Coroana Romaniei

Discuții - ordine, medalii și însemne militare.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex

Scrie răspuns
Pantiru

Mesaj de Pantiru »

Oferte pe Okazii:
LINK
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

Interesante baretele, care in cataloagele oficiale nu apar decat pentru medalia "Cruciada impotriva comunismului".
Mihai
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Mihai Caracotea scrie:Interesante baretele, care in cataloagele oficiale nu apar decat pentru medalia "Cruciada impotriva comunismului".

Pai sunt barete de "cruciada" , cineva le-a pus aiurea pe panglica de Coroana si medalia Meritul Sanitar !
Yu_L.Yan

Mesaj de Yu_L.Yan »

Oricum, nici in poze nu se observa, pe brevete, mentiunea ca acele decoratii ar fi avut baretele.
Dar oricum nu se intalnesc la fiecare pas nici medaliile respective si nici acele barete.
Imagine
http://coinsandliterature.blogspot.com/
Imagine

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

In mod normal pentru fiecare bareta ar trebui sa existe un brevet separat :wink:
Ce sa spun, mai de mult am vazut o cruce Serviciul Credincios, primul model, cu bareta Oituz.
Mihai
cristi 1978

Mesaj de cristi 1978 »

[quote="Mihai Caracotea"]Totusi, ramane intrebarea, de ce pe un model civil, apar sabii? - nu pot sa cred ca posesorul ei de drept ar fi putut sa o poarte asa (imbunatatita), fara sa atraga atentia - eu raman la parerea ca e un model timpuriu.In aceasi masura, romanii nu isi dezmint reputatie nici cand vine vorba despre sistemul national de decoratii, asa ca probabil de aceea apar diverse ciudatenii. :twisted: Una peste alta eram curios daca cineva a mai vazut combinatia asta.[/quote]

Pe nici un model civil nu apar sabii... Coroana Romaniei Tip 1 civil si militar a circulat in aceeasi perioada. Am una in grad de cavaler civil, a apartinut unui medic si a fost primita in 1918 impreuna cu Meritul sanitar 1913 - nici urma de sabii.
Best regards from Cristi
claudiu1988

Mesaj de claudiu1988 »

Baretele sunt de la Cruciada impotriva comunismului.
andi_codescu

Mesaj de andi_codescu »

boonicootza scrie:Chiar arata foarte bine. Problema cu aceste ciudatenii e ca nu poti fi niciodata sigur cine si de ce le-a facut.
Oricum mi s-ar parea foarte ciudat sa strici o insigna de pilot doar ca sa faci o asa ceva.
Daca e reala inseamna ca e facuta in primii ani dupa abdicarea lui Mihai.
Corectati-ma va rog daca sunt in eroare. (M-am trezit si eu cu intarziere, comentariul fiind facut cu referire la discutiile de pe prima pagina a topicului). Nu ma pricep la decoratii si nici la heraldica, dar in primii ani dupa abdicare nu cred ca stema avea stea. Cel putin din cate stiu, pe monede, prima stema a RPR nu avea stea.
boonicootza

Mesaj de boonicootza »

In momentul acela nu era poza cu stema, nu stiam ca are stea. Vezi pagina 2.
MalexM
nou in forum
nou in forum

Mesaj de MalexM »

De curand, pe ebay de, s`a licitat aceasta Coroana la 162e.
Imi pare ciudat modul de prindere. Pareri ?
Fişiere ataşate
Coroana_Comandor.JPG
Coroana_Comandor.JPG (89.59 KiB) Vizualizat de 10238 ori
leonard.florian

Mesaj de leonard.florian »

din punctul meu de vedere e ok, interesant e cine a fost bijutierul care a creat-o, posibil german
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

KARAMIHAI scrie:Boonicootza se refera la celelalte poze, coroana romaniei cu sabiile deasupra crucii (nu cea cu sabiile pe bareta) - va asigur ca piesa nu este un fals si ca sabiile au aceeasi culoare ca si restul decoratie, iar imbinarea este OK.Nu pot sa va gasesc o scuza in aprecierea dumneavoastra eronata, decat prin faptul ca intradevar poza nu e de cea mai buna calitate, dar acest lucru pot incerca sa il rezolv intr-o postare viitoare, cand timpul si amabilitatea lui Aldor mi-o va permite.Inca odata va spun ca va inselati si am curaj s-a tin un pariu cu dumneavoastra ca piesa este originala "complet" - are cine sa ne arbitreze dealtfel (sau puteti sa o vedeti cu ochii dumneavoastra).
Eu va cred ca este originala si asta pentru ca am si eu o miniatura cu aceasta varianta si sigur sabiile nu au fost adaugate. Am si o ipoteza in ceea ce priveste acest tip de C.R., anume ca recipientii au primit brevetele de acordare ale acestora chiar in prima perioada dupa instituirea acestui model, iar unii bijutieri nu au stiut exact cum arata modelul corect. Cel mai probabil s-au inspirat dupa Steaua Romaniei, care are la modelul de militar pe timp de pace, sabiile in partea superioara (sub coroana). Carol al II-lea nu a fost consecvent cu acest model, teoretic asa ar fi trebuit sa arate.

Imagine
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
Cristian Ciuplea

Miniatura

Mesaj de Cristian Ciuplea »

Miniatura interesanta, panglica nu.
Scrie răspuns