Tablou chinezesc pe matase

Colectibile diverse - cărți poștale, acțiuni, documente, insigne, sigilii, antichități, etc.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
drmau

Tablou chinezesc pe matase

Mesaj de drmau »

Dragi colegi colectionari,

Am nevoie de ajutorul dumneavoastra pentru a obtine o traducere a textului de pe tabloul din imaginea atasata.
Tabloul este pictat pe matase iar matasea este atasata pe o plansa de lemn (care nu pare placaj).
Rama este invelita in material textil verde ros la margini - poate fi o matase grosiera.
Pe spate este lipta eticheta unui atelier de inramat din Hong Kong - eticheta pare de o calitate care ma duce cu gandul la vremuri mai bune...

Stiu ca acest forum nu este specializat in asa obiecte "exotice"... dar imi incerc norocul.

Va multumesc!
Fişiere ataşate
P1060874.JPG
P1060873.JPG
Orice stiinta este un sistem de ipoteze; orice filozofie, un pariu cu timpul. Sistemele se pot substitui iar pariurile se pierd de obicei - parafrazandu-l pe Julio Cortázar via „Mironositele” de Federico Andahazi
drmau

Re: Tablou chinezesc pe matase

Mesaj de drmau »

Am primit ajutor de la niste prieteni locali.
Cea mai probabila traducere a ‘款’ in pictura "flori si pasare" (tema clasica in arta chineza) pare sa fie:

Anul dragonului
Pictura doamnei "Tanarul copil"

Anul cel mai apropiat care se potriveste cu ideograma este 1976...
"Tanarul copil" este cel mai probabil un "pen name" - un pseudonim artistic.
Orice stiinta este un sistem de ipoteze; orice filozofie, un pariu cu timpul. Sistemele se pot substitui iar pariurile se pierd de obicei - parafrazandu-l pe Julio Cortázar via „Mironositele” de Federico Andahazi
Scrie răspuns