Aldor scrie:Nu stiu daca se mai atxeaza ceva pentru asta la bancile externe 9ma refer numai la cele din U.E.), devreme ce din tarile UE se poate transfera bani in Romania aproape gratis.
Dar unele banci romanesti iti cer sa ai ceva bani in cont, pentru 'eventualele comisioane ale bancilor externe'. Deci daca comisionul Raiffeisen este sa zicem 25 euro + SWIFT-ul 10 EURO + plus pentru acele eventuale comisioane externe iti mai cere sa bagi in cont vreo 20 de euro, atunc iese 55 de euro la final. Cam mult, sa trimiti 100 de euro prin western union te costa vreo 9euro parca.
Nimeni nu a spus ca nu exista si metode mai ieftine pentru a transfera bani in strainate . Despre una din acestea s-a discutat chiar in acest topic (moneybookers) . Ce te faci insa in situatia in care vanzatorul nu accepta decat PayPal si/sau transferul bancar ..?vlahul scrie:Am trimis in SUA 180 euro prin money gram si am platit 20 euro. Comisionul se plateste in functie de suma care se doreste a fi trimisa, aflandu-se in anumite plaje, la fel se intampla si la western union, pentru aceeasi suma se percepea un comision de 27 $. Asa ca ...
Iar tu iti doresti nespus de mult piesa pe care o are la vanzare...? Si (din intamplare sau nu..) piesa are un pret chiar accesibil...?
Daca eu iti spun ca e 10 + 0,15% din suma dar nu mai putin de 15 euro de ce nu ma crezi?adib scrie:Am fost acum jumatate de ora chiar la sediul sucursalei din Iasi . Raspunsul persoanei de la ghiseul "operatiuni persoane fizice" a fost ceva mai bine structurat : 10 EUR comisionul bancii din strainatate +20 EUR SWIFT +o,15% din suma de transferat . Totul nu mai putin de 45 EUR (!!!) . Dupa cum se vede a mai scazut un pic .berserkr scrie:Nu Aldor si Adib, nu e asa. Este 10 euro SWIFT (ca peste tot) plus comision functie de suma dar minim 15 euro, simplu deci minim e 25 euro cu totul iar peste numai daca procentul (comisionul) este mai mare de 15 euro dar asta se intampla numai la sume f mari. De exemplu la 100 de euro platesti 25 si asta-i tot. Si stiu sigur ca-i asa.Aldor scrie:Nu stiu daca se mai atxeaza ceva pentru asta la bancile externe 9ma refer numai la cele din U.E.), devreme ce din tarile UE se poate transfera bani in Romania aproape gratis.
Dar unele banci romanesti iti cer sa ai ceva bani in cont, pentru 'eventualele comisioane ale bancilor externe'. Deci daca comisionul Raiffeisen este sa zicem 25 euro + SWIFT-ul 10 EURO + plus pentru acele eventuale comisioane externe iti mai cere sa bagi in cont vreo 20 de euro, atunc iese 55 de euro la final. Cam mult, sa trimiti 100 de euro prin western union te costa vreo 9euro parca..Desi am insistat cu ideea ca sunt ANORMAL de mari (mai ales ca este vorba de un transfer intre doua susursale ale aceleiasi banci) , nu am reusit sa mai obtin nici o reducere .
.
Hmm, stii ceva si despre comisioanele din UE? Cam cat te-ar costa deschiderea si intretinerea unui cont in alta tara. Dar operatiunile?vlahul scrie:Good pointvasil scrie:Doar suntem in UE. Am auzit ca acum romanii isi pot deschide un cont in orice tara din UE. Daca banca are si site online iar tara respectiva beneficiaza de paypal, atunci cu atat mai bine.
Nu. Insa nu vad de ce ar o problema, contul respectiv sa fie pt paypall pana se va implementa si la noi acest sistem. Dau cu presupusul. Cred ca alimentarea ar fi aici problema.berserkr scrie:Hmm, stii ceva si despre comisioanele din UE? Cam cat te-ar costa deschiderea si intretinerea unui cont in alta tara. Dar operatiunile?vlahul scrie:Good pointvasil scrie:Doar suntem in UE. Am auzit ca acum romanii isi pot deschide un cont in orice tara din UE. Daca banca are si site online iar tara respectiva beneficiaza de paypal, atunci cu atat mai bine.
-
cartelcoserv

" Your account has been suspended!
PayPal Security Measures.
Dear PayPal Member,
Your account has been suspended in our system as a part of our routine security measures. This is a must to ensure that only you have access and use of your Paypal account and to ensure a safe PayPal experience. We require all flagged accounts to verify their information on file with us. To verify your information at this time, please visit our secure server webform by clicking the hyperlink below:
Click here to verify your Information
If you choose to ignore our request, you leave us no choice but to temporarily suspend your account.
Thank you for your patience as we work together to protect your account.
"
ia uite.....
aveam cont de paypall si nu stiam...
))
PayPal Security Measures.
Dear PayPal Member,
Your account has been suspended in our system as a part of our routine security measures. This is a must to ensure that only you have access and use of your Paypal account and to ensure a safe PayPal experience. We require all flagged accounts to verify their information on file with us. To verify your information at this time, please visit our secure server webform by clicking the hyperlink below:
Click here to verify your Information
If you choose to ignore our request, you leave us no choice but to temporarily suspend your account.
Thank you for your patience as we work together to protect your account.
"
ia uite.....
aveam cont de paypall si nu stiam...
Si eu am avut cred ca numai anul trecut fo' 30 de conturi ba pe citybank, ba pe american bank, ba pe alte banci de mare succes (si toate afara) si n-am stiut de niciunul
Uneori imi venea la ma leg la serverul ala si sa bag injuraturi pe post de login si password. Asa, de satisfactie
sa aibe ce citi hackerii lui Peste.
-
cartelcoserv

si la thirdfirst bank nu ati avut?berserkr scrie:Si eu am avut cred ca numai anul trecut fo' 30 de conturi ba pe citybank, ba pe american bank, ba pe alte banci de mare succes (si toate afara) si n-am stiut de niciunulUneori imi venea la ma leg la serverul ala si sa bag injuraturi pe post de login si password. Asa, de satisfactie
sa aibe ce citi hackerii lui Peste.
Cine le mai stie. Dar daca nu intru zilnic pe yahoo am de golit sute de spamuri. Mai nou se pare ca "reteta nigeriana" e iar la moda (aia cu castigatul de bani in urma nustiucarui individ mort fara familie si cu teschereaua plina). Am vazut o emisiune la englezi in care si-au propus sa mearga mai departe cu un caz de-asta. Acolo s-a vazut unde ducea toata treaba, la cheltuieli constante si nici un rezultat pozitiv.
Pentru ca azi am fost la Raiffesisen , in doua locatii diferite din iasi , si am intrebat cat se poate de clar doua persoane diferite care se ocupa de operatiuni pentru persoane fizice (si repet , am explicat foarte clar ceea ce vreau sa fac : o plata externa de cca.100 eur , din Raiffeisen Iasi la o alta sucursala Raiffeisen din Germania) si am primit doua raspunsuri qvasiidentice .berserkr scrie:Daca eu iti spun ca e 10 + 0,15% din suma dar nu mai putin de 15 euro de ce nu ma crezi?adib scrie:Am fost acum jumatate de ora chiar la sediul sucursalei din Iasi . Raspunsul persoanei de la ghiseul "operatiuni persoane fizice" a fost ceva mai bine structurat : 10 EUR comisionul bancii din strainatate +20 EUR SWIFT +o,15% din suma de transferat . Totul nu mai putin de 45 EUR (!!!) . Dupa cum se vede a mai scazut un pic .berserkr scrie: Nu Aldor si Adib, nu e asa. Este 10 euro SWIFT (ca peste tot) plus comision functie de suma dar minim 15 euro, simplu deci minim e 25 euro cu totul iar peste numai daca procentul (comisionul) este mai mare de 15 euro dar asta se intampla numai la sume f mari. De exemplu la 100 de euro platesti 25 si asta-i tot. Si stiu sigur ca-i asa..Desi am insistat cu ideea ca sunt ANORMAL de mari (mai ales ca este vorba de un transfer intre doua susursale ale aceleiasi banci) , nu am reusit sa mai obtin nici o reducere .
.
Am intrebat pe cineva care stie sigur ce vorbeste.
Pe de alta parte , daca esti asa de sigur pe ceea ce a spus persoana de incredere , esti dispus sa suporti diferenta de comision pentru o plata de 100 EURO cum am precizat mai sus (adica tot ceea ce depaseste 15 EURO )?