Am rugamintea sa ma ajutati in identificarea insignei din imagine.
Alama cu email cald, dimensiuni 28x27 mm.
Pe spate nu are marcaje.
Multumesc anticipat.
Insigna port popular
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
Insigna port popular
- Fişiere ataşate
-
- Insigna port popular m1.JPG (82.23 KiB) Vizualizat de 4566 ori
- UnkleTitus
- **

Va salut, Dle Sorin! Am vrut sa raspund din ianuarie, insa am asteptat crezand ca se pronunta maestrii. Azi ma arunc ca Drosophila Melanogaster si opinez ca ar putea fi vorba de costume cehe. Asa imi pare mie, inclusiv executia insignei. Foarte misto emailul si ma duce cu gandul la anii '60-'70 cel tarziu, cand inca sa mai uzita acest tip de email translucent, de calitate, mai apoi, din cauza zgarceniei, cred, nu prea s-a mai folosit, s-a trecut la emailuri mai proaste, apoi la vopsele cu pigmenti stersi si lacuri, plastic gravat si vopsit, fotogravura lacuita (o oroare, care nici nu rezista!) etc. Am multe insigne din Cehoslovacia, cca. 2000, din anii '45-'80, si stilul seamana cu al lor. Insa am o mirare, totusi - cehii se semnau pe toate insignele, cat de mici. Incredibil cata finete aveau baietii astia, fata de restul blocului comunist, am unele cu dimensiuni de cca. 5 mm si tot scrie pe ele ceva, gen: Znak Praha, or Zukov Praha 3, sau 7, etc diferite ateliere. Asa ca sunt in ceata, dar ma duce cu gandul la Cehoslovacia ori Iugoslavia (ar putea fi si costume croate). Mai aveti si altele in serie? Sau in acelasi lot de achizitie? Va salut!
crawling back to my corner...
Re: Insigna port popular
As repune in atentia colegilor intrebarea mea de acum 2 ani.
Poate intre timp au mai aparut informatii si acalmia forumului ar permite un pic de cercetare.
Multumesc anticipat colegilor.
Poate intre timp au mai aparut informatii si acalmia forumului ar permite un pic de cercetare.
Multumesc anticipat colegilor.