Cum ne descurcam cu gradarea monedelor ( bancnotelor ) ?

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
ovidiu^

Mesaj de ovidiu^ »

Un 5 lei 1906 F nu o sa il gasiti sub 30 de euro, deci comparatia este fortata. Si vad ca incepeti sa evitati raspunsurile la unele intrebari...
simaky

Mesaj de simaky »

nu cred ca am omis sa raspund la vreo intrebare !
apropo la ce intrebare doriti sa va raspund ?

... apropo de "este numismat este un om care are o colectie de 5000 de euro, dar stie povestea fiecarei piese din colectia lui? " ....
.... nu cred ca un colectionar care are o colectie care valoreaza 5000 Euro are doar piese gaurite sau F !!!???..... banuiesc ca ar aprecia si piesele VF+, XF-, XF .....
Ultima oară modificat 29 Ian 2013, 03:09 de către simaky, modificat 1 dată în total.
ovidiu^

Mesaj de ovidiu^ »

simaky scrie:poate ca este un viitor colectionar care pe moment nu isi permite sa plateasca pe o moneda decat 30 euro !
Deci daca pe moment nu isi poate permite sa plateasca moneda X mai mult de 30 de euro nu este un colectionar, este un viitor colectionar... interesanta logica dumneavoastra :lol:

Mai demult citeam ce si cum colectioneaza colegii de pe forum si imi amintesc cum cineva spunea ca are un borcan in care tine si banutul gasit in parcare la magazin sau un 5 bani 1906 folosit pe post de saiba. Conteaza pasiunea, conteaza si calitatea e adevarat, dar cand nu dispui de multi bani te multumesti si cu un 5 lei M si te doare in cot de ce cred ceilalti care se lauda ca au si ei un M de 5 grame din 1876.
simaky

Mesaj de simaky »

domnul meu, nu as dori sa ma intelegeti gresit, dar eu nu as putea recomanda cuiva, mai ales cuiva care e incepator, sa plateasca 30 euro (suma la care va referiti) pe o saiba ruginita .... chiar daca e si dacica !!!!!

sigur sunt colectionari care niciodata nu vor putea plati mai mult de 30 euro pe o piesa !
dar pot cumpara cu acesti bani si piese frumoase !!!!
de ce e neaparat nevoie sa ai o moneda de 5 Lei Carol I in colectie ? ... mai ales daca e slab conservata .... asta nu inteleg eu din "logica" dumneavoastra !

... asta e logica mea !
ovidiu^

Mesaj de ovidiu^ »

30 de euro erau raportati la o piesa de argint de 5 lei Carol in stari slabe de conservare, domnul meu. Am specificat din prima mea postare acest lucru, domnul meu. Dar probabil e tarziu si nu ati retinut.
simaky scrie:de ce e neaparat nevoie sa ai o moneda de 5 Lei Carol I in colectie ? !
Pentru a avea o colectie cat mai completa? Si ca tot vorbiti de istorie... si o moneda M are istoria ei... sau nu?!?!?!
Mateiciuc

Mesaj de Mateiciuc »

....ca sa linistesc putin ''apele'' am sa postez si reversul pentru gradare, av a fost deja gradat de dl capa ca fiind VF. Sper sa nu fie si aceasta moneda bagata la categoria M :lol:
Fişiere ataşate
IMG_0064.JPG
IMG_0064.JPG (72.33 KiB) Vizualizat de 12985 ori
"Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii."
kommodore_ss

Mesaj de kommodore_ss »

XF clar.
Timis

Mesaj de Timis »

Mateiciuc scrie:....ca sa linistesc putin ''apele'' am sa postez si reversul pentru gradare, av a fost deja gradat de dl capa ca fiind VF. Sper sa nu fie si aceasta moneda bagata la categoria M :lol:
Pentru a fi corecta ,,gradarea " ,corect este sa postati o poza la aceeasi rezolutie facuta perpendicular pe suprafata de contact al Rv. si NU lateral /inclinat si in plan mai indepartat.
sau
o noua postate SCAN ,in format 300DPI ,de asemenea Av/Rv.
sorin70

Mesaj de sorin70 »

kommodore_ss scrie:XF clar.
Detaliile scutului mic din centrul stemei nu se vad deloc, asa ca nu poate fi XF
Parerea mea este VF, poate VF+ , in lipsa unei imagini corespunzatoare.
Mateiciuc

Mesaj de Mateiciuc »

sorin70 scrie:
Detaliile scutului mic din centrul stemei nu se vad deloc, asa ca nu poate fi XF
...si la gradul aUNC trebuie sa aiba 2 scuturi centrale (unul peste altul), iar la UNC daca nu gresesc ar trebui sa apara de trei ori incalecat scutul central :lol: .
Asa ar continua scara facuta de dvs...sau gresesc?
Fişiere ataşate
IMG_0061 - Copia.JPG
IMG_0061 - Copia.JPG (97.01 KiB) Vizualizat de 12859 ori
"Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii."
TofanB
**
**

Mesaj de TofanB »

Am si eu o intrebare: aceasta moneda de 5 lei de pe timpul lui Carol I a fost batuta in doua exemplare diferite? Eu am o moneda de 5 lei din 1880 si are diametrul de 44 de mm si inca una din 1881 cu diametrul de 37 de mm. Eu din ceea ce am citit nu am gasit nicaieri ca ar exista cu 2 diametre. Pe cea din 1880 am cumparat-o vara trecuta, pe cea din 1881 o am de la tatal meu.

Va multumesc.
bobo_778

Mesaj de bobo_778 »

Sa nu arate ca asta :))
Fişiere ataşate
1C015LP01R.jpg
1C015LP01R.jpg (88.09 KiB) Vizualizat de 12839 ori
1C015LP01A.jpg
1C015LP01A.jpg (76.62 KiB) Vizualizat de 12839 ori
bobo_778

Mesaj de bobo_778 »

TofanB scrie:Am si eu o intrebare: aceasta moneda de 5 lei de pe timpul lui Carol I a fost batuta in doua exemplare diferite? Eu am o moneda de 5 lei din 1880 si are diametrul de 44 de mm si inca una din 1881 cu diametrul de 37 de mm. Eu din ceea ce am citit nu am gasit nicaieri ca ar exista cu 2 diametre. Pe cea din 1880 am cumparat-o vara trecuta, pe cea din 1881 o am de la tatal meu.

Va multumesc.
Cea cu diametrul de 44 mm este un fals chinezesc. Sper ca nu ati dat mai mult de 5 lei pe ea.

http://www.okazii.ro/cautare/5+lei+1880 ... utoc=write

http://romaniancoins.org/ro5lei1881.html

PS: Incep sa-i dau dreptate domnului Simaky :)
capa

Mesaj de capa »

Mateiciuc scrie:
sorin70 scrie:
...si la gradul aUNC trebuie sa aiba 2 scuturi centrale (unul peste altul), iar la UNC daca nu gresesc ar trebui sa apara de trei ori incalecat scutul central :lol: .
Asa ar continua scara facuta de dvs...sau gresesc?
Ah... ce ne-am face fara putin sarcasm...

Mai jos aveti scutul de la piesa prezentata de dumneavoastra (in continuare cred ca aversul este VF, iar reversul este VF+, dar si curatata) si de la o piesa gradata ca si XF.
Fişiere ataşate
scut.jpg
scut.jpg (14.68 KiB) Vizualizat de 12821 ori
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
kommodore_ss

Mesaj de kommodore_ss »

Nu am inteles niciodata de ce se gradeaza asa slab aici, orice?
Are vreo logica?

Sunt chiar darnic si am revizuit la aUNC moneda din 1885.
Ultima oară modificat 29 Ian 2013, 22:34 de către kommodore_ss, modificat 1 dată în total.
Scrie răspuns