Coroana Romaniei

Discuții - ordine, medalii și însemne militare.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex

Scrie răspuns
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

boonicootza scrie:
tripleseven scrie:Nu stiu de ce imi spune ca am atins limita de incarcare cand poza precedenta nu are decat 6 kb si cea pe care am vrut sa o postez are 21 kb!!!???
Folositi http://www.imageshack.us
E simplu de folosit, fara limite la upload.

la fel ca pe celalalt forum! :roll:
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

Cand am scris textul de inceput, credeam ca o sa pot atasa poza si atunci totul era evident - de abia astept sa-mi spuneti parerea dumneavoastra (frecventand www.worldwar2.ro stiu ca vorbiti fiind in tema), dupa ce o sa vedeti si poza.
Mihai
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

O sa atasez eu poza putin mai tarziu cand ajung acasa. Acum sunt la birou si sunt putin presat de timp.
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Multam bunicutzo' de sfatu cu imageshak, am adaugat si stema cu pricina!
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

Cu poza, e vina mea, m-a luat valul si am fotografiat-o pe rezolutia maxima, uitand ca Aldor ne-a atentionat ca e o limita care nu poate fi depasita.Scuze :oops: .
Mihai
boonicootza

Mesaj de boonicootza »

tripleseven scrie:Personal stiu ca primele coroane mod1 cu sabii au fost date dupa 1916 si pentru cei care au participat si la evenimentele din 1913
N-am vazut inca nici un act sau vreun brevet care sa ateste ca in 1913 au fost date cu sabii. Este posibil ca prima data sa fi aparut dupa 1916.
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

Teoretic, si eu stiam ca primele au fost date pt. militari in 1916.
Mihai
boonicootza

Mesaj de boonicootza »

tripleseven scrie:Am vazut piesa si nu pare a fi modificata recent, imbinarile sunt patinate si se vede si mizeria timpului trecut ! Si eu sunt de parere ca a fost preparata imediat dupa ce tovarasul Mihai a fost dat afara.
Interesant este ca ieri am licitat de pe ebay insigna ( stema) care a fost folosita la modificare!!!

Imagine
Daca stema este identica cu cea de pe insigna de pilot atunci e o problema. Pe stema RPR, la inceput nu era steaua deasupra.
Din Constitutia RPR:
Stema, Sigiliul, Drapelul si Capitala

Art. 99.
Stema Republicii Populare Romane, reprezinta muntii impaduriti, deasupra carora se ridica soarele. In mijloc se afla o sonda, iar in jurul stemei o coroana de spice de grau.
Daca stema de pe insigna de pilot are steaua inseamna ca e facuta mai tarziu cand s-a schimbat stema (nu stiu anul exact), dar oricum nu ar mai fi avut nevoie sa modifice insigna de pilot, erau deja intrate in uz cele RPR.

EDIT:

Am aflat anul in care s-a schimbat stema: 1952
Din constitutia RPR 1952:
CAPITOLUL 9
Stema, Drapelul si Capitala Republicii Populare Romane

Art. 102.
Stema Republicii Populare Romane reprezinta munti impaduriti, deasupra carora se ridica soarele. In partea stanga a stemei se afla o sonda. Stema este incadrata de o cununa de spice de grau. In partea de sus a stemei se afla o stea in cinci colturi. In partea de jos a stemei, spicele sunt infasurate intr-o panglica tricolora pe care sunt scrise literele R.P.R.
Ultima oară modificat 05 Oct 2006, 15:23 de către boonicootza, modificat 1 dată în total.
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

boonicootza scrie:
tripleseven scrie:Personal stiu ca primele coroane mod1 cu sabii au fost date dupa 1916 si pentru cei care au participat si la evenimentele din 1913
N-am vazut inca nici un act sau vreun brevet care sa ateste ca in 1913 au fost date cu sabii. Este posibil ca prima data sa fi aparut dupa 1916.
M-am exprimat gresit, scuze, o sa intru mai in detaliu:
CR mod 1 cu spade (pentru fapte de razboi) - Decret Regal nr 2968 din 29 sept 1916

Spuneam ca au fost date (din cate stiu) si celor care au participat la campania din 1913 dar nu in anul 1913!
boonicootza

Mesaj de boonicootza »

Da, exact asta am spus si eu, inca nu am vazut un brevet pentru Coroana cu sabii datat inainte de 1916.
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Sincer sa fiu nici eu nu am vazut inca un brevet di 16 dat pentru fapte din 13, dar ma bazez pe informatia primita de la un prieten de-al meu care si-a dat doctoratul in domeniu! Daca minte el mint si eu!

In plus de asta era si perioada cand se aplicau spade decoratiilor! Daca va uitatzi la medalia Barbatie si credinta: initial a fost fara sabii, pe urma in 1913 a fost atasata bareta "campania 1913" si din 1916 a avut spade!
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

In plus, ca sa revin la discutia initiala, si cutia este un indiciu ca este acordata in timpul domniei lui Carol I.
Mihai
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Mihai Caracotea scrie:In plus, ca sa revin la discutia initiala, si cutia este un indiciu ca este acordata in timpul domniei lui Carol I.
Postatzi numai poza... o sa ne dam parerea , fitzi linistit! :D
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Daca stema este identica cu cea de pe insigna de pilot atunci e o problema. Pe stema RPR, la inceput nu era steaua deasupra.
Din Constitutia RPR:
Stema, Sigiliul, Drapelul si Capitala

Art. 99.
Stema Republicii Populare Romane, reprezinta muntii impaduriti, deasupra carora se ridica soarele. In mijloc se afla o sonda, iar in jurul stemei o coroana de spice de grau.
Daca stema de pe insigna de pilot are steaua inseamna ca e facuta mai tarziu cand s-a schimbat stema (nu stiu anul exact), dar oricum nu ar mai fi avut nevoie sa modifice insigna de pilot, erau deja intrate in uz cele RPR.

EDIT:

Am aflat anul in care s-a schimbat stema: 1952
Din constitutia RPR 1952:
CAPITOLUL 9
Stema, Drapelul si Capitala Republicii Populare Romane

Art. 102.
Stema Republicii Populare Romane reprezinta munti impaduriti, deasupra carora se ridica soarele. In partea stanga a stemei se afla o sonda. Stema este incadrata de o cununa de spice de grau. In partea de sus a stemei se afla o stea in cinci colturi. In partea de jos a stemei, spicele sunt infasurate intr-o panglica tricolora pe care sunt scrise literele R.P.R.
[/quote]

Mai exista posibilitatea ca un pilot zelos sa-si fi facut aceasta "strutzo-camila" cand au aparut vulturii in aviatia militara rsr! Cine stie, oricum o gasesc interesanta.
dragos03

Mesaj de dragos03 »

Probabil ca sabiile au fost puse de cel care a primit decoratia, nu erau autorizate oficial. Este posibil ca proprietarul sa fi fost un cetatean strain. Cand ordinul Coroana Romaniei a fost reorganizat in 1906, a fost introdus un regulament foarte strict pentru felul in care ordinul putea fi purtat. Nici macar copii ale ordinului facute de bijutieri nu puteau fi purtate fara autorizatie oficiala. Nu cred ca un cetatean roman ar fi incalcat aceste reguli.
Scrie răspuns