Cea din mijloc este o distinctiune de pionieri, folosita in anii 60.
Conform instructiunilor, una dintre stelute se acorda pentru pionierii de la 9 la 11 ani, iar cea de a 2-a de la 11 - 14 ani. Din pacate, nu am gasit in nici un regulament care dintre ele era pentru fiecare clasa de varsta.
Detalii in imagine.
Fişiere ataşate
stelute - regulament.jpg (225.33 KiB) Vizualizat de 11043 ori
Multumesc
La cautare dupa BPD initial mi-au iesit o gramada de chestii care n-aveau nici cea mai mica legatura cu insigna in cauza
Totusi modul de realizare al insignei ( este relativ moderna ca design) exclude varianta anului 1946
Cel mult o insigna cu rol de aniversare-comemorare a unui eveniment legat de BPD, la destui ani dupa eveniment
Colectionez monede w.w.. Insule,tari exotice, state disparute sau greu de gasit
cartelcoserv scrie:Multumesc
La cautare dupa BPD initial mi-au iesit o gramada de chestii care n-aveau nici cea mai mica legatura cu insigna in cauza
Totusi modul de realizare al insignei ( este relativ moderna ca design) exclude varianta anului 1946
Cel mult o insigna cu rol de aniversare-comemorare a unui eveniment legat de BPD, la destui ani dupa eveniment
Incercati cu "blocul partidelor democrate" !
Ceea ce priveste designul , este vechi, exista mai multe dimensiuni si variante !
Steluta pioniereasca varianta acordata intre 9-11 ani (prima din imaginea postata de dl iulian) o are cineva la vanzare?Tare m-ar mai interesa. multumesc anticipat
De acord, domnule Tripleseven ca exista variante
Initialele corespund, semnul electoral corespunde
Problema este ca modul si materialul din care este realizata insigna (cel putin cea care este in posesia mea)nu prea pica cu ce se folosea la vremea respectiva.In plus,ar fi singura atat de veche dintr-un lot de insigne din care niciuna n-a fost mai veche de anii 60-70
Dar , evident,ma pot insela.
Colectionez monede w.w.. Insule,tari exotice, state disparute sau greu de gasit
luigi scrie:Steluta pioniereasca varianta acordata intre 9-11 ani (prima din imaginea postata de dl iulian) o are cineva la vanzare?Tare m-ar mai interesa. multumesc anticipat
Atentie. Am precizat ca nu stiu care dintre stelute era acordata pentru fiecare categorie de varsta.
Insigna cea mai mare o am din familie, impreuna cu o carte postala similara cu cea din scan !
Referitor la insigna, pot spune numai ca este veche, email din acesta nu se mai facea in anii 70-80 !
cartelcoserv scrie:In plus,ar fi singura atat de veche dintr-un lot de insigne din care niciuna n-a fost mai veche de anii 60-70
Dar , evident,ma pot insela.
Steagul nu are stema pe galben, lucru care inclina totusi pentru 1946. Stilul de executie ar putea sa-l fi facut neremarcabil intre alte insigne din 1960-70, si sa nu i se fi intuit valoarea.