forinti/krajczar pe teritoriul romaniei
forinti/krajczar pe teritoriul romaniei
au circulat astfel de bancnote pe teritoriul romaniei forinti si krajczar in timpul revolutiei din 1848? si de ce nu apar in catalogul numismatic de la zimbrul carpatin? si care ar fi valoarea lor in momentul de fata (cu aproximatie cam in jur de....)
va multumesc pentru ajutor.
va multumesc pentru ajutor.
Pe teritoriul actual al Romaniei, in decursul sutelor de ani, au circulat foarte multe monede si bancnote.
In general cataloagele specializate pe o tara listeaza insemnele monetare emise oficial de statul respectiv sau care au circulat pe teritoriul sau avand accept oficial (cum au fost in cazul Romaniei ''banii de razboi'' germani si rusesti).
Deci insemnele monetare care au circulat in Ardeal la 1848 (la vremea respectiva subiect de disputa intre Ungaria si Austria) nu se incadreaza in categoriile mai sus mentionate.
In general cataloagele specializate pe o tara listeaza insemnele monetare emise oficial de statul respectiv sau care au circulat pe teritoriul sau avand accept oficial (cum au fost in cazul Romaniei ''banii de razboi'' germani si rusesti).
Deci insemnele monetare care au circulat in Ardeal la 1848 (la vremea respectiva subiect de disputa intre Ungaria si Austria) nu se incadreaza in categoriile mai sus mentionate.
''Orice ar fi sã ne aducã viitorul ºi oricât de mult ar trebui sã suferim, nu încetaþi a cultiva ceea ce a fost ºi trebuie sã rãmânã specificul sufletului românesc: credinþa, vrednicia, setea de libertate ºi dreptate precum ºi omenia cea mai deplinã faþã de semeni''
Majestatea Sa Mihai I Regele Românilor
Majestatea Sa Mihai I Regele Românilor
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
sunt placut surprins de cata lume a fost binevoitoare sa ma ajute. va multumesc foarte mult si spersa nu va deranjeze intrebarile mele. iar domnului ce mi-a atras atentia ca pe catalog scrie intre anii .... - .... aveti dreptate ma uit cam putin pe coperta, mai mult in interior.
p.s. aceste bancnote cu exceptia celei de 100 daca depasesc pretul de 10 euro este ok - starea lor fiind vf++ - xf?
p.s. aceste bancnote cu exceptia celei de 100 daca depasesc pretul de 10 euro este ok - starea lor fiind vf++ - xf?
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Nu este OK, decat eventual pentru cel de 10 forint. Pentru asta la un VF+ dupa parerea mea un pret corect ar fi pe la 15euro maxim, pentru cele de 1-2-5 forint in jur de 10 euro. Pentru cele de 15 si 30 krajczar 7-8 euro. Sunt mai multe variante la numerele de serie, dar preturile sunt cam tot pe acolo pentru fiecare. Cele de 5 forint exista in 2 variante de culoare (rosu si brun).
multumesc mult.Aldor scrie:Nu este OK, decat eventual pentru cel de 10 forint. Pentru asta la un VF+ dupa parerea mea un pret corect ar fi pe la 15euro maxim, pentru cele de 1-2-5 forint in jur de 10 euro. Pentru cele de 15 si 30 krajczar 7-8 euro. Sunt mai multe variante la numerele de serie, dar preturile sunt cam tot pe acolo pentru fiecare. Cele de 5 forint exista in 2 variante de culoare (rosu si brun).