Societatea Turistilor din Romania

Colectibile diverse - cărți poștale, acțiuni, documente, insigne, sigilii, antichități, etc.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
EUXIN RO

Societatea Turistilor din Romania

Mesaj de EUXIN RO »

Buna ziua,doresc sa stiu care ar fi pretul corect pentru un carnet de membru al Societatii Turistilor Din Romania valabil pe anul 1916,carnetul este pe numele Const.Popescu-Telega care avea in acel an locuinta in Seminarul Central,pe langa carnet mai sunt doua permise C.F.R pe numele Popescu Irina,pe unul din ele scrie ca e fica Pr.C.St.Popescu Telega,preot in Prahova, probabil fiica posesorului carnetului de turist.
Am cautat si in Prahova este Parohia Buna Vestire şi Sfânta Treime – Telega,in prezentarea gasita am gasit si urmatorul text:
-, între anii 1923 şi 1929, părintele paroh Ştefan Popescu şi fiul său preotul Constantin Popescu s-au îngrijit de ridicarea unui nou sfânt locaş de închinare, o biserică monumentală cu trei turle, din beton armat şi cărămidă, acoperită cu tablă, la mică distanţă de biserica Buna Vestire. Toate cheltuielile legate de achiziţionarea materialelor şi manoperă au fost suportate în întregime de parohie, care la acel moment beneficia de importante venituri realizate din exploatarea petrolieră pe terenurile parohiei.
Rog pe cei priceputi la astfel de documente,sa-mi spuna un pret aproximativ pt carnet.Ar fi interesant si un pret total la cele 3 piese,carnetul si cele 2 permise C.F.R,parca ar fi pacat sa fie separate,va multumesc.
Fişiere ataşate
prima coperta STR.JPG
prima coperta STR.JPG (439.14 KiB) Vizualizat de 2351 ori
interior STR.JPG
interior STR.JPG (389.57 KiB) Vizualizat de 2351 ori
a 2-a coperta STR.JPG
a 2-a coperta STR.JPG (436.12 KiB) Vizualizat de 2351 ori
DSCF1250.JPG
DSCF1250.JPG (441.35 KiB) Vizualizat de 2351 ori
DACHII PREA VECHE A LOR LIMBĂ OSEBITĂ AVÂND, CUM O LĂSARĂ, CUM O LEPĂDARĂ AŞA DE TOT ŞI LUARĂ A ROMANILOR, ACEASTA NICI SĂ POATE SOCOTI NICI CREDE.
(C.Cantacuzino)
EUXIN RO

Re: Societatea Turistilor din Romania

Mesaj de EUXIN RO »

Chiar nu ma ajuta nimeni cu un pret estimativ?
DACHII PREA VECHE A LOR LIMBĂ OSEBITĂ AVÂND, CUM O LĂSARĂ, CUM O LEPĂDARĂ AŞA DE TOT ŞI LUARĂ A ROMANILOR, ACEASTA NICI SĂ POATE SOCOTI NICI CREDE.
(C.Cantacuzino)
Scrie răspuns