Insigna cu flori de crin

Colectibile diverse - cărți poștale, acțiuni, documente, insigne, sigilii, antichități, etc.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
sorin70

Insigna cu flori de crin

Mesaj de sorin70 »

Ma poate ajuta cineva in identificarea insignei din imagine ?
Dimensiuni (LxH) : 43x42 mm
Material : tabla de alama
Multumesc anticipat.
Fişiere ataşate
Blazon m.jpg
popoviciliza

Re: Insigna cu flori de crin

Mesaj de popoviciliza »

Produsul iniţial este un ornament ştanţat fantezie (nu are corespondent într-un blazon francez):
il_570xN.615325938_70rh.jpg
https://www.etsy.com/listing/193178691/ ... _gallery_9

A fost transformat în insignă (se văd pe spate punctele de lipire), bombat la scut şi lustruit (la contactul cu lipitura şi-a pierdut local patina).
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Multumesc pentru raspuns si apreciez ajutorul, mai ales ca am constatat ca foarte putini dintre membrii forumului se implica in identificarea insignelor. Ati fost mult mai perseverent decat mine. Am sapat prin foarte multe situri de heraldica si nu am reusit sa gasesc un blazon identic si nici nu am reusit sa dau de linkul firmei de ornamente.

in mare masura pot fi de acord cu dv. dar sunt totusi cateva diferente intre cele 2 piese :

- ornamentatia din exteriorul scutului este putin diferita si mai simplificata in piesa prezentata de dv decat pe insigna, unde este mai elaborata;
- fasia centrala a scutului ( pal ) are o hasura fina la insigna si un model neregulat la ornamentul dv.;
- bombarea insignei este clar realizata din matrita si nu executata ulterior;
- materialul acului se potriveste cu corpul, lucru mai dificil de realizat daca s-ar fi aplicat artizanal. La orice insigna/decoratie aplicarea acului se face prin lipire iar punctele de lipire sunt vizibile.

In plus nu pot fi categoric sigur ca nu e un blazon real.
Sunt enorm de multe blazoane franceze fie ele nobiliare fie ale localitatilor ( fiecare din miile de comune are blazonul ei ) asa ca nu putem fi siguri niciodata ca nu e unul dintre ele. Si m-am limitat doar la Franta.

Evident ca sunt subiectiv :) . Piesa mi-a placut, am luat-o cu cativa lei din talcioc deci n-ar fi o mare pierdere, dar pastrez un graunte de speranta ca ar putea fi un blazon real.

Va multumesc inca o data pentru ca ati dat curs rugamintii mele.
popoviciliza

Mesaj de popoviciliza »

Cu plăcere.
Scrie răspuns