Cum ne descurcam cu gradarea monedelor ( bancnotelor ) ?
Intradevar asa este, analizand si alte monede din colectia personala, am mai intalnit cateva monede cu asemenea eroare (perle unite de bordul monedei, partial sau total). Nu stiu exact care este motivul care provoca aceasta unire de perle. Presupun ca din cauza matritei uzate in acel loc...Alnaibii scrie:Moneda de 50 Bani 1900 are o eroare de batere? Perlele in partea dreapta pe avers sunt unite.
Altfel, o moneda foarte frumoasa, cred ca e UNC
Daca gresesc va rog sa ma corectati, va multumesc.
"Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii."
Mike scrie:Nu stiu ce sa zic, dar parca totusi pe uzura m-as duce.
Alte pareri ?
Eu zic ca monedele care au aceata uzura pe toata suprafata bordului poate fi cauzata de la circulatia monedei (bordul monedei se consuma si atunci partea joasa a perlelor se uneste cu partea joasa a bordului). Dar in cazul unei monede care are o uzura partiala (avers-revers doar bordul).......cine ne da raspunsul?
claus scrie:Parerea mea este ca problema cu perlele este din batere, si ca toate monedele (50 bani 1900, 1 leu 1906, cat mai ales 25000 lei), sunt usor curatate.
Sunt de aceiasi parere d-le Claus, avem exemplu moneda de 1 leu 1906.
Campul monedei nu este uzat pe cand bordul si perlele......
-
Cristian Ciuplea

50 bani 1900
Problema la acel 50 bani 1900 este cauzata de o usoara descentrare.
Nu vreau sa spun ca nu exista 50 bani 1900 batut perfect, dar mai toate au cate ceva ( varfuri de frunze slab batute, suprafete de frunze usor aplatizate,
contur de cap sau gat pe revers etc ).
Moneda postata are f. usoare urme de circulatie.
Nu vreau sa spun ca nu exista 50 bani 1900 batut perfect, dar mai toate au cate ceva ( varfuri de frunze slab batute, suprafete de frunze usor aplatizate,
contur de cap sau gat pe revers etc ).
Moneda postata are f. usoare urme de circulatie.