Lot decoratii

Discuții - ordine, medalii și însemne militare.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex

claudiu1988

Mesaj de claudiu1988 »

marcus aurelius scrie:
Alex scrie:
marcus aurelius scrie:Steaua Romaniei nu este Kretly. Cu siguranta este altceva. Am comparat cea de Kretly pe care o am cu una similara ca si cea postata si sigur e facuta de altcineva. Pentru comparatie vedeti poza. Mai degraba este un Resch.
Modelul de sub email nu este unul tipic pentru piesele Kretly, dar coroana este. Poate ca este vorba de o piesa rezultata din parti facute de bijutieri diferiti.
Daca nu puneam poza sa poti compara piesele, mai intelegeam daca perseverezi in directia asta, dar am pus poza! Este evident diferita de Kretly. Ma rog este optiunea ta sa vezi sau nu.
Ultima oară modificat 02 Iul 2009, 21:08 de către claudiu1988, modificat 1 dată în total.
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

Claudiu, mesajul nu era pentru tine. Era pentru Alex, de aceea am si facut quote.
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

claudiu1988 scrie:Referitor la Steaua Romaniei, ma uitam zilele aste prin colectie si am examnat steaua cu atenti si am vazut un marcaj nu pot sa imi dau seama ce este, poate puteti sa ma ajutati.

Imagine
Dupa forma romboidala pare a fi un marcaj frantuzesc. Poti distinge ce reprezinta?

Din cate stiu au fost doi producatori francezi ai tipului I al Stelei: Lemaitre si Kretly.
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Eu stiu ca poansonul romboidal este specific pt Arthus Bertrand.
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

tripleseven scrie:Eu stiu ca poansonul romboidal este specific pt Arthus Bertrand.
Nu am auzit ca Bertrand sa fi facut ordine romanesti, desi nu exclud posibilitatea.
claudiu1988

Mesaj de claudiu1988 »

marcus aurelius scrie:Claudiu, mesajul nu era pentru tine. Era pentru Alex, de aceea am si facut quote.
Imi cer scuze am inteles gresit. :oops:

O sa incerc sa curat marcajul sa vad daca se vede ceva, si o sa postez poze zilele astea. Inca o data multumesc de ajutor.
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Alex scrie:
tripleseven scrie:Eu stiu ca poansonul romboidal este specific pt Arthus Bertrand.
Nu am auzit ca Bertrand sa fi facut ordine romanesti, desi nu exclud posibilitatea.
Ba au facut... am scanuri cu o placa de stea dar nu pot sa le postez pt ca nu imi permite proprietarul piesei! :(
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

tripleseven scrie:Ba au facut... am scanuri cu o placa de stea dar nu pot sa le postez pt ca nu imi permite proprietarul piesei! :(
Interesant, multumesc pentru informatie.

Imi amintesc insa ca am vazut undeva un marcaj rombic pentru Lemaitre, ceea ce ar strica 'monopolul' lui Bertrand in ceea ce priveste forma marcajului. Poate Claudiu reuseste sa identifice semnele din marcajul piesei lui...
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Probabil ca au facut piese la comanda pt cetatenii francezi care au primit ordinul, sincer sa fiu nu am vazut decat 2 piese Bertrand.... in afara insignei UGVR (Uniunea Generala a Vanatorilor din Romania)
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

Atat Bertrand, cat si Lemaitre aveau poansoane romboidale. Conform bazei de date a Ministerului Culturii din Franta, poansoanele celor doi bijutieri erau cele de mai jos. Kretly din pacate nu exista in baza lor de date.

Arthus Bertrand: "O roata dintata cu o stea deasupra"
Imagine

Gaston Lemaître: "O grenada cu 4 flacari"
Imagine

Ca nota suplimentara, Lemaitre a fost preluat de Bertrand in 1927.
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Interesant! Nu stiam.
Placa de stea de care pomeneam este mod2 de razboi. Am atasat poansoanele de pe acul piesei.
Fişiere ataşate
poanson.jpg
poanson.jpg (50.22 KiB) Vizualizat de 11371 ori
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

Poansonul neregulat este un cap de mistret, simbolul Parisului.
tripleseven scrie:Placa de stea de care pomeneam este mod2 de razboi.
Productie post-1938? Interesant...
tripleseven scrie:sincer sa fiu nu am vazut decat 2 piese Bertrand....
Cealalta piesa de Bertrand vazuta era tot model 2 sau era model 1?
Scrie răspuns