Ce parere aveti despre aceste monezii

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
vlad95vlad
**
**

Ce parere aveti despre aceste monezii

Mesaj de vlad95vlad »

Aceste monezi sunt curatate de mine cu o solutie ce parere aveti?
http://www.flickr.com/photos/57417126@N04/5460531745/
http://www.flickr.com/photos/57417126@N04/5461138664/
astept raspunsuri
picard

Mesaj de picard »

Ce parere putem avea? decat eventual una proasta din moment ce de obicei ne pronuntam impotriva curatarii.

Daca era vorba de un experiment si sa ne cereti parera ne-ati fi aratat si cum erau inainte de curatare, ne-ati fi spus ce procedeu ati folosit.

Asa ati obtinut miste "bucati de metal" nou ceeace ce face ca zonele puternic tocite sa fie mult mai evidente si suparatoare;
Ultima oară modificat 20 Feb 2011, 15:55 de către picard, modificat 1 dată în total.
Talerul şi mahmudeaua sunt a omului nebun.
Zimţii dă florin sunt solzii care dracu-i poartă-n spete.
Guldenul mare ca roata dîmprejur dă sfîrc la fete
La fel duce în ispită, firfiricul şi carboava
Ca şi filtrul dă amoriu picură-şi în sîn otrava,
Lira minte, rubla-nşeală, ţechinul te măsluieşte
Şi Mamona cînd vrei aur scuipă-n palme şi rînjeşte.
LM

Mesaj de LM »

Arata urat,trebuia sa le lasati necuratate.Am avut 1 kreuzer 1851 E curatat,asemanator cu piesele din poza si in curs de 2 saptamani a inceput sa se repatineze,de la culoare acea rosiatica urata a metalului incepand sa capete acea nuanta maronie...
"Audaces Fortuna Juvat !!!"
banivechi

Mesaj de banivechi »

Pierdere de timp si bani. Acum monedele acelea nu mai valoreaza nici cit picaturile de Sidol folosite...
vlad95vlad
**
**

curatarea

Mesaj de vlad95vlad »

Monezile care vi le-am aratat au fost in stare de oxidare si pline de depuneri, acestea au costat cam 3 lei/bucata. Folosind o solutie pe baza de bicarbonat de amoniu si apa leam curatat.
Acum monedele sunt stabile,patina nu este refacuta in totalitate si dupa parerea mea leam facut bine cu curatatul pentru ca am oprit petele verzi de oxid care degradu incetul cu incetul monedele.
http://www.flickr.com/photos/57417126@N04/5461350869/
dupa cum vedeti in aceasta poza.
si rezultatul:
http://www.flickr.com/photos/57417126@N04/5461138664/
http://www.flickr.com/photos/57417126@N04/5460531745/
priviti cu atentie monedele inainte de curatire si dupa!

Astept raspunsurile voastre :D
LM

Mesaj de LM »

Parerea mea,aratau foarte bine inainte,trebuia sa le lasati asa :roll: ...
"Audaces Fortuna Juvat !!!"
vlad95vlad
**
**

Mesaj de vlad95vlad »

cum sa arete mai bine tu nu ai vazut depunerea de oxid de pe ele!!! :cry:
acum dupa curatire sunt mai fruoase :D si se ami intelege ceva de pe ele nu ca inainte.

in plus in timpul curatiri patina a ramas iar oxidul a disparul nu stiu cu ce am putut gresi ca toti spuneti ca nuam facut bn :x
picard

Mesaj de picard »

vlad95vlad scrie:in plus in timpul curatiri patina a ramas iar oxidul a disparul nu stiu cu ce am putut gresi ca toti spuneti ca nuam facut bn :x
:shock: Ce intelegeti prin patina? ca sigur e diferit de intelegem noi.
vlad95vlad
**
**

patina

Mesaj de vlad95vlad »

Patina este ca un fel de lac protestor al monezilor acest lac are mai multe nuante in funtie de tipul materialului din acre e facuta moneda acest lac se formeaza in timp prin manipulatea monezilor sau mai simplu spus transmiterea acestora din mana in mana.
:)
picard

Re: patina

Mesaj de picard »

vlad95vlad scrie:Patina este ca un fel de lac protestor al monezilor acest lac are mai multe nuante in funtie de tipul materialului din acre e facuta moneda acest lac se formeaza in timp prin manipulatea monezilor sau mai simplu spus transmiterea acestora din mana in mana.
:)
:shock: FARA COMENTARII
valentinian

Mesaj de valentinian »

E clar ca sunteti un numismat pasionat, aceasta defintie a patinei este inedita si interesanta.
Justitia omnium domina et regina virtutum est
.
vlad95vlad
**
**

Mesaj de vlad95vlad »

Atunci daca nu va suparati domnilor imi puteti da definitia patinei.
Pentru ca eu nu ma pricep
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

@vlad95vlad inainte de a mai posta vreun raspuns cititi Punctul 7 din Regulament.
roantichitati

Mesaj de roantichitati »

vlad95vlad scrie:Atunci daca nu va suparati domnilor imi puteti da definitia patinei.
Pentru ca eu nu ma pricep
Nu stiu daca poate cineva sa va dea o "definitie" . Pot sa va spun insa cateva lucruri . Patina este haina pe care moneda o imbraca natural in trecerea ei prin timp si reflecta urmele mediilor prin care a trecut , are un rol foarte important in originalitatea piesei , o personalizeaza ,ii creaza o identitate proprie . Este deopotriva rodul unor depuneri de substante organice , anorganice si al unor oxidari . In momentul in care curatati aceasta patina distrugeti iremediabil odata cu ea aceasta platosa care o reprezinta . Monedele curatate seamana intre ele si au o imagine de kitch , lipseste acea originalitate pe care patina o imprima . In marea majoritate a cazurilor curatarea compromite piesa , si doar in cazuri cu totul speciale aceasta este recomandata ...aici insa ar fi foarte mult de discutat . Patinele autentice camufleaza de multe ori anumite porozitati ale metalului prin depunerile acumulate de-a lungul timpului , lucru care nu-l pot face patinele artificiale .In unele cazuri (mai des la monedele antice sau la cele deteriorate ) distrugerea patinei poate pune serios la indoiala autenticitatea piesei , patina fiind o dovada in plus asupra vechimii .Ele sunt de o mare diversitate . Pot fi negricioase , maroni , verzui , galbui , rosiatice , negre , pot avea culoarea curcubeului ...si lista ramane deschisa . Patinele pot fi transparente , semitransparente sau opace . Atata timp cat patina exista aceasta reprezinta un plus si o dovada a autenticitatii .
EUXIN RO

Mesaj de EUXIN RO »

Cu adevarat o definitie reusita,va multumim
DACHII PREA VECHE A LOR LIMBĂ OSEBITĂ AVÂND, CUM O LĂSARĂ, CUM O LEPĂDARĂ AŞA DE TOT ŞI LUARĂ A ROMANILOR, ACEASTA NICI SĂ POATE SOCOTI NICI CREDE.
(C.Cantacuzino)
Scrie răspuns