Pret

Discuții - ordine, medalii și însemne militare.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex

tripleseven

Mesaj de tripleseven »

il-collezionista scrie:
Va multumesc tuturor care ati participat pana acum si celor care vor mai participa,deorece pretul de catalog inca nu l-am aflat....
Toate cele bune!

Va raspund cu un citat al colegului Marcus Aurelius...

marcus aurelius scrie: Nu am idee de cand faceti sau daca faceti medalistica, insa daca nu stiti am sa va dau cateva lamuriri. Medalistica este sora mai nefavorizata a numismaticii, mai marginalizata, putin popularizata si lasata in penumbra. Nu exista cataloage de medalistica, gen Krausse unde sa te uiti la preturi in functie de stari de conservare. Pur si simplu nu exista. De aceea chiar unii potentiali amatori de medalistica se feresc sa cumpere, tocmai pentru ca nu stiu daca e mult sau e corect. Deci un "pret corect" e greu de avansat in cazul unei medalii. Doar o plaja de preturi ar fi mai aproape de adevar. Deci care e un pret corect, hmm, pentru o piesa rara? Va spun eu care este. Cel pe care cumparatorul e dispus sa-l ofere.
il-collezionista
**
**

Mesaj de il-collezionista »

tripleseven scrie:
il-collezionista scrie:
Va multumesc tuturor care ati participat pana acum si celor care vor mai participa,deorece pretul de catalog inca nu l-am aflat....
Toate cele bune!

Va raspund cu un citat al colegului Marcus Aurelius...

marcus aurelius scrie: Nu am idee de cand faceti sau daca faceti medalistica, insa daca nu stiti am sa va dau cateva lamuriri. Medalistica este sora mai nefavorizata a numismaticii, mai marginalizata, putin popularizata si lasata in penumbra. Nu exista cataloage de medalistica, gen Krausse unde sa te uiti la preturi in functie de stari de conservare. Pur si simplu nu exista. De aceea chiar unii potentiali amatori de medalistica se feresc sa cumpere, tocmai pentru ca nu stiu daca e mult sau e corect. Deci un "pret corect" e greu de avansat in cazul unei medalii. Doar o plaja de preturi ar fi mai aproape de adevar. Deci care e un pret corect, hmm, pentru o piesa rara? Va spun eu care este. Cel pe care cumparatorul e dispus sa-l ofere.
...nu fac medalistica si lamuririle colegului Marcus Aurelius raman un citat foarte frumos.
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Adica cu alte cuvinte ...spune tu ce vrei ca eu tot stiu mai bine!!
Sper sa gasiti candva... in viitor catalogul care sa va dea informatia necesara...
il-collezionista
**
**

tripleseven scrie:Adica cu alte cuvinte ...spune tu ce vrei ca eu tot stiu mai bine!!
Sper sa gasiti candva... in viitor catalogul care sa va dea informatia necesara...
Sunteti un pic amuzant .....eu chiar nu am habar de medalistica si nici nu ma intereseaza, dar daca totusi a cazut in mainile mele piesa acesta frumoasa caut sa aflu cat mai multe despre ea si ce rol joaca in colectia unui colectionar de medali (nu comercianti sau stiu eu mai ce) e rara, e comuna, are vreo istorie mai aparte sau cate alte argumente sar putea aduce .....
Bofana

Mesaj de Bofana »

Unleash the PIG within yourself and you will be more human this WAY!
Yu_L.Yan

Mesaj de Yu_L.Yan »

il-collezionista scrie:
tripleseven scrie:Adica cu alte cuvinte ...spune tu ce vrei ca eu tot stiu mai bine!!
Sunteti un pic amuzant .....eu chiar nu am habar de medalistica si nici nu ma intereseaza, dar daca totusi a cazut in mainile mele piesa acesta frumoasa caut sa aflu cat mai multe despre ea si ce rol joaca in colectia unui colectionar de medali (nu comercianti sau stiu eu mai ce) e rara, e comuna, are vreo istorie mai aparte sau cate alte argumente sar putea aduce .....
Aceasta medalie nu face parte dintr-o categorie de medalii rare. De asemeni, nu are o istorie aparte. A fost emisa doar pt a celebra a 5-a aniversare de la Independenta Romaniei (vezi tabloul cu scenele razboiului de independenta), precum si proclamarea regatului.
Mai trebuie precizat ca pentru aceasta medalie, gravorul s-a inspirat de la o medalie germana, emisa ceva mai timpuriu (gravata tot de el).
Daca ar fi de acordat o nota a raritatii acestei medalii, pe o scala de la 1 (comuna) la 10 (foarte rara), din partea mea ar primi cu usurinta un 6 (si asta datorita starii).

Prezentarea medaliei din CD-ul "Romanian Royal Effigies of Medals", o aveti in primul atasament.
Pe langa aceasta versiune din bronz, mai exista medalii batute din argint (mult mai rare).

In ultimul timp, au inceput sa apara replici ale acestei medalii, iar conform unui certificat, ar fi existat si o varianta din aur (http://www.okazii.ro/catalog/58503218/m ... ml#galerie).
Personal nu am vazut / citit alte informatii despre aceasta medalie.

Asa cum precizau si colegii, informatii despre tirajul acestei medalii, nu cred ca o sa intalniti vreodata. Asta deoarece in nici un catalog nu sunt precizate aceste detalii. Iar arhivele ... posibil sa nu mai existe.

Pretul ... il face piata.
Un pasionat poate o evalueaza la 400 de euro.
Un colectionar poate o evalueaza pe la 300 euro.
Un comerciant poate o evalueaza pe la 200 euro.
Pretul probabil e undeva pe acolo. Posibil chiar si mai mult. Depinde doar sa gasiti persoana potrivita.
Dar trebuie sa tineti cont de cateva aspecte:
- sunt foarte foarte putini pasionati de medalii (iar probabilitatea ca sa aiba aceasta medalie este una foarte mare).
- sunt putini colectionari de medalii (iar probabilitatea ca sa aiba aceasta medalie este una medie).
- sunt foarte multi comercianti (nu conteaza daca o au sau nu, daca e vorba de un profit, ei isi arata interesul. Dar si aici depinde de ce suma trebuie sa blocheze).
Fişiere ataşate
Independenta .,.jpg
Independenta .,.jpg (64.94 KiB) Vizualizat de 7745 ori
Independenta.jpg
Independenta.jpg (331.79 KiB) Vizualizat de 7745 ori
Imagine
http://coinsandliterature.blogspot.com/
Imagine

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
il-collezionista
**
**

Buna ziua domnu Yu_L.Yan!
Vreau sa va multumesc petru sprijinul acordat,... m-ati lamurit si am aflat aproape tot ce se putea afla despre aceasta medalie,..zic "aproape tot" caci cine stie poate mai are si cineva ceva de adaugat ca loc mai este pentru toata lumea..... pana in prezent am inteles ca undeva la 280€ se poate duce linistit...
O zi perfecta !
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

il-collezionista scrie: Sunteti un pic amuzant .....eu chiar nu am habar de medalistica si nici nu ma intereseaza, dar daca totusi a cazut in mainile mele piesa acesta frumoasa caut sa aflu cat mai multe despre ea si ce rol joaca in colectia unui colectionar de medali (nu comercianti sau stiu eu mai ce) e rara, e comuna, are vreo istorie mai aparte sau cate alte argumente sar putea aduce .....
Uaaau,chiar asa? Culmea,din intrebarea pusa de dv se intelege altceva... sau trebuia sa ghicim ce va intereseaza?
il-collezionista scrie: Buna ziua tuturor! Ca sa nu mai deschid alt topic intreb si eu colegi care sunt cunoscatori de medalii; ce pret are medalia cu Carol?
Ati intrebat de pret...ati primit raspunsuri legate de pret! Sper ca raspunsul meu a fost cel putin la fel de amuzant ca cel anterior :wink:
il-collezionista scrie:.... pana in prezent am inteles ca undeva la 280€ se poate duce linistit...
Deci tot pretul e buba...
simaky

Mesaj de simaky »

eu am cumparat aceasta medalie in 2009 si am platit exact 500 LEI !
m-a interesat pentru ca are o scena de prim ajutor de pe front !
Fişiere ataşate
a
a
1881 - Independenta - BR rv.jpg (227.36 KiB) Vizualizat de 7625 ori
r
r
1881 - Independenta - BR av.jpg (292 KiB) Vizualizat de 7625 ori
d
d
1881 - Independenta - BR av detaliu.jpg (25.2 KiB) Vizualizat de 7625 ori
il-collezionista
**
**

simaky scrie:eu am cumparat aceasta medalie in 2009 si am platit exact 500 LEI !
m-a interesat pentru ca are o scena de prim ajutor de pe front !
Buana seara!
Ca scenografie este deosebit de frumoasa medalia prezinta diverse scene din viata de razboi ....
Insa la pret as mai adauga medalia care sa vandut cu 340£
->http://www.sixbid.com/nav.php?p=viewlot ... t=1247[url][/url]
il-collezionista
**
**

babanezu

Mesaj de babanezu »

scenele ,ceva mai detaliate pe talerul de la mnm
...poate va motiveaza sa o pastrati.
Fişiere ataşate
Platou _resize.jpg
Platou _resize.jpg (495.26 KiB) Vizualizat de 7576 ori
Mateiciuc

Mesaj de Mateiciuc »

o asemenea medalie s-a vandut cu suma de 340.00 GBP =388.859 EUR plus comision de 30% daca nu gresesc, atasej si link mai jos.
http://www.sixbid.com/nav.php?p=viewlot ... 6&lot=1247
Fişiere ataşate
image01247.jpg
image01247.jpg (94.6 KiB) Vizualizat de 7398 ori
"Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii."
Scrie răspuns