Theodor Radivon bijutierul
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex
-
zenide dinu anton
- nou in forum

Mai adaug ceva, pentru ca v-a interesat
- Fişiere ataşate
-
- factura radivon_comp.pdf
- Factura Radivon
- (73.9 KiB) Descărcat de 471 ori
-
micu_klein

O factura pusesem si eu: http://img546.imageshack.us/f/imag097.jpg/
Factura aceasta este din perioada cand avea atelierul pe Calea Victoriei.
As dorii sa achizitionez piesa din imagine dar nu am nici cea mai vaga idee cat as putea sa ofer. Vreo sugestie?
Multumesc.
Factura aceasta este din perioada cand avea atelierul pe Calea Victoriei.
As dorii sa achizitionez piesa din imagine dar nu am nici cea mai vaga idee cat as putea sa ofer. Vreo sugestie?
Multumesc.
-
zenide dinu anton
- nou in forum

bust Radivon
Mai am ceva de adaugat
- Fişiere ataşate
-
- radivon_bust_small.jpg (78.64 KiB) Vizualizat de 3478 ori
-
General Matei

Re:
Excelente resurse!zenide dinu anton scrie: ↑23 Mar 2011, 18:10 Radivon Theodor (12.02.1849 – 3.11.1921) se naste la Pitesti. In 1874 intra contabil la magazinul bijutierului N. Carapati, magazin infiintat in 1856, pe Calea Victoriei. In 1884 devine asocit al patronului, asociatie care dureaza pana in1888, anul morti domnului N. Carapati. Conduce singur firma pana in 1891 cand o cumpara de la familia Carapati. Din acest an devine proprietarul firmei, obtinand si brevetul de furnizor al Curtilor Regale si Metropolitane.
Firma se dezvolta si se muta pe bulevardul Elisabeta 9bis (actual 37), imobil pe care l-a construit intre 1885 si 1890. Pe hartiile cu antet pe cate le inprima in 1900 se poate vedea casa, magazinul cu firma lui, diverse medalii si noul tramway electric. Se defineste ca Bijoutier Orfèvre. Mai putem citi : Casa fondata in 1856, MAGAZIN DE CONFIENTA, ATELIER SPECIAL de Joillerie, Bijuterie, Horlogerie si Specialitate de Argintarie in tot felul de Menage si de Biserici. GRAVURI – Monograme, Medalii si Marturii pentru botez. De asemenea, FURNIZORUL CURTII REGALE SI METROPOLITANE, OFITER AL ORDINULUI COROANA ROMANIEI.
Adresa : Bucuresti Bulevardul Elisabeta 9bis, Telefon (fara numar),
Adresa telegrafica: RADIVON –BIJUTIER-BUCURESTI.
In 1918 vinde (transfera) fondul de comert fiului sau Nicolae Radivon (1884 – 11.11.1952). Di nefericire Nicolae Radivon avea mai curand preocupari literare decat comerciale, era licentiat in drept si litere. Facea parte din 1921 din Asociatia Scriitorilor. A scris carti cu caracter patriotic, Salba lui Alecsandri (o « salba » a tuturor pieselor scrise de poet) si Domnul Tudor (Vladimirescu). Nu stiu cand s-a lichidat magazinul, dar trebuie sa se fi facu inainte de 1930.
A mai existat Teodor Haralambie N. Radivon (1927 – 11.11.2008), fiul lui Nicolae si nepotul lui Theodor, dar fara nici-o activitate in acest domeniu.
De remarcat ca toti trei sunt morti in luna noiembrie, fiul si nepotul in aceiasi zip e 11. Sunt inmormantati impreuna cu sotiile la Bellu. Mormantul este alaturi de al lui N.Iorga.
Nihil sine Deo