Koson

Moderatori: Deus, Comboloi

Încuiat
valentina
**
**

Koson

Mesaj de valentina »

Ce este un koson?
nero

Mesaj de nero »

o moneda de aur care se presupune ca a fost emisa de regele geto dac koson.
valentina
**
**

Mesaj de valentina »

Interesant si articolul si monedele dar nu cumva intra in sfera "patrimoniu national"? Nu intreb din rautate si din pura curiozitate. :D
Va intreb pentru ca noi am fost nevoiti sa cedem statului niste monede descoperite in curtea bunicii mele, iar monedele respective erau din 1800 si nu aveau nici pe departe aceeasi valoare ca acestea de care vorbim.
vasil

Mesaj de vasil »

Teoretic orice obiect descoperit pe teritoriul romanesc trebuie declarat statului, dupa care urmeaza o evaluare efectuata de un expert care va stabili daca este "patrimoniu national" sau nu.
dimo13

Mesaj de dimo13 »

valentina scrie:Interesant si articolul si monedele dar nu cumva intra in sfera "patrimoniu national"? Nu intreb din rautate si din pura curiozitate. :D
Va intreb pentru ca noi am fost nevoiti sa cedem statului niste monede descoperite in curtea bunicii mele, iar monedele respective erau din 1800 si nu aveau nici pe departe aceeasi valoare ca acestea de care vorbim.
Cum se desfasoara aceasta "cedare" (e clar, teoretic asa-i legal), nu se ofera nici o despagubire (sau mai degraba recompensa), macar ceva simbolic?
In alta ordine de idei, mi-a placut o stire cam de acum un an, cand a fost descoperit un tezaur prin Anglia (daca nu ma insel), iar British Museum "incerca sa stranga fondurile necesare pentru a achizitiona tezaurul de la descoperitori"
Alta lume... :(
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Sincer mie mi se pare putin ciudat, ca absolvent de istorie sa nu stiti ce este un koson. Folositi functia de cautare din forum, o sa gasiti mai multe discutii legate de acest subiect, la fel si despre legislatie.
valentina
**
**

Mesaj de valentina »

Absolventii de istorie stiu multe dar despre kosoni, fie ca iti vine sa crezi fie ca nu chiar (eu personal)nu stiam.Nu e asa de cuidat. Sunt lucruri si mai ciudate decat asta.Dar fii pe pace daca a incomodat intrebarea am sa iti urmez sfatul si am sa caut singura , pe viitor cand voi mai avea nelamuriri.Scuze de deranj
Tudor C

Mesaj de Tudor C »

:twisted:
valentina
**
**

Mesaj de valentina »

:shock:
Încuiat