Gradare moneda patina interesanta
Gradare moneda patina interesanta
Buna ziua.
Doresc sa achizitionez aceasta moneda, dar nu ma pot hotara in privinta starii da conservare.
Va rog pe Dv, care aveti mult mai multa experienta decat mine sa va dati cu parerea.
Putem spune un Xf? Sau nu prea?...
Mie personal imi cam place patina.
Multumesc in avans pentru eventualele rasunsuri.
http://img687.imageshack.us/img687/8316 ... atinaa.jpg
http://img163.imageshack.us/img163/4958 ... atinab.jpg
Cred ca la o privire mai atenta...este sub Xf..
Doresc sa achizitionez aceasta moneda, dar nu ma pot hotara in privinta starii da conservare.
Va rog pe Dv, care aveti mult mai multa experienta decat mine sa va dati cu parerea.
Putem spune un Xf? Sau nu prea?...
Mie personal imi cam place patina.
Multumesc in avans pentru eventualele rasunsuri.
http://img687.imageshack.us/img687/8316 ... atinaa.jpg
http://img163.imageshack.us/img163/4958 ... atinab.jpg
Cred ca la o privire mai atenta...este sub Xf..
Da...stiu.
Aceasta piesa imi lipseste din colectie si o cam vreau insa vanzatorul cred ca cere cam mult pe ea (40 Ron negociat plus vreo 7 transport) deci ajung la 47Ron, ceea ce mi se pare cam mult avand in vedere ca ma ingrijoareaza si zona aceea de revers jos dreapta care pare destul de rau afectata de o curatire mecanica poate/sau pur si simplu frecarea de o suprafata abraziva?
Ce credeti?
Va multumesc mult pentru raspuns.
Aceasta piesa imi lipseste din colectie si o cam vreau insa vanzatorul cred ca cere cam mult pe ea (40 Ron negociat plus vreo 7 transport) deci ajung la 47Ron, ceea ce mi se pare cam mult avand in vedere ca ma ingrijoareaza si zona aceea de revers jos dreapta care pare destul de rau afectata de o curatire mecanica poate/sau pur si simplu frecarea de o suprafata abraziva?
Ce credeti?
Va multumesc mult pentru raspuns.
Asa cum am zis, tipul asta de moneda e considerat aproape bullion. In consecinta si daca moneda e batuta cu ciocanul, indoita sau zgiriata, tot atit valoreaza. Poate daca mai asteptati apare ceva mai frumos la acelasi pret. Sau chiar mai jos, vad ca argintul s-a devalorizat 10% in ultimele doua saptamini.
Va multumesc pentru sfaturile folositoare.
Din pacate, cei mai multi dintre vanzatori pun preturi/evaluari stare total nerealiste(nu vorbesc de cazul de fata). Chiar m as bucura sa vad o persoana care scade pretul la o moneda de argint fara prea mare valoare numismatica doar pentru ca pretul argintului a scazut cu 10%.
Rog abtinerea celor care poate ar dori, de la comentarii de genul: numismatica nu este o afacere etc. pentru ca nici nu o tratez ca pe o afacere. Nu am vandut in viata mea o moneda si nici nu intentionez sa vand, dar de cumparat am cumparat destule; insa pur si simplu vreau ca ceea ce cumpar sa cumpar la un pret corect in concordanta cu pretul pietei si valoare reala a monedei.
Cat despre aceasta moneda, D-le banivechi, cred ca o sa mai astept sa gasesc o piesa intr-o stare mai buna, ca totusi, cine stie?!poate peste 100 de ani nu va mai fi bullion si va avea si o valoare numismatica mai mare in colectia nepotilor mei ca totusi nu ar avea un tiraj asa de mare...
Din pacate, cei mai multi dintre vanzatori pun preturi/evaluari stare total nerealiste(nu vorbesc de cazul de fata). Chiar m as bucura sa vad o persoana care scade pretul la o moneda de argint fara prea mare valoare numismatica doar pentru ca pretul argintului a scazut cu 10%.
Rog abtinerea celor care poate ar dori, de la comentarii de genul: numismatica nu este o afacere etc. pentru ca nici nu o tratez ca pe o afacere. Nu am vandut in viata mea o moneda si nici nu intentionez sa vand, dar de cumparat am cumparat destule; insa pur si simplu vreau ca ceea ce cumpar sa cumpar la un pret corect in concordanta cu pretul pietei si valoare reala a monedei.
Cat despre aceasta moneda, D-le banivechi, cred ca o sa mai astept sa gasesc o piesa intr-o stare mai buna, ca totusi, cine stie?!poate peste 100 de ani nu va mai fi bullion si va avea si o valoare numismatica mai mare in colectia nepotilor mei ca totusi nu ar avea un tiraj asa de mare...
Astfel de monede se gasesc in stare buna destul de des asadar este foarte posibil sa gasiti una care sa va placa.Referitor la valoare numismatica peste 100 de ani...probabil nu va fi foarte mare nici atunciNum01 scrie:Cat despre aceasta moneda, D-le banivechi, cred ca o sa mai astept sa gasesc o piesa intr-o stare mai buna, ca totusi, cine stie?!poate peste 100 de ani nu va mai fi bullion si va avea si o valoare numismatica mai mare in colectia nepotilor mei ca totusi nu ar avea un tiraj asa de mare...
Asta doar in cazul in care peste 100 ani vor fi de 100 ori mai multi colectionari decit acum. Aceste monede au fost tezaurizate aproape instantaneu cum au fost scoase din banca, prin urmare cele mai multe se gasesc in stare superioara aUNC si UNC si din acelasi motiv se poate estima ca numarul de monede existente inca nu e cu mult mai mic decit tirajul de 2.002.000 bucati. Daca doriti o investitie cit-de-cit profitabila pentru nepoti, mai bine va orientati pe "Moldova lui Stefan in veci a Romaniei". Au preturi comparabile, la un tiraj de trei ori mai mic.Num01 scrie:poate peste 100 de ani nu va mai fi bullion si va avea si o valoare numismatica mai mare in colectia nepotilor mei ca totusi nu ar avea un tiraj asa de mare...
Pentru ca ati facut trimitere la aceasta discutie in subiectul din anunturi, vreau sa mentionez faptul ca o moneda poate valora mai mult sau mai putin nu doar din perspectiva tirajului si al starii, ci si al intensitatii cu care un colectionar (sau nu) doreste acea piesa.
Din experienta proprie pot spune ca frecvent apar noi interesati (colectionari sau investitori) poate chiar mai multi raportat la numarul care renunta sau dispar din peisajul colectionarilor.
O parere nu este un adevar absolut, este o chestiune (gresita sau nu) de abordare.
De aceea, luand in considerare faptul ca o astfel de moneda se gaseste frecvent, va sfatuiesc sa cautati una unc sau care tinde catre aceasta stare, chiar daca veti cheltui pretul argintului sau putin peste acesta.
Din experienta proprie pot spune ca frecvent apar noi interesati (colectionari sau investitori) poate chiar mai multi raportat la numarul care renunta sau dispar din peisajul colectionarilor.
O parere nu este un adevar absolut, este o chestiune (gresita sau nu) de abordare.
De aceea, luand in considerare faptul ca o astfel de moneda se gaseste frecvent, va sfatuiesc sa cautati una unc sau care tinde catre aceasta stare, chiar daca veti cheltui pretul argintului sau putin peste acesta.
Basca 3.375g (13.5%) mai mult argint.banivechi scrie:Daca doriti o investitie cit-de-cit profitabila pentru nepoti, mai bine va orientati pe "Moldova lui Stefan in veci a Romaniei". Au preturi comparabile, la un tiraj de trei ori mai mic.
Argintul dintr-o moneda de 100.000 lei 1946 valoreaza acum cam 27 lei
(respectiv 32 lei la 500 lei 1941).
Tot in legatura cu 100.000 lei 1946, mie mi se pare decent sa coste 40 lei in stare XF+ si pana in 50 lei in stare AU, chiar daca se gasesc foarte multe piese in stare buna. Unc am vazut rar, ca si la 500 lei 1944.
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
Acum 2-3 ani. Dupa 2006 in orice caz. T. le avea.
Ultima oară modificat 29 Ian 2010, 16:42 de către banivechi, modificat 1 dată în total.
D-le Vlahul, multumesc pentru sugestie.
Pentru Dl Capa:
Dupa cum am mai spus, nu o vreau pentru argintul din ea (astfel ma multumeam si cu una F), ci pentru ca imi lipseste din colectie, insa mi se pare normal sa o cumpar la un pret cat mai rezonabil.
In plus, dupa cum a-ti vazut, am oferit si eu 35-40 RON deci nu 27 RON cat ar fi pretul argintului din ea
Pentru Dl Capa:
Dupa cum am mai spus, nu o vreau pentru argintul din ea (astfel ma multumeam si cu una F), ci pentru ca imi lipseste din colectie, insa mi se pare normal sa o cumpar la un pret cat mai rezonabil.
In plus, dupa cum a-ti vazut, am oferit si eu 35-40 RON deci nu 27 RON cat ar fi pretul argintului din ea
Cu toate ca daca ma gandesc eu mai bine acum..imi aduc aminte ca o tanti o are (am vazut o mai demult la dansa in casa) insa nici nu concepea sa o dea pe "cateva sute", pentru ca dansa considera ca valoreaza mai mult, ca de "e de argint si e mare"
Apropo, a-ti observat si DV. fenomenul urmator? :
Exista intr-adevar o multime de oameni care din intamplare detin piese interesante si le dau mai pe nimic, dar eu am vazut si reversul medaliei: Oameni care detin (tot din aceasi intamplare) diverse piese (in special din argint dar nu numai), care considera ca ceea ce detin ei valoreaza n milioane si nu vor nici in ruptul capului sa le dea la alt pret cu toate ca le arati toate dovezile (cataloage etc) care arata clar ca este vorba de niste piese comune, fara prea mare valoare si ca tu doar le vrei pentru ca iti lipsesc din colectie sau iti lipresc din colectie in starea respectiva/varianta respectiva.
Acest fenomen l-am intalnit si pe okazii. Vede el bine ca mai sunt alte 20 de piese la vanzare la pretul de sa zicem 20 de Ron, si el o pune la 110 RON; iar daca te uiti in licitatiile lui, vezi clar ca nu mai are nici o alta moneda de vanzare si deci face parte din cei care nu au nici o legatura cu domeniul. Acum poate o sa ziceti de necunostiinta, dar pe okazii e simplu doar dai un search si vezi la cat vand si altii si apoi pui si tu un pret in consecinta, nu?
Apropo, a-ti observat si DV. fenomenul urmator? :
Exista intr-adevar o multime de oameni care din intamplare detin piese interesante si le dau mai pe nimic, dar eu am vazut si reversul medaliei: Oameni care detin (tot din aceasi intamplare) diverse piese (in special din argint dar nu numai), care considera ca ceea ce detin ei valoreaza n milioane si nu vor nici in ruptul capului sa le dea la alt pret cu toate ca le arati toate dovezile (cataloage etc) care arata clar ca este vorba de niste piese comune, fara prea mare valoare si ca tu doar le vrei pentru ca iti lipsesc din colectie sau iti lipresc din colectie in starea respectiva/varianta respectiva.
Acest fenomen l-am intalnit si pe okazii. Vede el bine ca mai sunt alte 20 de piese la vanzare la pretul de sa zicem 20 de Ron, si el o pune la 110 RON; iar daca te uiti in licitatiile lui, vezi clar ca nu mai are nici o alta moneda de vanzare si deci face parte din cei care nu au nici o legatura cu domeniul. Acum poate o sa ziceti de necunostiinta, dar pe okazii e simplu doar dai un search si vezi la cat vand si altii si apoi pui si tu un pret in consecinta, nu?