Un amic de al meu a primit de la unchiul sau, o moneda, replica dupa moneda lui Constantin Brancoveanu. A crezut ca e din aur, pana a cantarit-o, si surpriza, are 22 grame in loc de 17.
E posibil sa fie proba?
Rog daca poate cineva sa imi dea detalii si eventual un pret!
Multumesc anticipat pentru toate opiniile!
Replica Constantin Brancoveanu
Replica Constantin Brancoveanu
- Fişiere ataşate
-
- 11111.jpg (94.98 KiB) Vizualizat de 6465 ori
Moneda este batuta in 2006, este prezentata si aici, iar daca dati un searche pe Goagal cu "bnr replica dupa moneda lui Constantin Brancoveanu" veti gasi un pliant pdf emis de BNR in care sunt prezentate datele si despre aceasta emisiune.
Daca datele "de identificare" nu corespund e clar.
Pretul unei probe este PA. Poate fi de 30 lei dau de 300...
Cu toate aceastea imi amintesc ca atunci cand a fost emisa, piesa nici nu a aparut la ghiseul BNR. Au fost si ceva zvonuri pe unde plecasera, dar...
Intr-un articol de anul trecut este amintita si moneda (a se citi veritabila).
Daca datele "de identificare" nu corespund e clar.
Pretul unei probe este PA. Poate fi de 30 lei dau de 300...
Cu toate aceastea imi amintesc ca atunci cand a fost emisa, piesa nici nu a aparut la ghiseul BNR. Au fost si ceva zvonuri pe unde plecasera, dar...
Intr-un articol de anul trecut este amintita si moneda (a se citi veritabila).
La ce va referiti? La faptul ca moneda prietenului dvs. are alta greutate?
Pai e vorba de densitatea materialului din care este facuta. O moneda din fe, cu o anumita dimensiune, are alta greutate fata de una din ag, de aceleasi dimensiuni (diametru/grosime...), si alta fata de una din al... E o chestie elementara.
Pai e vorba de densitatea materialului din care este facuta. O moneda din fe, cu o anumita dimensiune, are alta greutate fata de una din ag, de aceleasi dimensiuni (diametru/grosime...), si alta fata de una din al... E o chestie elementara.