Rog identificare tacamuri

Colectibile diverse - cărți poștale, acțiuni, documente, insigne, sigilii, antichități, etc.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
gupper
*
*

Rog identificare tacamuri

Mesaj de gupper »

Buna ziua si un "La multi ani" tuturor colegilor de pe forum care isi serbeaza numele sau au un apropiat care isi serbeaza numele astazi ...

Va rog, daca se poate si cineva stie ceva detalii, pentru piesele ale caror fotografii le-am atasat, despre perioada in care au fost produse, de firma producatoare, eventual, daca reiese din siglele stantate, de materialul din care sunt facute (argint sau alpaca)... relativ de curand le-am primit cadou de la o ruda si mi-a spus o istorie a lor dar as vrea sa vad daca se poate confirma si pe alte cai ... mentionez ca suna a argint, nu sunt atrase de magnet ...

Multumesc anticipat,
Cu stima,
Florin[/img]
Fişiere ataşate
2013-07-17 17.43.50.jpg
2013-07-17 17.43.50.jpg (99.65 KiB) Vizualizat de 4954 ori
2013-07-17 17.45.11.jpg
2013-07-17 17.45.11.jpg (97.35 KiB) Vizualizat de 4954 ori
DSCN1704.JPG
DSCN1704.JPG (174.57 KiB) Vizualizat de 4954 ori
DSCN1708.JPG
DSCN1708.JPG (159.27 KiB) Vizualizat de 4954 ori
flaviu

Mesaj de flaviu »

URSS ,alpaca argintata.Au ajuns in tara aduse de catre excursionistii anilor 70-80 in Uniunea Sovietica.
gupper
*
*

Mesaj de gupper »

Multumesc frumos, se confirma cat de cat povestea, acestea au apartinut unei familii de profesori din Basarabia, deportati in Baragan ..., istoricul lor este cat de cat stufos si ar duce la o vechime de peste 70 de ani ... Referitor la material, am fost in orasul meu la bijuteria si d-na de acolo dintr-o privire scurta a zis ca sunt din alpaca, ca "asa sunt inscriptionate" ... am cautat pe net dupa marcaje sau inscriptii pentru alpaca si nu am gasit nimic, initial am crezut ca a fost asa, o vorba in vant ..., acum ca se confirma si pentru cultura mea generala, care este inscriptia respectiva pentru alpaca? Deasemenea, cunoasteti firma producatoare?

Inca o data multumesc pentru raspunsul prompt,
Cu stima,
Florin
banivechi

Mesaj de banivechi »

Marcajul МНЦ de pe piesele ucrainene inseamna Alpaca (Neusilber) si sint initialelele in rusa a metalelor ce compun aliajul: Медь+Никель+Цинк = Cupru + Nichel + Zinc. Al doilea marcaj e numele orasului unde s-a fabricat: Kiev.
gupper
*
*

Mesaj de gupper »

Foarte interesant, va multumesc foarte mult pentru aceste informatii, acum voi sti ce sa spun prietenilor care imi vor calca pragul si vor fi nedumeriti cu privire la aceste piese ...

O zi frumoasa in continuare,
Florin
Scrie răspuns