Crucea de Fier - A.I. Cuza

Discuții - ordine, medalii și însemne militare.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex

tripleseven

Re: crucea de fier

Mesaj de tripleseven »

simaky scrie:afland ca aceasta medalie a fost imaginata pentru a recompensa meritele deosebite din domeniile sanitar si religios (cel putin asa tin minte ca era notat intr-un catalog de decoratii aparut dupa 1990)!
Fiti amabil,despre care catalog este vorba?

Ceea ce priveste medalia...cautati-o la rusi , o fi undeva,pierduta si uitata intr-un carton,in depozitul unui muzeu din Moscova! Nu cred ca o sa o mai vedem vreodata.
dcasuta
**
**

Mesaj de dcasuta »

cine poate gasi macar cifra lui cuza?
am gasit una care seama ... pe un timbru!
dar nici acolo nu se vede cine stie ce...
Dmariog

Mesaj de Dmariog »

Exista o cartela de telefon pe care scrie asa: "Ordinul Unirii (avers) instituit in 1864 de domnitorul A.I.C. Desen realizat de Carol Pop de Szathmari.- MMN". Cred ca acolo in mijloc se afla cifra lui Cuza!
Yu_L.Yan

Mesaj de Yu_L.Yan »

Dmariog scrie:Exista o cartela de telefon pe care scrie asa: "Ordinul Unirii (avers) instituit in 1864 de domnitorul A.I.C. Desen realizat de Carol Pop de Szathmari.- MMN". Cred ca acolo in mijloc se afla cifra lui Cuza!
Ordinul e prezentat pe pagina aceasta
Imagine
http://coinsandliterature.blogspot.com/
Imagine

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
dcasuta
**
**

Mesaj de dcasuta »

nu este acelasi cifru. am identificat pana acum vreo 4 variante diferite.
cifrul folosit la crucea de fier este total diferit de toate celelalte.
Yu_L.Yan scrie:
Dmariog scrie:Exista o cartela de telefon pe care scrie asa: "Ordinul Unirii (avers) instituit in 1864 de domnitorul A.I.C. Desen realizat de Carol Pop de Szathmari.- MMN". Cred ca acolo in mijloc se afla cifra lui Cuza!
Ordinul e prezentat pe pagina aceasta
iason

Mesaj de iason »

dcasuta:
poate se va hotara cineva sa scoata o replica la un moment dat. cred ca ar merita efortul.
[/quote]

E cam ciudata treaba, nu credeti?? :wink:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Wi ... 0512178609
claudiu1988

Mesaj de claudiu1988 »

Nu stiu de ce dar linkul tau nu merge.

Am postat alt link.

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 3D1&_rdc=1
iason

Mesaj de iason »

Multumesc, nu am observat.
Ar fi totusi binevenita o explicatie de la colegul nostru din forum,pentru discutiile anterioare,dar si motivul pentru care a incheiat licitatia din ebay!
dcasuta
**
**

Mesaj de dcasuta »

iason scrie:Multumesc, nu am observat.
Ar fi totusi binevenita o explicatie de la colegul nostru din forum,pentru discutiile anterioare,dar si motivul pentru care a incheiat licitatia din ebay!
pentru discutiile anterioare dp forum: eram curios daca exista replici.
am terminat licitatia tocmai din acest motiv. cineva mi-a promis ca imi scoate o poza cu o piesa originala. functie de poza respectiva ma hotarasc daca o mai vand sau nu.
bineinteles...mai multe detalii au aparut de abia dupa ce am bagat licitatia. interesant cum ne pitim cu toti nu?
deodata am auzit cum ca sunt in colectii particulare mai multe piese. deodata o are Muzeul Militar si este secret. Deodata se gasesc oameni care au vazut originalul.
Este cineva care a vazut originalul? Poate imi zice si mie ce am acasa.
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

dcasuta scrie: bineinteles...mai multe detalii au aparut de abia dupa ce am bagat licitatia. interesant cum ne pitim cu toti nu?
deodata am auzit cum ca sunt in colectii particulare mai multe piese. deodata o are Muzeul Militar si este secret. Deodata se gasesc oameni care au vazut originalul.
Stiti cum este, "dupa razboi multi viteji se arata!", personal nu am auzit de aceasta piesa in colectii particulare si ma ocup de ceva vreme de decoratii!
Zvonuri din astea apar mereu, mai ales la targuri unde sunt imprastiate de dealeri... "dar sa nu spui la nimeni....!"

Piesa dv pare a fi veche , pana la proba contrarie este originala! Felicitari!
Yu_L.Yan

Mesaj de Yu_L.Yan »

dcasuta scrie:
iason scrie:Multumesc, nu am observat.
am terminat licitatia tocmai din acest motiv. cineva mi-a promis ca imi scoate o poza cu o piesa originala. functie de poza respectiva ma hotarasc daca o mai vand sau nu.
bineinteles...mai multe detalii au aparut de abia dupa ce am bagat licitatia. interesant cum ne pitim cu toti nu?
Am o mica nedumerire.
Daca dumneavoastra aveti aceasta piesa acasa, cum se face ca anul trecut e editati in CAD si cautati imagini bune a monogramei (din moment ce dumneavoastra stiati cum arata deja).
Desi posturile dumneavoastra au fost editate, disparand astfel pozele puse acolo, au mai ramas de editat cateva posturi. Cele de mai jos :twisted:
Daca aveti intr-adevar piesa, felicitari. Dar tinand cont de discutia de acum un an ... cred ca intra in categoria "novodel".
Fişiere ataşate
print screen 2a.jpg
print screen 2a.jpg (72.53 KiB) Vizualizat de 12375 ori
print screen 1a.jpg
print screen 1a.jpg (83.56 KiB) Vizualizat de 12375 ori
Imagine
http://coinsandliterature.blogspot.com/
Imagine

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
iason

Mesaj de iason »

Nu cred ca raspunsul seamana cu ce ati spus anterior:"Poate se va hotari cineva sa scoata o replica la un moment dat.cred ca ar merita efortul."
Sincer,incerc sa inteleg gandirea dvs,dar nu prea reusesc..
am terminat licitatia tocmai din acest motiv. cineva mi-a promis ca imi scoate o poza cu o piesa originala. functie de poza respectiva ma hotarasc daca o mai vand sau nu
.
Nu cumva ati spus la cineva la e-mail,ca ati terminat licitatia ca momentan nu aveti nevoie de bani si poate la vara va hotarati.??.si,ca ati pus piesa ca sa testati piata..eu cred ca testezi piata cand se finalizeaza o licitatie si vezi cum a mers, nu o "intrerupi" din alte motive...
dcasuta
**
**

Mesaj de dcasuta »

:-) Acel "cineva" vroia sa o cumpere cu 15 $. La asa oferta...asa raspuns.
Listarea / Scoaterea licitatiei este optiunea mea personala, nu vad nici un motiv ca sa fiu obligat sa va explic de ce am listat/terminat licitatia. Daca ne cunosteam personal poate intelegeati.
Oricum, bucurati-va ca ati vazut asa ceva! E dragalasha nu?
Repet. Astept in urmatoarele zile niste informatii suplimentare. O sa vad dupa aceea ce fac cu ea.
Si cu asta ...basta.
iason

Mesaj de iason »

Este absolut dreptul si optiunea dvs sa faceti ce doriti cu licitatia , doar ca asta nu exclude dubiile despre ea!
Vad ca tare ocoliti sa dati un raspuns logic la fraza dvs anterioara..
dcasuta a scris:
poate se va hotara cineva sa scoata o replica la un moment dat. cred ca ar merita efortul.
[/quote]
Cristian Ciuplea

Cruce Cuza

Mesaj de Cristian Ciuplea »

Ceva asemanator, dar la Bulgaria.
Fişiere ataşate
Krz CUZA bulg...JPG
Krz CUZA bulg...JPG (11.24 KiB) Vizualizat de 11921 ori
Scrie răspuns