Ultima piesa a anului..

Discuții - ordine, medalii și însemne militare.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex

Yu_L.Yan

Mesaj de Yu_L.Yan »

Bofana scrie:Lotul Sidorovici a fost complet, si luat direct de la un boschetar. Impreuna au fost si toate piesele.

CLAR NU a fost decat ceea ce era in lot, s-a cumparat pana si poza de pe mormantul lui Sidorovici.

Deci, ramanem la ideea enuntata.
Stiind ca aveti un cuvant greu in materie de brevete / militaria, va cred pe cuvant :D
Nu pot sa zic decat ca posesorul pieselor in cauza este un mare norocos. Mi-ar place sa vad candva acest lot (fiind un pasionat al insemnelor de cercetasi / strajeri / pionieri) :D
Imagine
http://coinsandliterature.blogspot.com/
Imagine

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
iason

Mesaj de iason »

Da, asa e cu norocul,nu se stie la cui usa bate.Dupa ce brevetele au plecat de la boschetar si au ajuns la un cunoscator, el cere 10.000 euro pe 7 brevete.Oferta de 8.000 nu i suna bine la ureche, si mai tarziu la o nevoie de bani le da pentru 5000 la posesorul de azi..
Cine nu cunoaste si nu stie ca nu cunoaste este un idiot.Lasa-l!
Cine nu cunoaste si stie ca nu cunoaste,vrea sa invete.Invata-l!
Cine cunoaste si stie ca cunoaste este un intelept.Urmeaza-l!
Bofana

Mesaj de Bofana »

iason scrie:Da, asa e cu norocul,nu se stie la cui usa bate.Dupa ce brevetele au plecat de la boschetar si au ajuns la un cunoscator, el cere 10.000 euro pe 7 brevete.Oferta de 8.000 nu i suna bine la ureche, si mai tarziu la o nevoie de bani le da pentru 5000 la posesorul de azi..
Hehehe,

Da, istoria acestui lot este atat de amuzanta, ca un fel de serial politist, cu urmariri, cu filari, dar cu happy end pentru actualul posesor, care a intrat in posesia lui dupa un targ la Sutu, cand nimeni nu a vrut sa dea mai mult... Brevetele s-au dat in mai multe etape, asa ca daca e sa o luam grosso-modo, s-a depasit suma de 5,000, si chiar 8,000....

Iar in ceea ce priveste piesele, au fost si ele, iar Serviciul Credincios era o minunatie de piesa, pana cand a cazut pe jos si a facut pokkkk :(((((

Cine il are, se bucura de el acum asa cum este.

La Multi Ani Tuturor!!!
Unleash the PIG within yourself and you will be more human this WAY!
Yu_L.Yan

Mesaj de Yu_L.Yan »

Cu ocazia celei de-a 5-a Jamboree nationale, ce a avut loc in 2010, s-a reusit scoaterea din Arhivele Nationale de Film, cateva secvente de la Jamboreele interbelice.
Conform contractului, abia acum au putut sa ajunga publice, fiind postate de cateva zile pe Youtube. Filmuletele pot fi vazute pe pagina: http://www.youtube.com/feed/UC4KDWVg1tUI5UGqHOdqKjpQ
In putinele secvente, se pot vedea si cateva decoratii sau insigne interesante :D

La Multi Ani!
Imagine
http://coinsandliterature.blogspot.com/
Imagine

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
Cristian Ciuplea

Jamboreea 4-a

Mesaj de Cristian Ciuplea »

........ si 1936 Brasov.