cruce bronz
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
cruce bronz
Buna ziua,am cumparat aceasta cruce care a fost turnata din bronz si are dimensiunile de 11,5/8,5cm.Nu-mi dau seama de vechimea ei si nici care ar fi tara de origine.Mie-mi pare destul de veche,poate ma ajuta cineva.Va multumesc si va doresc o zi buna.
- Fişiere ataşate
-
- DSCF0849.JPG (433.22 KiB) Vizualizat de 3697 ori
-
- DSCF0851.JPG (473.84 KiB) Vizualizat de 3697 ori
-
- DSCF0850.JPG (455.63 KiB) Vizualizat de 3697 ori
-
- DSCF0852.JPG (473.65 KiB) Vizualizat de 3697 ori
DACHII PREA VECHE A LOR LIMBĂ OSEBITĂ AVÂND, CUM O LĂSARĂ, CUM O LEPĂDARĂ AŞA DE TOT ŞI LUARĂ A ROMANILOR, ACEASTA NICI SĂ POATE SOCOTI NICI CREDE.
(C.Cantacuzino)
(C.Cantacuzino)
O sa va ajut eu !
Piesa din imagini este o cruce copta din zona Marii Rosii probabil Ethiopia sau Eritrea(mai sigur) exact zona de intalnire a islamului cu crestinismul . Model mai recent cu reprezentare . Cele mai multe sunt fara reprezentarea naiva a lui Isus .Incadrabila la arta crestinismului african. Lucratura manuala, fara valoare exceptionala . ( am avut in argint slab 6-700/1000 si am facut destule studii despre ).
E un punct de plecare pentru studiu !
cautare Ggle " ethiopian cross" "coptic cross" ! Mult succes !
Piesa din imagini este o cruce copta din zona Marii Rosii probabil Ethiopia sau Eritrea(mai sigur) exact zona de intalnire a islamului cu crestinismul . Model mai recent cu reprezentare . Cele mai multe sunt fara reprezentarea naiva a lui Isus .Incadrabila la arta crestinismului african. Lucratura manuala, fara valoare exceptionala . ( am avut in argint slab 6-700/1000 si am facut destule studii despre ).
E un punct de plecare pentru studiu !
cautare Ggle " ethiopian cross" "coptic cross" ! Mult succes !
Multumesc pentru raspuns,voi cauta in directia pe care mi-ati indicat-o
---------------------------------------------------------
Am cautat in directia indicata si inca nu sunt sigur de ce am aflat,parca e,parca nu e.Interesant e faptul ca are drept ornament simboluri "evil eye" ce se intalnesc din neolitic si pana-n evul mediu tarziu , (acele cercuri concentrice),am vazut in cataloage multe inele romane cu aceste insemne...
---------------------------------------------------------
Am cautat in directia indicata si inca nu sunt sigur de ce am aflat,parca e,parca nu e.Interesant e faptul ca are drept ornament simboluri "evil eye" ce se intalnesc din neolitic si pana-n evul mediu tarziu , (acele cercuri concentrice),am vazut in cataloage multe inele romane cu aceste insemne...
DACHII PREA VECHE A LOR LIMBĂ OSEBITĂ AVÂND, CUM O LĂSARĂ, CUM O LEPĂDARĂ AŞA DE TOT ŞI LUARĂ A ROMANILOR, ACEASTA NICI SĂ POATE SOCOTI NICI CREDE.
(C.Cantacuzino)
(C.Cantacuzino)