Plata intr-un cont bancar din Germania

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
capa

Plata intr-un cont bancar din Germania

Mesaj de capa »

As avea nevoie de un sfat pentru urmatoarea problema:

am cumparat de pe eBay.de o piesa la pretul de 1E, la care se adauga transport 3E. Pana aici totul este decent, numai ca vanzatorul nu accepta Paypal, ci doar transfer bancar.

Din ce am vazut eu, comisioanele pentru orice tranfer bancar intre Romania si Germania sunt de minim 20E, ceea ce ar ridica costurile totale pentru aceasta piesa de la 1E la 24E. :-(

Exista vreo alta metoda de a alimenta contul vanzatorului cu cei 4E? Banca este Postbank, si nu am vazuit sa aiba vreun serviciu online prin care sa poti sa alimentezi un cont de pe un card.

Probabil ca simplu ar fi fost daca aveam drum ca din intamplare, sa ma fi oprit la un ghiseu. Sau rude... :-)

Orice sfat este binevenit!
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
grossvs

Mesaj de grossvs »

Buna ziua !

Incercati sa trimiteti bani cash in scrisoare recomandata daca accepta. Si eu am avut nu demult un caz similar cu sume aproape identice.

g.
iason

Mesaj de iason »

Puteti deschide un cont la Pireus Bank care dispune de serviciul winbank internet.Puteti transfera online pana la 15.000 de euro pe zi cu doar 0,40 euro comision.Acest comision este valabil doar pentru plati in euro.Pentru alte monede se calculeaza comisionul schimbarii din euro in moneda respectiva care este maximum 15 euro.
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Incercati varianta propusa de colegul grossvs, in scrisoare recomandata, de cate ori am facut asa nu au fost probleme, insa trebuie intrebat partenerul daca este de acord.
Costul este incomparabil mai mic: in jur de 15 lei recomandata (ARR parca la Posta Romana). Sau o companie privata gen DHL.
Alnaibii

Mesaj de Alnaibii »

sau, daca aveti un prieten in tarile Euro, il rugati sa faca el transferul, si va socotiti la o bere :)).
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Scrisoarea recomandata e cea mai ieftina modalitate. Eu am utilizat-o cu succes de cateva ori.
capa

Mesaj de capa »

Alnaibii scrie:sau, daca aveti un prieten in tarile Euro, il rugati sa faca el transferul, si va socotiti la o bere :)).
In cazul meu a fost solutia cea mai buna. Un prieten cu cont in Austria a platit cei 4E cu comision 0, si ne reglam noi cumva.

Multumesc mult pentru sfaturi!
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
Scrie răspuns