Colet Iasi-Braila pierdut, Posta Romana
Colet Iasi-Braila pierdut, Posta Romana
Colet expediat de la Iasi, la 14 aprilie, nu a ajuns la Braila.
Destinatarul a depus o reclamatie.
Nu sunt in Tara, dar maine le dau si eu un telefon la Iasi.
Solicit sfaturi pentru astfel de situatii !
Multumesc.
Destinatarul a depus o reclamatie.
Nu sunt in Tara, dar maine le dau si eu un telefon la Iasi.
Solicit sfaturi pentru astfel de situatii !
Multumesc.
Re: Colet Iasi-Braila pierdut, Posta Romana
Si mie mi s-a pierdut un plic recomandat de la Bucuresti spre Baia Mare, destinatarul a depus o reclamatie, si astept vesti. Cei din Baia Mare mi-au zis ca destinatarul v-a primi de 10 ori costul trimiterii.
http://www.okazii.ro/catalog?per_page=2 ... t=ricky-bm
Mai bine taci si dai impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu.
Mai bine taci si dai impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu.
Solutii: scrisoare cu valoare declarata sau colet cu asigurare.
La recomandarea celor de la posta, eu trimit mereu prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire, atat intern cat si in afara. Nu mi s-a pierdut niciodata vreo trimitere. In schimb am prieteni care au destul de frecvent probleme cu pachete trimise prin posta sub forma de colet (cu asigurare sau nu).
Legat de subiect, stiu ca intr-un timp Fan Curier refuza preluarea de colete / plicuri daca ele contineau monede / bancnote. Am descoperit recent ca nu mai este cazul si ca le preiau fara probleme. Un plic format A4 prin Fan Curier costa 10-15 lei in functie de distanta, iar prin Posta 6-9 lei (cu confirmare de primire). Pentru cativa lei in plus, cred ca merita.
Legat de subiect, stiu ca intr-un timp Fan Curier refuza preluarea de colete / plicuri daca ele contineau monede / bancnote. Am descoperit recent ca nu mai este cazul si ca le preiau fara probleme. Un plic format A4 prin Fan Curier costa 10-15 lei in functie de distanta, iar prin Posta 6-9 lei (cu confirmare de primire). Pentru cativa lei in plus, cred ca merita.
Vreti sa spuneti ca expeditorul va primi o despagubire, nu destinatarul?Ricky-bm scrie:Si mie mi s-a pierdut un plic recomandat de la Bucuresti spre Baia Mare, destinatarul a depus o reclamatie, si astept vesti. Cei din Baia Mare mi-au zis ca destinatarul v-a primi de 10 ori costul trimiterii.
Daca imi vand masina, pot sa pun un bid mai mare...
In cazul pierderii, expeditorul primeste valoarea declarata, dupa o ancheta de cateva luni. Se cer declaratii de la expeditor si de la destinatar.
Obligatoriu sa pastrati chitanta de expeditie.
Alte detalii:
https://www.posta-romana.ro/ajutor.html
DESPĂGUBIRILE
Poşta nu este răspunzătoare pentru nicio pierdere sau pagubă în cazul trimiterilor neînregistrate.
Pentru a vă proteja trimiterile de valoare, trebuie să plătiţi costuri suplimentare, care să acopere asigurarea lor.
Pentru trimiterile înregistrate (inclusiv cele asigurate), pierdute sau deteriorate, sunteţi îndreptăţit să cereţi despăgubiri.
Despăgubirile vor fi suportate de către Poşta Română în conformitate cu prevederile legale în vigoare – O.G. nr. 31/2002, aşa cum a fost aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 642/2002.
Cererea de despăgubire poate fi depusă la orice oficiu poştal împreună cu dovada depunerii (tichetul sau chitanţa) trimiterii poştale ce constituie obiectul reclamaţiei prealabile.
Dacă nu sunteţi mulţumiţi de răspuns, puteţi apela la Directorul Regiunii Poştale de care aparţineţi sau la sediul central al Poştei Române - B-dul Dacia nr. 140, sector 2, cod poştal 020065, Bucureşti.
După primirea răspunsului, în cazul în care sunteţi nemulţumiţi de răspuns sau după expirarea termenului în care trebuia să primiţi răspunsul, aveţi posibilitatea să vă adresaţi instanţelor de judecată române.
Obligatoriu sa pastrati chitanta de expeditie.
Alte detalii:
https://www.posta-romana.ro/ajutor.html
DESPĂGUBIRILE
Poşta nu este răspunzătoare pentru nicio pierdere sau pagubă în cazul trimiterilor neînregistrate.
Pentru a vă proteja trimiterile de valoare, trebuie să plătiţi costuri suplimentare, care să acopere asigurarea lor.
Pentru trimiterile înregistrate (inclusiv cele asigurate), pierdute sau deteriorate, sunteţi îndreptăţit să cereţi despăgubiri.
Despăgubirile vor fi suportate de către Poşta Română în conformitate cu prevederile legale în vigoare – O.G. nr. 31/2002, aşa cum a fost aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 642/2002.
Cererea de despăgubire poate fi depusă la orice oficiu poştal împreună cu dovada depunerii (tichetul sau chitanţa) trimiterii poştale ce constituie obiectul reclamaţiei prealabile.
Dacă nu sunteţi mulţumiţi de răspuns, puteţi apela la Directorul Regiunii Poştale de care aparţineţi sau la sediul central al Poştei Române - B-dul Dacia nr. 140, sector 2, cod poştal 020065, Bucureşti.
După primirea răspunsului, în cazul în care sunteţi nemulţumiţi de răspuns sau după expirarea termenului în care trebuia să primiţi răspunsul, aveţi posibilitatea să vă adresaţi instanţelor de judecată române.

http://coinsandliterature.blogspot.com/

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
Mulțumesc tuturor pentru colegialitate și răspunsuri !
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Colete cu valoare declarata noi (SRL) am expediat mii si mii in tara, nu s-a pierdut NICIUNA niciodata.
Scrisori recomandate n-am expediat foarte multe, dar s-au pierdut cateva. Si cu confirmare de primire si fara. Dupa ce expeditorul depune reclmatie Posta face anumite "investigatii" si dupa 4-6 luni expeditorul primeste ca despagubire de 10 ori taxele postale platite pe scrisoare.
Si curierii mai pierd uneori coletele.
Deci din experienta noastra cea mai sigura (99.99%) modalitate de expediere in tara sunt coletele cu valoare declarata ale Postei Romane.
In schimb am avut 2-3 cazuri in care s-a umblat la continutul coletelor trimise prin Posta (deci s-a furat o parte din continut, pe drum). Modalitate de expediere 100% sigura NU exista.
Scrisori recomandate n-am expediat foarte multe, dar s-au pierdut cateva. Si cu confirmare de primire si fara. Dupa ce expeditorul depune reclmatie Posta face anumite "investigatii" si dupa 4-6 luni expeditorul primeste ca despagubire de 10 ori taxele postale platite pe scrisoare.
Si curierii mai pierd uneori coletele.
Deci din experienta noastra cea mai sigura (99.99%) modalitate de expediere in tara sunt coletele cu valoare declarata ale Postei Romane.
In schimb am avut 2-3 cazuri in care s-a umblat la continutul coletelor trimise prin Posta (deci s-a furat o parte din continut, pe drum). Modalitate de expediere 100% sigura NU exista.
Scrisoase recomandata Bucuresti-Brasov neajunsa... Expeditia s-a realizat pe 14.04.2016... n-a ajuns inca. Am facut reclamatie atat eu cat si expeditorul iar acum asteptam un raspuns. Frustrant!
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Destinatarul nu are cum sa primeasca vreo despagubire. Despagubirea o primeste intotdeauna expeditorul, deci cel care a platit taxele postale.Ricky-bm scrie:Si mie mi s-a pierdut un plic recomandat de la Bucuresti spre Baia Mare, destinatarul a depus o reclamatie, si astept vesti. Cei din Baia Mare mi-au zis ca destinatarul v-a primi de 10 ori costul trimiterii.
Am depus o reclamatie la: infopost@posta-romana.ro
Mi s-a raspuns, a doua zi:
"Sesizarea dumneavoastra a fost inaintata compartimentelor specializate din cadrul Companiei Nationale Posta Romana S.A.. Va asiguram ca situatia creata este in atentia noastra, Posta Romana avand ca preocupare permanenta, imbunatatirea calitatii propriilor servicii si implicit satisfacerea clientilor.
Va multumim pentru increderea acordata! ".
Sa vedem, cat de preocupati sunt...
Mi s-a raspuns, a doua zi:
"Sesizarea dumneavoastra a fost inaintata compartimentelor specializate din cadrul Companiei Nationale Posta Romana S.A.. Va asiguram ca situatia creata este in atentia noastra, Posta Romana avand ca preocupare permanenta, imbunatatirea calitatii propriilor servicii si implicit satisfacerea clientilor.
Va multumim pentru increderea acordata! ".
Sa vedem, cat de preocupati sunt...
Minune mare ! Coletul trimis din Iasi la 14 aprilie, a ajuns azi, 11 mai, la Braila.
Nu mai speram. Poate cele cateva zeci de mail-uri si apeluri telefonice au dat roade...

Nu mai speram. Poate cele cateva zeci de mail-uri si apeluri telefonice au dat roade...