Cele mai frumoase piese ale anului 2010

Discuții - ordine, medalii și însemne militare.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex

Scrie răspuns
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

Domnule C.C., iiiiiincredibil !!! Ce de specimene, ce de probe aveti!! Sa fie oare ale lui matale? Pai asa fiecare varianta aparuta pe la stiu eu ce ceaprazar (apropo stiti ce e aia, nu-i asa? unul care vinde ceapa), e cate o proba si specimen. Termenul de "Specimen" nu se aplica in FALERISTICA. Matale nu poti sa fi inovator si sa introduci termeni din numismatica la capitolul asta. Azi maine o sa va aud ca scrieti la o medalie sau ordin ca e eroare de batere sau mai stiu eu ce nazbatie. Acu ne inveti matale, ca si distinsul profesor Ciurea, cum sta treaba in faleristica? Daca nu suportati critica, nu mai scrieti aberatii. Faptul ca va permiteti si posedati piese rare sau deosebite, nu va face automat o somitate in materie.
Ia sa postez si eu niste spezimene.
Fişiere ataşate
IMG_1345a.JPG
IMG_1345a.JPG (92.18 KiB) Vizualizat de 8718 ori
Ultima oară modificat 06 Ian 2011, 14:27 de către marcus aurelius, modificat de 2 ori în total.
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
Cristian Ciuplea

Marcus A.

Mesaj de Cristian Ciuplea »

D-le Marcus Aurelius, va rog sa nu va agitati ca poate sa va creasca tensiunea.
Nu pretind ca-s o somitate in materie si nici nu-l cunosc pe dl. Prof. Ciurea.
Dansul macar a scris niste carti.

Sper sa putem savura in curand si o lucrare iesita din pana dvs. !

Pot sa numesc si o decoratie SPECIMEN, chiar daca nu va convine dvs.

Nu exista lege care sa permita folosirea acestui termen numai la moneda / bancnota.
Ma asteptam la mai multa fantezie din partea dumneavoastra si asta in mod sincer.
marcus aurelius

D-le C.C. mie nu-mi creste tensiunea, au contraire mon ami, ma distrez copios de ce scrii matale. Insa mie unul nu-mi miroase a fantezie aici ci de lacune in unele domenii.
Cristian Ciuplea

M.A.

D-le M.A., va dau 3 lazi virtuale de bere buna, daca-mi trimiteti paragraful legii referitoare la SPECIMEN.
Va multumesc !

Trebuie sa-mi cer scuze ca n-am realizat imediat subtilitatea intrebarii
dvs. " Sa fie oare ale lui matale?".

Ati prezentat niste piese frumoase.
Nu credeti ca cele doua , daca vreti, VARIANTE la V.M., s-ar potrivi bine in colectia dvs ?

Da, ambele cruci sunt de vanzare !
Ricky-bm

Mesaj de Ricky-bm »

Foarte frumoase virtutile, felicitari.
Insa din cate am observat, toate sunt varianta "DOMN". Nu are nimeni varianta "REGE"?
mersi
http://www.okazii.ro/catalog?per_page=2 ... t=ricky-bm

Mai bine taci si dai impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu.
marcus aurelius

Re: M.A.

Cristian Ciuplea scrie:D-le M.A., va dau 3 lazi virtuale de bere buna, daca-mi trimiteti paragraful legii referitoare la SPECIMEN.
Va multumesc !

Trebuie sa-mi cer scuze ca n-am realizat imediat subtilitatea intrebarii
dvs. " Sa fie oare ale lui matale?".

Ati prezentat niste piese frumoase.
Nu credeti ca cele doua , daca vreti, VARIANTE la V.M., s-ar potrivi bine in colectia dvs ?

Da, ambele cruci sunt de vanzare !
Daca luati o literatura serioasa, referitoare la ordinele si decoratiile romanesti, nu veti gasi nicaieri asa o referire (specimen), mai intrebati si altii avizati in domeniu, daca nu ma credeti.
La ultima intrebare, va raspund, nu, nu cred. Imi ajunge ceea ce am.
tripleseven

Re: Marcus A.

Mesaj de tripleseven »

Cristian Ciuplea scrie: nu-l cunosc pe dl. Prof. Ciurea.
Dansul macar a scris niste carti.

Sper sa putem savura in curand si o lucrare iesita din pana dvs. !

Pot sa numesc si o decoratie SPECIMEN, chiar daca nu va convine dvs.

Nu exista lege care sa permita folosirea acestui termen numai la moneda / bancnota.
Ma asteptam la mai multa fantezie din partea dumneavoastra si asta in mod sincer.
Stimate domule Ciuplea,
Dv ca si, numismat cu experienta , stiti exact care este sensul acestui cuvant in numismatica si ca aplicarea lui in faleristica nu prea isi are rostul...!
Corectati-ma daca gresesc, dar din cate stiu si in numismatica numai la bancnote este uzual, nu imi amintesc sa fi citit pe undeva de "specimene de 5 lei 1880 " !
Din cate observ ati folosit deliberat, termenul "specimen" ca sa provocati o discutie contradictorie, iar daca nu este asa atunci dl MA are din pacate dreptate ceea ce priveste lacunele!

Referitor la "lucrarile" domnului Ciurea,s-a discutat tema pe alt topic...personal prefer sa raman anonim decat sa ma fac cunoscut scriind ceva asemanator!

Cele 2 medalii postate ulterior , sunt superbe, nu am mai vazut asa ceva, felicitari!
Personal tind sa le numesc "probe/proiecte", sunt diferite de cele oficiale! Ce diametru au?
Ultima oară modificat 06 Ian 2011, 15:29 de către tripleseven, modificat 1 dată în total.
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

marcus aurelius scrie: Ia sa postez si eu niste spezimene.

Superbe piese, urmeaza sa vanati variantele "rege" !
Prima piesa din dreapta sus este extrem de rara,majoritatea faleristilor cred ca este vorba de primul model de VM.
Eu nu am vazut-o decat o data live...piesa beton!
rocolectionar

Mesaj de rocolectionar »

Superbe piese, urmeaza sa vanati variantele "rege" !

Nu este clasa 1 la varianta WW2 ( variantele "rege" au fost omise din fotografie )

Prima piesa din dreapta sus este extrem de rara,majoritatea faleristilor cred ca este vorba de primul model de VM.
Eu nu am vazut-o decat o data live...piesa beton!

Lipsa clasa 2 (ambele clase au grad maxim de raritate)
claudiu1988

Mesaj de claudiu1988 »

Virtutea militara primul model clasa 2. :D
Fişiere ataşate
Virtutea Militara 1880 Avers.jpg
Virtutea Militara 1880 Avers.jpg (85.95 KiB) Vizualizat de 8623 ori
Virtutea Miliatara 1880 Revers.jpg
Virtutea Miliatara 1880 Revers.jpg (88.56 KiB) Vizualizat de 8623 ori
Cristian Ciuplea

777

D-le Tripleseven, va multumesc pentru aprecieri.

Eu cred ca dl. M.Aurelius astepta de mult timp o ocazie sa intre in discutie ca" vocea poporului ".

Specimenul la bancnota este o piesa de prezentare, aproape identica cu bancnota "normala", fara putere circulatorie.
Exista la monede " specimen strike ".
Ca exemplu va pot da setul 1867 HEATON.
Ca firmele americane spun imediat "proof ", asta-i altceva.
Pentru ca ati pomenit un 5 lei Carol I, ca exp. ar fi cele doua vandute in licit. casei Künker.
Una din piese imi era f. bine cunoscuta, deci tot o moneda cu bataie de specimen.

In cazul nostru, vorbim de doua med. cu forma de cruce, care -s pt. mine deosebite.
In primul rand ca n-au fost purtate, in al doilea, parca au ceva mai aparte.
Posibil ca s-au facut ca piese de prezentare ( vezi Specimen la bancnote ) sau sunt o incercare ( Essai , Proba ).
Din piesele prezentate de dl. Marcus Aurelius n-am recunoscut un singur medalion, care sa fie identic.
Poate ca totusi vor fi 1-2 buc., dar in restul lotului de 14.
Ricky-bm

Mesaj de Ricky-bm »

Parca o piese asemanatoare cu ce are Dl M.A. ( dreapta sus ) a fost anul trecut de vanzare pe ebay si s-a dat la aprox 250 euro daca nu ma inseala memoria
http://www.okazii.ro/catalog?per_page=2 ... t=ricky-bm

Mai bine taci si dai impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu.
marcus aurelius

D-le C.C., daca matale crezi ca eu n-am alceva de facut decat sa fac pe Vox Populi... Deci continui sa mergi pe aratura, o piesa care "pare sa aiba ceva" nu devine "Specimen". Daca eu ti-as descrie o piesa, in loc de "luciu de batere" sa zic "luciu de apa" (sa zicem), dumneata m-ai califica ca un om cu fantezie? Nu. Mi-ai explica ca nu e corect ceea ce zic si mi-ai zice ca este "luciu de batere". Corect? Hai sa nu facem struto-camile nici din numismatica, nici din faleristica. Fiecare in sertarasul ei, fiecare cu limbajul ei. Totusi eu cred de matale ca esti un agitator si pescar, arunci momeala sa vezi reactiile. Las ca ti-o coc eu. :D
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Domnule Ciuplea,
nu vad decat argumente evazive sau interpretative, v-ati refugiat intr-un domeniu unde nu va pot contrazice !
Eu stiu ca probele sunt diferite(material ,forma) de piesele aflate in circulatie ! Iar specimenele la bancnote sunt marcate ca atare iar in cazul monedelor sunt insotite de un document sau sunt capsulate intr-un folder precum seturile monetare-acestea ar trebui sa fie specimenele la monede sau?

Referitor la cele 2 cruci postate de dv, nu stiu de ce incercati sa le vindeti ca si probe/essai sau mai stiu eu ce pt ca nu sunt! Daca nu apar in poza postata de MA nu inseamna ca nu exista!
Dar daca pt moralul dv este asa de important....nu aveti decat sa credeti ce vreti, pt mine sunt niste piese necirculate sau aproape necirculate dar nicidecum probe!
Yu_L.Yan

Mesaj de Yu_L.Yan »

Imi pare rau ca pe langa piese abolut superbe, asist la la discutii care ...
Parerea mea (de novice) este ca in pozele de mai sus eu nu vad decat MEDALII (purtate mai mult sau deloc). Dar cred ca m-am exprimat gresit. Vad MEDALII SUPERBE. Si va multumesc pt asta :D
Restul dialogului, e fara de sens.

Sa revenim totusi la achizitiile anului 2010.
Cum spuneam mai sus, cel mai mult sunt atras (din achizitiile 2010) de Virtutea Cercetaseasca clasa Argint.
Dar nici piesele de mai jos nu ma lasa chiar nepasator.

Medalia Straja Tarii clasa I (scuze pt calitatea fotografiei)
Placheta Societatea Geografica Romana - 25 ani de la fondare.
Fişiere ataşate
Societatea Geografica Romana.JPG
Societatea Geografica Romana.JPG (97.12 KiB) Vizualizat de 8522 ori
Straja Tarii clasa 1.JPG
Straja Tarii clasa 1.JPG (98.94 KiB) Vizualizat de 8522 ori
Imagine
http://coinsandliterature.blogspot.com/
Imagine

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."