Din ciclul micilor placeri din targul de vechituri, o mica bijuterie : insigna Congresului Uniunii Postale Universale, Ottawa 1957.
Dimensiuni 42 x 34 mm, material cupru argintat si patinat, ac de prindere cu siguranta.
Marcaj BIRKS ( mare producator e insigne si medalii, in prezent o mare casa de bijuterii )
Tirajul l-am estimat undeva la 300-400 buc. ( Au fost aprox. 230 de delegati. )
Insigna este personalizata cu numele unui membru al delegatiei Frantei.
Delegatia Republicii Populare Romane a fost compusa din Grigore Marin si Postelnicu Paul, asa ca au existat si cele 2 insigne personalizate cu numele lor. Cine stie pe unde or fi, daca n-or fi fost aruncate ...
Nu am gasit nicio informatie despre insigna pana acum.
Desi imaginea scanata e slaba calitativ, o postez totusi.
Insigna Congresului UPU, Ottawa 1957
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
Re: Insigna Congresului UPU, Ottawa 1957
Am cautat si eu informatii despre insigna pe site-urile de limba engleza si italiana.Nimic.Am gasit doar zeci de imagini cu timbrele care au fost emise cu ocazia Congresului...E cu atat mai mult o bijuterie,asa cum ati zis,avand in vedere ca e asa de enigmatica.
Am o curiozitate...De unde aveti sursa conform careia delegatia RPR era compusa din Postelnicu Paul si Grigore Marin? Exista vreun link spre care sa ma indrumati pentru mai multe informatii privind insigna?
Multumesc!
Am o curiozitate...De unde aveti sursa conform careia delegatia RPR era compusa din Postelnicu Paul si Grigore Marin? Exista vreun link spre care sa ma indrumati pentru mai multe informatii privind insigna?
Multumesc!
Conventia si protocolul final al Congresului:
https://treaties.un.org/doc/Publication ... 4/v364.pdf
La pagina 46 (50) a documentului :
"Pour la Republique Populaire Roumaine:
Grigore MARIN
Postelnicu PAUL"
https://treaties.un.org/doc/Publication ... 4/v364.pdf
La pagina 46 (50) a documentului :
"Pour la Republique Populaire Roumaine:
Grigore MARIN
Postelnicu PAUL"
Multumesc frumos!
E un document amplu,detaliat.Am gasit aceeasi informatie despre delegatii nostri la pag.210 a protocolului(in limba engleza).
E un document amplu,detaliat.Am gasit aceeasi informatie despre delegatii nostri la pag.210 a protocolului(in limba engleza).