500 ruble 1912, intrebare

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
thomas.hardy
nou in forum
nou in forum

500 ruble 1912, intrebare

Mesaj de thomas.hardy »

Buna ziua. In primul rand ma bucur ca am gasit acest site util. Nu am multa experienta si am o colectie destul de mica, in mare parte pentru ca a face o colectie buna ar costa destul de mult. Am urmarit in schimb o bancnota de 500 de ruble din 1912, care mi-a placut de cand am vazut-o acum multi ani in laboratorul de istorie din scoala generala :) . Am dat de ea acum cateva saptamani la un vanzator in targ ( eu sunt din Craiova), dar cerea 40 de lei si totusi mi se parea mult sa dau atatia bani. Asa ca aseara am gasit-o in sfarsit la cineva cu 10 lei, fiind circulata si putin rupta (asta imi pasa mai putin, atata timp cat am un exemplar dintr-un tip de bancnota).
Acum, care este dilema: era destul de intuneric cand am luat-o (era un targ in centrul orasului), si, neavand experienta, mi s-a parut buna. Uitandu-ma la ea azi, mi se pare a fi fals. Hartia se indoaie ciudat, parca n-ar fi de bancnote,iar in partea alba nu pare sa aiba filigram (watermark). Ma gandeam ca poate atunci nu se foloseau asa elemente de siguranta. As vrea sa stiu dupa ce sa ma uit daca e adevarata aceasta bancnota si cam cat este pretul uneia in stare acceptabila pe piata. Daca este fals, macar am invatat sa ma uit mai atent si sa nu ma grabesc. Chiar as vrea sa am una adevarata pentru ca mi se pare extrem de frumoasa.
Mai mult, daca e cineva din Craiova, recomandati-mi si mie de unde sa cumpar bancnote la preturi mai bune.
Multumesc anticipat !
Mihai

Mesaj de Mihai »

Cea adevarata are "watermark".
Daca a dvs. nu are e un mare semn de intrebare, spre unul de exclamare... Oricum, si falsurile sunt interesante, uneori fiind mai interesante decat originalele :)
Scrie răspuns