Sunt si alte falsuri pe acolo. De exemplu, am mai discutat mai demult bareta cu medalia ARPA si ordinul japonez (Item RO193) pe celalalt forum.
Da, bareta cu ordinul japonez pare cusuta recent.
Din cate stiu ordinele straine se puneau in ordinea alfabetica a tarilor....
Cehoslovacia si Germania vin inaintea Japoniei ! Oricum la barete nu se stie exact daca sunt vechi sau nou cusute. Si eu mi-am "construit" o bareta din piese lovite sau mai uzate.Ata veche nu a fost o problema de gasit la fel si materialul dintr-un veston vechi pt spatele baretei.Acul l-am facut dintr-o spitza veche de bicicleta... deci toate materialele folosite sunt vechi ! Acesta este motivul pt care eu personal nu cumpar barete,nu stii exact daca sunt intr-adevar vechi!
Sunt si alte falsuri pe acolo. De exemplu, am mai discutat mai demult bareta cu medalia ARPA si ordinul japonez (Item RO193) pe celalalt forum.
Da, bareta cu ordinul japonez pare cusuta recent.
Din cate stiu ordinele straine se puneau in ordinea alfabetica a tarilor....
Cehoslovacia si Germania vin inaintea Japoniei ! Oricum la barete nu se stie exact daca sunt vechi sau nou cusute. Si eu mi-am "construit" o bareta din piese lovite sau mai uzate.Ata veche nu a fost o problema de gasit la fel si materialul dintr-un veston vechi pt spatele baretei.Acul l-am facut dintr-o spitza veche de bicicleta... deci toate materialele folosite sunt vechi ! Acesta este motivul pt care eu personal nu cumpar barete,nu stii exact daca sunt intr-adevar vechi!
Am si eu un veston vechi de CFR-ist si o bicicleta Tohan de vinzare... aviz falsificatorilor de medalii !:twisted:
Lasind gluma la o parte, am observat ca de obicei omul vede doar ceea ce vrea el sa vada in lucrurile oferite de altii la vinzare. Sintem atit de subiectivi incit in momentul in care vedem ceva ce cautam de mult timp, garda coboara fara sa ne dam seama, si de multe ori beculetul rosu care ar trebui sa ne semnaleze ceva nelalocul lui nu se aprinde. Multi ne-am intepat ori cu fals ori alta calitate decit ne-am asteptat, si tocmai din aceasta cauza. In euforia momentului descoperirii "minunatiei" cautate ne pierdem obiectivitatea si ochiul critic. Cei carora le este indiferent lucrul respectiv sint mult mai critici, in sensul bun al cuvintului. Oameni sintem...
http://www.emedals.ca/catalog.asp?item=RO206
Ca sa vorbim pe un caz concret (piesa de pe link), mie piesa aceasta (insemn de observator aerian perioada Ferdinand) nu mi se pare originala (este lucrata grosolan), si trag concluzia aceasta facind comparatie cu 2 piese pe care le am in colectie.
La steaua romaniei http://www.emedals.ca/catalog.asp?item=RO231 as avea o problema cu panglica in primul rand (prea noua dupa gustul meu ) iar partea de email e cam ciudata (in special cea de culoare verde).
Romaniac scrie:Nu-mi amintesc sa fi vazut la B. Stambuliu Ordinul Steaua RPR cl. I din aur si Erou al RSR din aur... In fine, preturile sint cam mari.
Eu zic ca toate arata bine. Nu vad ce-au coroanele. Sint foarte obisnuite ca si la multe alte decoratii regaliste. Plus ca multe sint modele din perioada 1941-1947 fabricate dupa acelasi standard la Monetaria Nationala.
Eu parca am vazut in cataloagele Dl. Stambuliu, o sa ma uit diseara ele si va spun maine cu siguranta daca le-a avut prezentate.
Cat priveste decoratiile si insemnele militare, eu am indoieli la unele dintre ele.
Am mai cunoscut veterani care au purtat in barete Cruciada in continuare dupa 1947 - inconstienta, bravada sau nestiinta nu stiu .In aceasi masura, unii si-au sters insemnele regale si de pe cutiile de la decoratii .
Mihai Caracotea scrie:Am mai cunoscut veterani care au purtat in barete Cruciada in continuare dupa 1947 - inconstienta, bravada sau nestiinta nu stiu .In aceasi masura, unii si-au sters insemnele regale si de pe cutiile de la decoratii .
Probabil ca teroarea de tip stalinist i-a facut sa stearga insemnele regale de pe cutii...
Mihai Caracotea scrie:Am mai cunoscut veterani care au purtat in barete Cruciada in continuare dupa 1947 - inconstienta, bravada sau nestiinta nu stiu .In aceasi masura, unii si-au sters insemnele regale si de pe cutiile de la decoratii .
Probabil ca teroarea de tip stalinist i-a facut sa stearga insemnele regale de pe cutii...
Asta in mod sigur.Imi aduc aminte cum imi povestea bunica ca in teroarea anilor 50 si-au ars pana si cartile scrise de autorii "reactionari" (inclusiv pe cele scrise de Iorga pe care il avusese profesor la Facultatea de Istorie).
Mihai Caracotea scrie:Am mai cunoscut veterani care au purtat in barete Cruciada in continuare dupa 1947 - inconstienta, bravada sau nestiinta nu stiu .
In acest caz ar fi vorba despre un pilot experimentat (judecand dupa decoratii), nu un ignorant.
Mihai Caracotea scrie:Am mai cunoscut veterani care au purtat in barete Cruciada in continuare dupa 1947 - inconstienta, bravada sau nestiinta nu stiu .
In acest caz ar fi vorba despre un pilot experimentat (judecand dupa decoratii), nu un ignorant.
Tinand cont ca a luptat in ambele razboaie mondiale, nu poate fi decat un militar cu experienta si probabil un pilot bun, daca a reusit sa supravietuiasca atat in est cat si in vest .