ajutor curatare obiect

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
dodyory

ajutor curatare obiect

Mesaj de dodyory »

Salut,

deoarece nu am experienta in acest tip de problema va rog daca se poate sa ma ajutati cu informatii referitoare la cum pot curata calaretul de mai jos. Din cate se pare a stat foarte mult timp in pamant. L-am spalat cu apa si sapun dar doar atat , iar in acest moment imprastie un miros puternic de caramida umeda ( sau pamant afanat ). nu-mi dau seama daca este bronz desi inclin sa cred ca da, sau fier. orice informatie este binevenita.
Multumesc
Fişiere ataşate
$T2eC16N,!yUE9s6NDMHfBRP3uDvKnQ~~60_57.JPG
$T2eC16N,!yUE9s6NDMHfBRP3uDvKnQ~~60_57.JPG (497.89 KiB) Vizualizat de 3256 ori
$T2eC16R,!)UE9s3wCMz2BRP3tweGZQ~~60_57.JPG
$T2eC16R,!)UE9s3wCMz2BRP3tweGZQ~~60_57.JPG (475.74 KiB) Vizualizat de 3256 ori
EUXIN RO

Mesaj de EUXIN RO »

intai incercati sa aflati din ce material e,chiar si de la bronz la fier e cale lunga,dar se rezolva cu un magnet,poate fi si din lut sau piatra,
DACHII PREA VECHE A LOR LIMBĂ OSEBITĂ AVÂND, CUM O LĂSARĂ, CUM O LEPĂDARĂ AŞA DE TOT ŞI LUARĂ A ROMANILOR, ACEASTA NICI SĂ POATE SOCOTI NICI CREDE.
(C.Cantacuzino)
dodyory

Mesaj de dodyory »

este de bronz, deci cum as putea sa curat obiectul?
banivechi

Mesaj de banivechi »

Eu am incercat odata sa curat o moneda cu crusta cam ca si figurina asta. Am tinut-o in apa distilata citeva zile si s-a dus ceva, dar nu tot. Daca aveti pile pe la un dentist puteti incerca cu un aparat cu ultrasunete pentru detartraj, am auzit ca uneori ajuta sa sparga crusta. Altceva... nu stiu. O pila... dar nu e recomandabil :-)
Scrie răspuns