stampile personale ale colectionatilor
stampile personale ale colectionatilor
buna seara, am vazut colectia unui domn si am remarcat ca pe toate bancnotele a aplicat o stampila personala care contine numele sau si Tr. Severin., cat a afectat acest lucru valoarea acelor bancnote.?
Divide et impera
banivechi scrie:Exista citeva poansoane personale care dau un plus mare de valoare monedelor ce le poarta. E vorba totusi de initialele unor mari colectionari din secolul XIX, nu de stampila lui Gheorghe X din Patirlagele...
Divide et impera
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Daca doriti sa stiti cam cu cate procente s-ar reduce valoarea unei bancnote UNC stampilata de ex cu IONESCU, DR TR SEVERIN, nu cred ca cineva va poate spune, nu exista o regula in acest sens.
Ce pot sa spun insa, ca in ochii mei asta scade valoarea unei astfel de piese destul de mult, de ex as prefera sa am in colectie aceeasi bancnota cu 2 pliuri, decat una UNC, dar cu mazgaleala aia.
Deci asta s-ar putea echivala asa: valoarea unei bancnota UNC mazgalita = valoarea aceeasi bancnote in stare XF. Dar asta numai pt mine.
Ce pot sa spun insa, ca in ochii mei asta scade valoarea unei astfel de piese destul de mult, de ex as prefera sa am in colectie aceeasi bancnota cu 2 pliuri, decat una UNC, dar cu mazgaleala aia.
Deci asta s-ar putea echivala asa: valoarea unei bancnota UNC mazgalita = valoarea aceeasi bancnote in stare XF. Dar asta numai pt mine.
parerea mea...valoare lor ajunge sub jumatatea valorii initiale...dupa cum spunea cineva mai sus, mai degraba ai o piesa xf decat una stampilata aunc-unc.
De m-or tine cu secara/Osenia-i a mea tara/De m-or tine cu ovaz/Osenia nu o las !
*
Osania-nu-i ocara.../Inima-i de foc si para,/De-o aprinzi/Nu vrea sa moara !...
*
Cu osanul nu te pune/Cu osanca dute-n lume...
*
*
Daca e vorba de bancnote care necirculate sint vazute o data la 20 ani, stampila lui icsulescu nu le scade valoarea. Daca e insa vorba de 1000 lei 1941 se schimba povestea. Asta ar fi o parere obiectiva. Subiectiv... daca si pe mine ma cheama icsulescu si-mi place stampila, dau si pe 1000 lei 1941 stampilata pretul de UNC.
Apropo de stampile si 1000 lei 1941, anii trecuti am stricat un 1000 lei 1941, trimitindu-l intr-un tur in jurul lumii. S-a intors semnat si chiar stampilat de multi din prietenii mei din lumea larga. Pentru mine acea bancnota valoreaza ceva chiar daca e scrisa cu pixul pe fiecare zona alba.
Apropo de stampile si 1000 lei 1941, anii trecuti am stricat un 1000 lei 1941, trimitindu-l intr-un tur in jurul lumii. S-a intors semnat si chiar stampilat de multi din prietenii mei din lumea larga. Pentru mine acea bancnota valoreaza ceva chiar daca e scrisa cu pixul pe fiecare zona alba.
sunt de acord cu domnul de mai sus...dar cand vine vorba de 100 lei 1903 imi vine sa plang

De m-or tine cu secara/Osenia-i a mea tara/De m-or tine cu ovaz/Osenia nu o las !
*
*
*
*
dimensiunile sa zic 2 cm lungime si 0.5 inaltime, nu are contur, parerea mea este ca a fost facuta din matrite din acelea pentru ziar din plum practic ea asa arataandreka scrie:asa de curiozitate...cam ce dimensiuni( forma) avea stampila si ce culoare?
Ionescu Gheorghe
Tr Severin
iar ca si culoare este albastra.
Divide et impera
interesanta chestie.banivechi scrie: Apropo de stampile si 1000 lei 1941, anii trecuti am stricat un 1000 lei 1941, trimitindu-l intr-un tur in jurul lumii. S-a intors semnat si chiar stampilat de multi din prietenii mei din lumea larga. Pentru mine acea bancnota valoreaza ceva chiar daca e scrisa cu pixul pe fiecare zona alba.
Divide et impera