Revin cu o intrebare care nu este legata de o moneda sau bancnota; sper sa nu deranjeze prea mult acest fapt.
Este vorba de o insigna (pe spate se vad urmele unui ac de prindere rupt). Textul este "Ferdinand I al Rege Romaniei" iar pe spate "Nihil Sine Deo". Piesa in sine este in afara sferei mele de interes dar greseala din text mi-a atras atentia. Ma gandesc ca poate stie cineva de pe forum ceva mai multe legate de ea. (Scanul este atasat)
Insigna Ferdinand
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex
Insigna Ferdinand
- Fişiere ataşate
-
- ferdinand.JPG (7.66 KiB) Vizualizat de 4692 ori
Cred ca aceasta insigna se poate pune alaturi cu multitudinea de medalii asa zise "populare" din anii 1920-1930, care se gaseau inclusiv la bilciuri. Ma refer la acele medalii rudimentare, din aluminiu cele mai multe, cu Ferdinand si Maria sau Carol, cu ocazia a N ani de la incoronare sau de la marea unire, cu Liga antiaeriana, etc.
-
General Matei

Re: Insigna Ferdinand
Probabil o medalie populara, de tip "martisor".consult scrie: ↑06 Iul 2006, 17:21 Revin cu o intrebare care nu este legata de o moneda sau bancnota; sper sa nu deranjeze prea mult acest fapt.
Este vorba de o insigna (pe spate se vad urmele unui ac de prindere rupt). Textul este "Ferdinand I al Rege Romaniei" iar pe spate "Nihil Sine Deo". Piesa in sine este in afara sferei mele de interes dar greseala din text mi-a atras atentia. Ma gandesc ca poate stie cineva de pe forum ceva mai multe legate de ea. (Scanul este atasat)
Nihil sine Deo