cruce bronz

Colectibile diverse - cărți poștale, acțiuni, documente, insigne, sigilii, antichități, etc.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
EUXIN RO

cruce bronz

Mesaj de EUXIN RO »

Buna ziua,am cumparat aceasta cruce care a fost turnata din bronz si are dimensiunile de 11,5/8,5cm.Nu-mi dau seama de vechimea ei si nici care ar fi tara de origine.Mie-mi pare destul de veche,poate ma ajuta cineva.Va multumesc si va doresc o zi buna.
Fişiere ataşate
DSCF0849.JPG
DSCF0849.JPG (433.22 KiB) Vizualizat de 3697 ori
DSCF0851.JPG
DSCF0851.JPG (473.84 KiB) Vizualizat de 3697 ori
DSCF0850.JPG
DSCF0850.JPG (455.63 KiB) Vizualizat de 3697 ori
DSCF0852.JPG
DSCF0852.JPG (473.65 KiB) Vizualizat de 3697 ori
DACHII PREA VECHE A LOR LIMBĂ OSEBITĂ AVÂND, CUM O LĂSARĂ, CUM O LEPĂDARĂ AŞA DE TOT ŞI LUARĂ A ROMANILOR, ACEASTA NICI SĂ POATE SOCOTI NICI CREDE.
(C.Cantacuzino)
Buf0n

Mesaj de Buf0n »

O sa va ajut eu !
Piesa din imagini este o cruce copta din zona Marii Rosii probabil Ethiopia sau Eritrea(mai sigur) exact zona de intalnire a islamului cu crestinismul . Model mai recent cu reprezentare . Cele mai multe sunt fara reprezentarea naiva a lui Isus .Incadrabila la arta crestinismului african. Lucratura manuala, fara valoare exceptionala . ( am avut in argint slab 6-700/1000 si am facut destule studii despre ).

E un punct de plecare pentru studiu !
cautare Ggle " ethiopian cross" "coptic cross" ! Mult succes !
EUXIN RO

Mesaj de EUXIN RO »

Multumesc pentru raspuns,voi cauta in directia pe care mi-ati indicat-o
---------------------------------------------------------
Am cautat in directia indicata si inca nu sunt sigur de ce am aflat,parca e,parca nu e.Interesant e faptul ca are drept ornament simboluri "evil eye" ce se intalnesc din neolitic si pana-n evul mediu tarziu , (acele cercuri concentrice),am vazut in cataloage multe inele romane cu aceste insemne...
DACHII PREA VECHE A LOR LIMBĂ OSEBITĂ AVÂND, CUM O LĂSARĂ, CUM O LEPĂDARĂ AŞA DE TOT ŞI LUARĂ A ROMANILOR, ACEASTA NICI SĂ POATE SOCOTI NICI CREDE.
(C.Cantacuzino)
Scrie răspuns