Chisinau - Basarabia - Blog

Colectibile diverse - cărți poștale, acțiuni, documente, insigne, sigilii, antichități, etc.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Pantiru

Mesaj de Pantiru »

Tipul din poza "Roman din satele Basarabiei" se numeste Ioan Campriu si este deputat din satul Dolineni, Hotin. Poza a fost facuta in 1890, cel mai probabil la Chisinau. Deputatii o ducea cam greu in timpul ocupatiei tariste. :lol:
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Superba poza!
Pantiru

Mesaj de Pantiru »

Asta nu e roman, e ucrainean, dupa nume. Cred ca e cea mai tare poza a fotografului Kondratskii.
Pantiru

Mesaj de Pantiru »

zopiryon scrie:
Pantiru scrie:Asta nu e roman, e ucrainean, dupa nume. Cred ca e cea mai tare poza a fotografului Kondratskii.
E greu sa-ti dai seama de etnie dupa nume, mai ales in Basarabia.
Iurie Colesnic, ce zici ii rus ? (Caleso = Roata) fost Iurie Rotariu :roll:
Sau Vladimir Voronin :shock: :roll: :lol:
Pantiru

Mesaj de Pantiru »

zopiryon scrie:
Pantiru scrie:
zopiryon scrie: E greu sa-ti dai seama de etnie dupa nume, mai ales in Basarabia.
Iurie Colesnic, ce zici ii rus ? (Caleso = Roata) fost Iurie Rotariu :roll:
Sau Vladimir Voronin :shock: :roll: :lol:
Bunelul din partea tatei (sper ca nu gresesc) traieste in Moldova Romaneasca, si se declara roman 100%.
Voronin e inainte de toate un bou si un bolsevic, dupa vin restu :lol:
:lol:
banivechi

Mesaj de banivechi »

Poza e fantastica in expresivitate. Indiferent ce-ar fi omul respectiv, ucrainean sau moldovean, daca ar fi a mea cartea postala as inrama-o si as pune-o pe perete.
danielt
**
**

Mesaj de danielt »

Cartile postale din tema Etnice, tipuri umane, vesminte populare (nu le pot numi costume, costumul e ceva uniform, la fel, ceea ce nu e cazul aici), sunt superbe. Si eu ma gandesc sa fac o minicolectie de Etnice din Banat: romani, sarbi, germani, unguri, bulgari, cehi... as avea ce strange.
banivechi

Mesaj de banivechi »

Eu am licitat acum citeva luni pe o cp (litografie austriaca) cu port popular romanesc din Banat. S-a vindut cu mult peste cei 20 sau 25 euro pe care-i pusesem eu la bataie. E unu' pe ebay care cred ca e milionar. Nu-l poti supralicita: am un prieten frustrat ca unele cp de Timisoara nu le-a putut lua nici cu sume socant de mari.
danielt
**
**

Mesaj de danielt »

Exista colectionari din Germania care nu se uita la cateva sute de euro pentru o lito si care in mod sigur salta la cateva mii pe foto unicate din epoca.
Scrie răspuns