CUM POT SA INDEPARTEZ PLUMBUL DE PE O MONEDA DE ARGINT ???
CUM POT SA INDEPARTEZ PLUMBUL DE PE O MONEDA DE ARGINT ???
Stie cineva vreo solutie de indepartare, dizolvare a plumbului ???? am o moneda de argint peste care s-a topit putin plumb, si as vrea sa o curat fara sa o deteriorez.... [/b] 
Eu
Complicata treaba! Plumbul se lipeste destul de bine de argint. Poate un bijutier sa stie ceva mai mult. Dar mai intai intrebati, nu-l lasati sa incerce inainte sa va spuna daca sigur este posibil fara sa deterioreze moneda.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
-
micu_klein

- marcus aurelius

Berserk are dreptate. Am experimentat acest lucru cu un martisor de bronz din perioada lui Carol si s-a intamplat exact asa. Am indepartat surplusul de plumb insa o cantitate mica s-a intins pe suprafata piesei. E adevarat nu am apelat la un bijutier, probabil ei au metode mai elaborate de indepartare a excesului de plumb.
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
http://ordersandmedals.ro
- tripleseven

Incalzit si centrifugat... complicata treaba. Cu racirea nu prea cred ca iese ceva. Cu ce reactioneaza Pb si Ag nu?
Orice stiinta este un sistem de ipoteze; orice filozofie, un pariu cu timpul. Sistemele se pot substitui iar pariurile se pierd de obicei - parafrazandu-l pe Julio Cortázar via „Mironositele” de Federico Andahazi
Este intr-adevar cea mai buna idee. Pompa de cositor daca este dublata cu un varnis de silicon poate trage aproape tot, insa trebuie putina experienta si oricum o sa ramana o pelicula mica in locul unde a fost lipit plumbul.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
fara incalzire ca cica e periculos, ca reactioneaza urat si nu am avut curaj sa incerc decat incalzita la temp. camerei, am incercat sa desfac lipitura de aur cu metal moale: staniu sau plumb sau cositor ca nu stiu ce era, iar alta la fel dar cu argint, si argint cu argint, desi era o teorie mai veche si de a mea desfacere cu azot lichid , cand am vazut inca un coleg cu aceasi ideea m-am gandit sa incerc, degeaba nici un efect:(, deci a cazut, daca are cineva vreo idee inafara de clasica ,,desfacere" mecanica, poate e amabil sa ne-o posteze si noua
diversitatea, cunoasterea si toleranta fac lumea mai frumoasa!
cu ceva timp in urma am mai incercat , dar doar de pe aur sa inlatur tot metale moi, majoritatea se duce parca cu acid azotic, dar ce a apucat sa se alieze cu aurul acolo ramane efectul e cam neplacut ochiului, cred ca e de preferat mecanicul in schimbul acestei maniere
diversitatea, cunoasterea si toleranta fac lumea mai frumoasa!
Va rog nu mai postati succesiv. Completati postul dinainte. In plus, penultimul dvs post pare sa vina dupa unul inexistent (ca o continuare). Ati mai spus ceva inainte si nu a aparut? Multumesc.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!