Despre preschimbarea unei sume de Leva

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
UnkleTitus
**
**

Despre preschimbarea unei sume de Leva

Mesaj de UnkleTitus »

Va salut, domnilor! Am sa va rog sa ma descurcati cu o problema. Un amic ma dispera de vreo saptamana ca i-a ramas de la taica-sau de prin anii '90 o suma de cca. 6000 Leva bulgaresti. Bancnotele sunt dupa cum urmeaza:
- 6 x 500 Leva din 1993;
- 20 x 100 Leva din 1992;
- multiple de 20 si 50 Leva din 1991.

Desigur, prima chestie ce i-am zis-o a fost ca a pierdut timpul si ca nu cred ca se mai pot schimba, si la ei au fost multe emisuni monetare in anii astia, ca si la noi, si deci mai mult ca sigur nu se mai poate. El insista, cum ca i-ar fi zis cineva ca se mai pot schimba, totusi. La rugamintea lui am intrat pe site-ul Bancii Nationale Bulgare si acolo au o nota legata de asta, si culmea!, pare-se ca mai poti schimba niste bancnote chiar din anii '90!
http://www.bnb.bg/NotesAndCoins/NACOutO ... toLang=_EN

Le-am scris un mail politicos si detaliat, dar n-am primit nimic de-o saptamana. In masura in care aveti idee, va rog sa ma ajutati cu informatii in acest sens. Cum sa procedam? Unde sa ne adresam? Daca se mai pot schimba (cum pare de pe site, cel putin cele de 500) unde am putea sa facem asta? Multumesc tuturor pentru orice fel de indrumare. Va salut!
crawling back to my corner...
cuburo83

Mesaj de cuburo83 »

incorect, prin 97-98 bulgari au avut crah financiar, si cumparau bilete de autobuz pe oua, iar dupa asta au facut reforma monetara renominare si au luat marca germana ce moneda de ,,referinta" sau ceva de genu' lucru care se face doar in situati de criza si au curs stabil la vechea marca , si la schimbul pe care aceasta il are acum la euro, IMI PARE RAU :(
diversitatea, cunoasterea si toleranta fac lumea mai frumoasa!
kommodore_ss

Mesaj de kommodore_ss »

Puteti oricand sa le vindeti pe okazii/ebay.
UnkleTitus
**
**

Mesaj de UnkleTitus »

Bun, pe ebay era elementar, dragii mei..:) Fireste ca acolo e ultima solutie.. dar pana la asta, el insista ca s-ar putea preschimba, la o valoare mai mica totusi, dar toti odata.. ma intelegeti... nu e colectionar, cand i-am zis ca dureaza pe ebay si alea-alea nu prea i-a suras.. Pana ala urma asta ramane, cred. Insa speram ca stiti cum sa fac sa ii schimb la vreo banca, cumva. Multumesc mult, d-lor.
LE: cred ca pan' la urma il conving sa sarim in masina pana la Vidin, ca e mai aproape de noi..mai aruncam si un ochi in targ.. :D
cuburo83

Mesaj de cuburo83 »

nu are rost, Vidinul e minunat inclusiv fortareata, au si bijutieri stradali, dar nu merita sa mergi sa intrebi pentru acele bancote,
diversitatea, cunoasterea si toleranta fac lumea mai frumoasa!
bach08

Mesaj de bach08 »

Din cate inteleg, suma de 6000 de leva e de fapt in leva vechi *1991-993*
Atunci, DACA nu au fost retrase, le puteti schimba contra sumei de 6 leva, adica vreo 3 euro.
Dar din cate stiu, doar bancnotele de la 1000 leva in sus mai sunt schimbate.
Si banuind ca sunt circulate, nu cred ca aveti sanse sa le dati pe ebay.
UnkleTitus
**
**

Mesaj de UnkleTitus »

Multumesc mult, d-le Bach! O sa die dezamagit amicul, exact cum banuiam si eu. Si nici pe ebay nu sunt foarte valoroase, am vazut cu cca. 1-2 dolari bucata si nici alea nu sunt prea 'vanate'... Multumiri, inca o data.
kommodore_ss

Mesaj de kommodore_ss »

1000 de leva la vremea aceea erau egali cu o marca germana.
Deci dvs aveti 6 marci germane din 1992.
Asta asa ca valoare aproximativa.
Cea mai profitabila variant este clar sa vindeti pe okazii sau ebay.
Scrie răspuns