moneda modificata

Moderatori: Deus, Comboloi

Încuiat
Tudor C

moneda modificata

Mesaj de Tudor C »

Am intrat de curand in posesia acestei piese si as vrea sa va intreb daca considerati ca mai are vreo valoare sau daca are o valoarea mai mare asa cum se prezinta ea acum decat daca i-ar fi dezlipita acea "chestie"? De asemenea, aveti idee ce an pare a fi? :roll:
Fişiere ataşate
poltina.JPG
poltina.JPG (84.29 KiB) Vizualizat de 11216 ori
andretty

Mesaj de andretty »

Am cautat o poza asemanatoare si mie imi pare un 1847
:) http://cgi.ebay.com/1847--Rouble-Ruble- ... 4007r27835
Freddy

Mesaj de Freddy »

Mare valoare nu mai are. Am si eu una, dar din 1840
LM

Mesaj de LM »

Am si eu o intrebare in legatura cu monedele:agatate,gaurite,pilite pe lateral...Aceste monede mai au valoare numismatica sau nu???Intreb deoarece am o moneda de 5 corona 1909 de argint 24 grame si vroiam sa stiu cat mai valoreaza.Moneda este piliita pe lateral...
Eu stiam ca astfel de monede nu mai ai nici o valoare numismatica,insa am vazut cu cateva sap in urma o moneda gaurita pe okazii si vanzatorul cerea 90 ron pe ea!!!
Daca poate cineva sa ma lamureasca ii multumesc anticipat!
"Audaces Fortuna Juvat !!!"
drmau

Monede

Mesaj de drmau »

Personal asi lua un 2 lei 1901 gaurit cu vreo 500 RON atata timp cat altfel ar fi un VF-XF... daca asi gasi :-)
Cred ca raspunsul este nuantat...
Daca e vorba de o moneda rara, de ceva deosebit atunci cred ca este normal sa luam in considerare si piesele mai "avariate".
Orice stiinta este un sistem de ipoteze; orice filozofie, un pariu cu timpul. Sistemele se pot substitui iar pariurile se pierd de obicei - parafrazandu-l pe Julio Cortázar via „Mironositele” de Federico Andahazi
cclanetaru
**
**

Mesaj de cclanetaru »

Cred ca cel cu moneda evaluata la 90 ron exagereaza :) un pret corect la un F/VF am primit de la colegi de pe forum in postul urmator : http://transylvanian-numismatics.com/ph ... highlight=

35 lei

+ mai sunt colectionari de ciudatenii/erori/transformari de natura numismatica care pot fi interesati de acea piesa pentru ei avand o valoare de colectie mai mare decat una "neatinsa" .
andreka

Mesaj de andreka »

eu am una din 1840
si daca imi aduc bine aminte am dat pe ea 15 lei in stare destul de buna

Editare moderator: va rog sa completati mesajul mai vechi, nu sa adaugati unul nou imediat dupa acesta. multumesc!
De m-or tine cu secara/Osenia-i a mea tara/De m-or tine cu ovaz/Osenia nu o las !
*
Osania-nu-i ocara.../Inima-i de foc si para,/De-o aprinzi/Nu vrea sa moara !...
*
Cu osanul nu te pune/Cu osanca dute-n lume...
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Prima imagine chiar nu putea fi restransa numai la piesa? Asa de exemplu:
Fişiere ataşate
poltina_470.jpg
poltina_470.jpg (75.47 KiB) Vizualizat de 11057 ori
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
ZAR

Mesaj de ZAR »

LM scrie:Am si eu o intrebare in legatura cu monedele:agatate,gaurite,pilite pe lateral...Aceste monede mai au valoare numismatica sau nu???Intreb deoarece am o moneda de 5 corona 1909 de argint 24 grame si vroiam sa stiu cat mai valoreaza.Moneda este piliita pe lateral...
Eu stiam ca astfel de monede nu mai ai nici o valoare numismatica,insa am vazut cu cateva sap in urma o moneda gaurita pe okazii si vanzatorul cerea 90 ron pe ea!!!
Daca poate cineva sa ma lamureasca ii multumesc anticipat!
Depinde foarte mult de : raritatea monedei, modificarea suferita, colectionar.
La unele le creste valoarea - functie de interventie (poansoane deosebite/rare etc.).
Spre ex. un 20 lei 1883 gaurita nu merita mai mult de pretul Au.
Dar un 20 lei 1868 valoreaza oricum mai mult decat metalul indiferent de stare - inclusiv gaurita.
Va sugerez sa studiati si la topicul dedicat :

http://transylvanian-numismatics.com/ph ... highlight= :arrow:
LM

Mesaj de LM »

Multumesc domnule ZAR!!!
"Audaces Fortuna Juvat !!!"
Tudor C

Mesaj de Tudor C »

berserkr scrie:Prima imagine chiar nu putea fi restransa numai la piesa? Asa de exemplu:

Daca tineati neaparat sa-mi atrageti atentia, puteati s-o faceti pe privat. Uite-asa se incarca forumul cu tot felul de mesaje care nu-si au rostul, unul de la dvs., acum inca unul de la mine...
Chiar am incercat sa modific scanul, dar n-a functionat. :(
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Off-topic administrativ:

Am tinut sa atrag atentia tuturor care posteaza poze. TudorC nu ma intereseaza deloc nici aici nici pe privat. Am rugamintea pentru toti cei care vor sa fie opbraznici cu mine in conditiile in care nu le adresez direct nimic, ci pun intrebari generale cu scopul ca altii sa incerce sa fie decenti in postare sa se abtina. Aici va fi ordine si disciplina, nu admit obraznicie de la pustani si nici scuze de genul "nu stiu, nu mi-a iesit", Nu stiti, invatati. Cu TudorC nu discut nici direct nici pe privat de aceea replicile mele legate de activitatea dansului vor fi adresate la modul general. Din punctul meu de vedere dansul nu foloseste decat pentru a se atrage atentia altora la cum sa nu procedeze.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
Încuiat