bancnote BGR cu sau fara stampila
bancnote BGR cu sau fara stampila
care bancnota BGR valoreaza mai mult ? una UNC cu stampila sau una UNC fara stampila
Divide et impera
nu sunt unc cu stampila decat foarte rar,deoarece au fost stampilate cele care au circulat
De m-or tine cu secara/Osenia-i a mea tara/De m-or tine cu ovaz/Osenia nu o las !
*
Osania-nu-i ocara.../Inima-i de foc si para,/De-o aprinzi/Nu vrea sa moara !...
*
Cu osanul nu te pune/Cu osanca dute-n lume...
*
*
sunt mai valoroase cele fara stampila care se pot gasi si necirculate, asta e pe de-o parte dar daca un colectionar gaseste o bancnota bgr stampilata cu judetul sau atunci normal ca intervine partea de suflet si mai e o chestie interesanta pentru ca nu se stie cu exactitate numarul de stampile cu judete sau comisii. A fost cam dificila perioada in care au circulat aceaste bancnote emise de bgr, deoarece in tara erau o multime de emisiuni si anume bancnote emise de bgr,mf, bnr,austro ungaria,fileri, bonuri, etc
De m-or tine cu secara/Osenia-i a mea tara/De m-or tine cu ovaz/Osenia nu o las !
*
*
*
*
andreka scrie:sunt mai valoroase cele fara stampila care se pot gasi si necirculate, asta e pe de-o parte dar daca un colectionar gaseste o bancnota bgr stampilata cu judetul sau atunci normal ca intervine partea de suflet si mai e o chestie interesanta pentru ca nu se stie cu exactitate numarul de stampile cu judete sau comisii. A fost cam dificila perioada in care au circulat aceaste bancnote emise de bgr, deoarece in tara erau o multime de emisiuni si anume bancnote emise de bgr,mf, bnr,austro ungaria,fileri, bonuri, etc
va multumesc pentru informatie dar nu aceasta era ideea, am mai discutat noi doi despre stampilele aplicate pe aceste bancnote, pe mine ma intereseaza urmatoarea speta eu la ora actuala am doua bancnote de 5 lei bgr una cu stampila si alta fara,ambele in aceasi stare, iar cineva m-a intrebat care e mai valoroasa si sincer pe mine ma incuiat cu aceasta intrebare si de aceea vroiam sa aflu si parerea altora: Care e mai valoroasa o bancnota VF/F/XF/UNC/etc BGR cu stampila sau fara?
Divide et impera
Nu stiu daca aceasta e intrebarea cea mai potrivita "care e mai valoroasa". Practic, sunt doua lucruri care nu prea au cum sa fie comparate cu mare precizie.
Cu siguranta ca - datorita numarului mare de stampile aplicate - probabilitatea de a gasi doua piese stampilate cu aceeasi stampila e mai mica decat de a gasi doua piese avand aceeasi stare, dar ne-stampilate. Teoretic, astfel piesele stampilate ar tb sa fie mai scumpe.
* - in cazul celor stampilate poti sa-ti faci o colectie si pe culoarea stampilei...
Pe de alta parte, tind sa cred ca numarul pieselor ne-stampilate e mai mic decat cel al pieselor stampilate, cetatenii din vremurile acelea preferand - nu-i asa? - sa le utilizeze. Biletele BGR nu au fost bancnote "reale", cu acoperire, si cred ca detinatorii lor doreau sa scape destul de repede de ele.
O alta situatie de care tb sa tineti seama: stampilele Armatei germane (vezi un articol din CR) sunt cu adevarat greu de gasit.
Deasemenea, piesele de 25, 50 bani si cele de 1 leu nu au fost - teoretic - supuse procesului de "validare" prin stampilare. Insa se gasesc suficient de multe stampilate.
Pe scurt, o piesa UNC are o cota "de catalog". O piesa stampilata sa zicem ca in filatelie "P.A." - pret de amator, ramanand la latitudinea celor doua parti, in functie de ce colectie face fiecare, ce rezonante starneste in sufletul lui etc., etc.
Cu siguranta ca - datorita numarului mare de stampile aplicate - probabilitatea de a gasi doua piese stampilate cu aceeasi stampila e mai mica decat de a gasi doua piese avand aceeasi stare, dar ne-stampilate. Teoretic, astfel piesele stampilate ar tb sa fie mai scumpe.
* - in cazul celor stampilate poti sa-ti faci o colectie si pe culoarea stampilei...
Pe de alta parte, tind sa cred ca numarul pieselor ne-stampilate e mai mic decat cel al pieselor stampilate, cetatenii din vremurile acelea preferand - nu-i asa? - sa le utilizeze. Biletele BGR nu au fost bancnote "reale", cu acoperire, si cred ca detinatorii lor doreau sa scape destul de repede de ele.
O alta situatie de care tb sa tineti seama: stampilele Armatei germane (vezi un articol din CR) sunt cu adevarat greu de gasit.
Deasemenea, piesele de 25, 50 bani si cele de 1 leu nu au fost - teoretic - supuse procesului de "validare" prin stampilare. Insa se gasesc suficient de multe stampilate.
Pe scurt, o piesa UNC are o cota "de catalog". O piesa stampilata sa zicem ca in filatelie "P.A." - pret de amator, ramanand la latitudinea celor doua parti, in functie de ce colectie face fiecare, ce rezonante starneste in sufletul lui etc., etc.