Ca si la monedele de 250 lei 1939-1941, si la 25.000 lei 1946 problemele apar prima data pe efigie, nu in camp. Moneda postata mie mi se pare in stare foarte buna, si nu cred ca a fost curatata, cum sugereaza domnul claus. Mai mult, cred ca modalitatea de obtinere a imaginilor (scan) ascunde si luciul de batere. Puteti confirma ca piesa prezinta luciu?Alnaibii scrie:Eu cred ca moneda de 25000 lei este pe putin XF, cu o "mica" problema - nu prezinta urme de zgarieturi in camp, ceea ce ma face sa cred ca a fost scufundata intr-o solutie. Nu am folosit niciodata solutii de curatat argint, dar banuiesc ca asta este efectul - umple zgarieturile fine.
Cum ne descurcam cu gradarea monedelor ( bancnotelor ) ?
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
-
roantichitati

Re: 50 bani 1900
Cristian Ciuplea scrie:Problema la acel 50 bani 1900 este cauzata de o usoara descentrare.
Sunt mai multe "fenomene" care pot face ca perlele sa nu fie bine imprimate , insa DESCENTRAREA nu este unul dintre ele . Atata timp cat matrita cade PERPENDICULAR pe rondel nu conteaza ca este sau in centrul suprafetei , detaliile se imprima perfect pentru ca presiunea este exercitata in mod egal . Printre cauzele frecvente ale acestei erori se numara o batere slaba corelata cu o usoara oblicitate a unghiului cu care matrita cade pe blanc . In acest fel presiunea matritei este impartita inegal pe suprafata blancului si unele elemente nu se imprima in totalitate cu precadere cele aflate in suprafata cea mai slab imprimata care nu poate sa fie decat partea din apropierea muchiei . Asa cum am spus , mai pot exista si alte cauze care pot provoca aceeas eroare : blanc subtiat in una din parti , matrtita lovita ....etc
- Fişiere ataşate
-
- eroare.jpg (42.6 KiB) Vizualizat de 10377 ori
Postez moneda 20 lei 1930 pentru a afla daca culoarea de pe revers este din fabricatie sau este facuta artificial. Am mai vazut in vanzare pe ebay cateva monede cu asemenea culoare/curcubeu, vreau sa-mi spune-ti parerile dvs. Va multumesc anticipat.
- Fişiere ataşate
-
- Picture3.jpg (61.54 KiB) Vizualizat de 10267 ori
-
- Picture4.jpg (59.69 KiB) Vizualizat de 10267 ori
"Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii."
Nu vad cum ar putea o moneda sa prinda patina in procesul de batere, deci asta cred ca e exclus.
Artificial (adica indusa special pentru a-i creste valoarea, asa cum vad ca se practica la monedele americane), nu cred.
Parerea mea e ca sau e naturala, sau a rezultat in urma contactului cu o anumita substanta cu care (este posibil) a fost la un moment dat curatata.
Artificial (adica indusa special pentru a-i creste valoarea, asa cum vad ca se practica la monedele americane), nu cred.
Parerea mea e ca sau e naturala, sau a rezultat in urma contactului cu o anumita substanta cu care (este posibil) a fost la un moment dat curatata.
Buna seara tuturor,
@ babanezu, cum vedeti dumneavostra moneda in foto asa este si in realitate, nu are nici o legatura cu blitz-ul.
@ claus, cred ca ai doilea raspuns este cel cu pricina (asta e parerea mea).
Ati putea sa-mi spuneti de ce nu sunteti de acord ca ar putea fi facut artificial?
Aveti dreptate , ar putea fi cauzat si din cauza unui produs pt. curatat monede.
@ banivechi, la asa ceva nu m-am gandit niciodata, sa fierbi moneda intr-un ou
(totul e posibil) Dar dece are acel curcubeu apare doar pe revers?
@ babanezu, cum vedeti dumneavostra moneda in foto asa este si in realitate, nu are nici o legatura cu blitz-ul.
@ claus, cred ca ai doilea raspuns este cel cu pricina (asta e parerea mea).
Ati putea sa-mi spuneti de ce nu sunteti de acord ca ar putea fi facut artificial?
Aveti dreptate , ar putea fi cauzat si din cauza unui produs pt. curatat monede.
@ banivechi, la asa ceva nu m-am gandit niciodata, sa fierbi moneda intr-un ou
(totul e posibil) Dar dece are acel curcubeu apare doar pe revers?
"Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii."
-
paul_aramis

"curcubeul" apare şi pe avers şi pe revers. se datorează cel mai probabil unei curăţări chimice improprii a monedei, făcută de un amator.
mi este posibilă o cauză, dar improbabilă: încercarea cuiva de a placa moneda pentru ai da "luciu". astfel de irizaţii apar la operaţiile de galvanizare (în galben).
mi este posibilă o cauză, dar improbabilă: încercarea cuiva de a placa moneda pentru ai da "luciu". astfel de irizaţii apar la operaţiile de galvanizare (în galben).
Moneda are luciu de monetarie. Acele tente de lumina nu se pot obtine din blitz (folosirea blitzului la fotografierea monedei da ca rezultat o poza aproape complet alba- moneda aproape ca dispare in totalitate din cauza luminii intense). cat despre culoarea tipic curcubeu: a fost tinuta pe o suprafata de lemn o durata considerabila de timp. Am patit la fel cu un 2 bani 1900 curatat pe care l-am uitat cateva luni bune in birou in contact direct cu lemnul si cand am dat de el avea tot asa pe o parte acelasi rainbow toning.
Oricum, misto patina
Oricum, misto patina
-
Leopold.Thaler

Avers : VF
Revers : VF+
Daca nu avea zgarieturile alea puteam spune ca este XF.
Sper sa va fie de folos.Piesa cred ca a fost pe okazii daca spuneti si pretul la care s-a dat pot sa va mai zic ceva.
O seara placuta.
Revers : VF+
Daca nu avea zgarieturile alea puteam spune ca este XF.
Sper sa va fie de folos.Piesa cred ca a fost pe okazii daca spuneti si pretul la care s-a dat pot sa va mai zic ceva.
O seara placuta.
Ultima oară modificat 07 Feb 2011, 23:42 de către Leopold.Thaler, modificat 1 dată în total.
.