Carte postala cu monede 1900

Colectibile diverse - cărți poștale, acțiuni, documente, insigne, sigilii, antichități, etc.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

banivechi

Mesaj de banivechi »

sorin70 scrie: Ca exemplu intr-un targ saptamanal de antichitati ( cam de 3 ori cat cel de la Sutu ) erau si monede la 0.20 EUR / buc. La noi nu se injoseste nimeni sa le dea la 0.70 lei , cere macar 1 leu.
.
In Germania cele mai ieftine (cu exceptia loturilor de n kilograme - care costau 15 euro/kg) costau 0,33 euro/buc. 3 bucati un euro, sau 10 bucati 3 euro. E un pret stas cam la toti vinzatorii. La tirgurile mari sint mai scumpe, minim 0,50 euro, insa acolo se gasesc multe piese din argint (in stare G-F) la pretul metalului. Cel mai ieftin am gasit cu 25 centi gramul, insa apoi au explodat preturile la bursa si o luna mai tirziu urcasera bullionurile la 40 - 50 centi gramul. Iar piesele "grele" au de regula pret fix, calculat dupa starea reala a monedei si ultimele cataloage. Nu exista rabat fata de pretul de catalog. Rusia, un caz aparte, se supraevalueaza in ultimul timp, la fel si monedele coloniale germane.
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Se gasesc si la 0.25 EUR/buc , iata imagini de la NUMISMATA :
http://www.sammler.com/news/numismata2006/numismata.htm
Piesele gasite de mine cu 0.2 EUR ( 5 buc la 1 EUR ) erau piese europene din 1950 pana in prezent in stare buna si chiar foarte buna.
Am vazut si diverse antichitati ( arme, casti, uniforme, portelanuri, bronzuri mici ) la preturi mult mai mici ca la Bucuresti.
Problema e nu de 0.2, 0.25 sau 0.33 EUR , ideea este ca preturile la piese comune sunt foarte mici in comparatie cu veniturile si chiar mai mici , in valoare absoluta , decat in Romania.
Daca am aplica logica mioritica ar insemna ca o piesa care in Romania se da cu 1 leu , in Germania sau Franta ar trebui sa coste macar 1-2 EUR ca ei au bani mai multi...
Intorcandu-ne la cartea noastra postala care pe e-bay se da cu 10-12 EUR o regasim intr-un anticariat cu 43 EUR si asta la Bucuresti nu la Tokyo...
Pentru mine decizia a fost simpla , pretul mi s-a parut foarte mare si nu am cumparat-o , dar mentalitatea negustorului de a cere un pret mult mai mare decat se vinde in mod curent marfa m-a deranjat. Ma voi multumi doar cu imaginea ei pe care o voi pastra in colectia de documente.
Stiu ca s-a mai discutat , cu interventii pro si contra , pe acest forum despre preturile mari si nu mai insist.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Intr-adevar pretul pentru acea carte postala este foarte mare (intamplator o stiu de multi ani, vazuta la un colectionar batran). Insa as adauga si faptul (peste care se pare ca trec toti) ca este o carte postala deosebita - de aceea a suscitat si atatea discutii - care merge foarte bine alaturi de emisiunile originale prezentate pe ea - mai ales daca acestea sunt in stare XF eventual cu luciu de batere :D Cred ca un numismat axat pe Romania si-ar dori un asemenea - l-am putea numi - eseu. Legat de preturile mari, si eu sunt impotriva lor mai ales daca-s practicate in mod regulat de oameni care desi au activitate specifica de "dealer" nu-s inregistrati la vreo autoritate ca atare, caz in care cererea/oferta sau "spiritul comercial" nu mai justifica specula, si in care nu exista impozit sau ceva care sa justifice "e pretul meu, daca nu te intereseaza fa click". La mii de obiecte pe okazii nu se mai poate sustine ideea micului comert neimpozabil.
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Seria e mai cuprinzatoare, am gasit si varianta in liba engleza in SUA.
Pretul evident mult mai mic ca la Bucuresti.
http://www.oldpostcards.com/coin.html
E o idee de cartofilie-numismatica.
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Cartea aceasta am luat-o impreuna cu celelalte 2,acum 1,5 ani, de la targul numismatic din Dortmund pentru 15 euro(toate3)! Este socant pretul cerut pentru cea din Bucuresti!
ImagineImagineImagine
banivechi

Mesaj de banivechi »

Ieri am vazut o carte postala cu monedele de pina in 1901 (cu 5, 10 si 20 bani 1900) la filatelistii si cartofilii care se aduna la Liceul Lenau din Timisoara cu 20 euro. Tot scumpa...
GLV

Mesaj de GLV »

Pe okazii.Sunt curios la cat se duce.

http://www.okazii.ro/catalog/2174950/ob ... #div_photo
banivechi

Mesaj de banivechi »

Nu sint mari raritati aceste carti postale. Nu cred ca va ajunge nici pe departe la pretul blitz de 1 milion... Probabil ca cel ce o are a citit topicul asta si s-a gindit ca e momentul oportun sa obtina un pret bun... ceea ce e o miscare inteligenta, vazind ca exista interes.
Piata va decide valoarea reala, chiar sint curios cu cit se va vinde!
banivechi

Mesaj de banivechi »

Nu am avut dreptate, cartea postala de pe okazii s-a vindut cu 100ron!
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Am urmarit si eu licitatia de la distanta si azi am vazut ca a disparut.
Mai era ceva timp pana la finalizare dar probabil ca cineva a dorit neaparat sa o aiba.
Oricum era peste bugetul meu.
Stie cineva in ce context au fost emise aceste carti postale ?
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Tin minte ca astfel de carti postale au aparut si acum nu demult, cand au iesit noile bancnote dupa denominare. Prezinta noile piese de circulatie. Aveam si eu pe undeva prin casa una-doua.
banivechi

Mesaj de banivechi »

O tema ca oricare alta. Existau cp cu nave, cu caricaturi, cineva s-a gindit sa faca si cu monedele in circulatie ale altor tari. Imaginea monedelor fiind atit embosata cit si metalizata, sint sigur ca au avut mare succes printre colectionarii vremii - dovada si faptul ca marea majoritate a acestor carti postale sint necirculate.
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Aldor scrie:Tin minte ca astfel de carti postale au aparut si acum nu demult, cand au iesit noile bancnote dupa denominare. Prezinta noile piese de circulatie. Aveam si eu pe undeva prin casa una-doua.
Cele cu bancnote sunt 6 in serie si le-am luat , de asemenea si seria de timbre cu denominarea.
Am de asemenea si cele 6 carti postale cu monede de aur romanesti aparute impreuna cu o emisiune de timbre dedicata acestora anul acesta.
E un subiect interesant de colectie "Tot ce e legat de monede / bancnote" pe care l-am abordat. Am si pliantele de prezentare emise de BNR la punerea in circulatie a diverselor monede / bancnote.
Pana in prezent in Romania nu au aparut cartele telefonice care sa prezinte monede sau bancnote.
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

Mie mi se par interesante si ratele de schimb afisate. La 1900, 1 leu era echivalent cu 1 franc, 81 pfenningi germani, 9.5 pence britanici, 95 helleri austricei, 19.25 centi americani, 48 centi olandezi, 37.5 copeici rusesti sau 72 öre nordici. In 1921 insa leul scazuse atat de mult sau era atat de 'volatil' incat sunt folosite tot valorile de dinainte de razboi.
banivechi

Mesaj de banivechi »

in 1921 e vorba inca de leul-aur. Era o perioada cind inca teoretic circulau tot leii cu torcatoarea. Spun teoretic, fiindca deja piata era inundata de bancnote, atit banii nostri, cit si leii emisi de germani plus coroanele austro-ungare si rublele de la populatia din teritoriile noi.
Scrie răspuns