jetoane turistice
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
jetoane turistice
Are cineva informatii despre incercari de emiteri de jetoane/medalii turistice la noi in tara asemanatoare celor din Franta, Anglia etc.?
Re: jetoane turistice
Exista la Bran un aparat care iti face 4 tipuri de monede, dar numai pe o singura fata. Am si eu una cu stema Brasovului dar nu stiu exact pe unde am pus-o. Cand o sa o gasesc va pun o poza. Calitatea este foarte slaba si am impresia ca se falosesc blancuri de la monede unguresti.dorelb scrie:Are cineva informatii despre incercari de emiteri de jetoane/medalii turistice la noi in tara asemanatoare celor din Franta, Anglia etc.?
-
clujsergiu

jeton
Si la Muzeul Brukenthal poti sa-ti faci un jeton din alama. La intrare in muzeu este un aparat cu 2 tamburi si o manivela. In toamna anului 2009 acest jeton costa parca 5 lei.
Daca este vorba de aparatul cu manivela, da, iti confectionezi singur jetonul. Am vazut asltfel de aparate pe strada in Berlin sau la Veliko Varnovo. Iese un jeton unifata de forma ovala. La Velico exista si un aparat de gaurit pentri a face breloc jetonul.
Insa acest tip de jeton nu este ca cele din Paris, de exemplu, care au tematica diferite obiective turistice, ci doar orasul respectiv.
Insa acest tip de jeton nu este ca cele din Paris, de exemplu, care au tematica diferite obiective turistice, ci doar orasul respectiv.
Acesta este jetonul de la Bran (cel cu Brasov), facut la manivela pe blanc de moneda de 5 forinti. Eu unul am fost dezamagit de calitate. Pretul parca 2 lei.
Am atasat imagine si pentru cealalata fata a jetonului.
Am atasat imagine si pentru cealalata fata a jetonului.
- Fişiere ataşate
-
- bran 2.JPG (52.94 KiB) Vizualizat de 13931 ori
-
- bran.JPG (74.09 KiB) Vizualizat de 13944 ori
Ultima oară modificat 09 Feb 2010, 19:26 de către cirligb, modificat 1 dată în total.
Mi-am facut si eu un set de astfel de piese acum cateva luni la Bucuresti. Am gasit la un stand la Targul de Turism de la Romexpo un astfel de aparat, care urma sa fie amplasat la Bran. Aveau 4 modele disponibile, asa cum se pot vedea in poza atasata.
Eu nu prea le-as numit jetoane, acestea avand de obicei rolul de a inlocui banii... Termenul englezesc pe care il stiu eu pentru acest tip de piese este "elongated coins".
Intr-adevar, "materia prima" o constituie monedele unguresti de 5 forinti. Cred ca sunt 2 motive pentru aceasta. In primul rand, din cate stiu eu, la noi legea interzice distrugerea monedelor aflate in circulatie. In al doilea rand, pentru utilizarea monedelor romanesti ar fi necesara o adaptare a aparatului. Poate proprietarui acestuia l-a cumparat din Ungaria si nu vrea sa il adapteze pana nu vede cum merg vanzarile la noi.[/img]
Eu nu prea le-as numit jetoane, acestea avand de obicei rolul de a inlocui banii... Termenul englezesc pe care il stiu eu pentru acest tip de piese este "elongated coins".
Intr-adevar, "materia prima" o constituie monedele unguresti de 5 forinti. Cred ca sunt 2 motive pentru aceasta. In primul rand, din cate stiu eu, la noi legea interzice distrugerea monedelor aflate in circulatie. In al doilea rand, pentru utilizarea monedelor romanesti ar fi necesara o adaptare a aparatului. Poate proprietarui acestuia l-a cumparat din Ungaria si nu vrea sa il adapteze pana nu vede cum merg vanzarile la noi.[/img]
- Fişiere ataşate
-
- 1.JPG (85.74 KiB) Vizualizat de 13911 ori
-
- 2.jpg (89.72 KiB) Vizualizat de 13911 ori
http://www.monedasuvenir.ro/index.htm
Am gasit in incinta ING Gara de Nord o presa de monede alungite.
Merge cu 10 bani sau 5 eurocenti. Scrie foarte clar acolo treaba asta, deci presupun ca au gasit o portita legala sau pur si simplu au acordul BNR.
Are 4 modele, toate relativ la ING ( olandezi, vapoare, poldere, etc ).
Un mod amuzant de a-si face reclama si propaganda.

Merge cu 10 bani sau 5 eurocenti. Scrie foarte clar acolo treaba asta, deci presupun ca au gasit o portita legala sau pur si simplu au acordul BNR.

Pecunia non olet.
Din cate imi amintesc, e fapta penala. Asa ca BNR nu prea are ce acord sa isi dea.amonra scrie:Am gasit in incinta ING Gara de Nord o presa de monede alungite.Merge cu 10 bani sau 5 eurocenti. Scrie foarte clar acolo treaba asta, deci presupun ca au gasit o portita legala sau pur si simplu au acordul BNR
-
operator59

mi-am luat si eu suvenirurile!amonra scrie:http://www.monedasuvenir.ro/index.htm
e interesant ca nu se percepe nici un cost pentru aceste elongated-coins.
pentru cei pasionati, exista mai multe aparate de acest fel si in Romania.
Foarte multe informatii gasiti pe:
http://www.pennycollector.com/Locations.aspx?area=119
Bineinteles, e mai greu cu geografia pentru unii...dar in rest e foarte practic acest site. In Roma, 90% din informatii au fost veridice. In felul asta mi-a fost foarte usor sa adun vreo 50 de astfel de elongated-coins
I cried because I had no shoes, then I met a man who had no feet!