expunere

Discuții - ordine, medalii și însemne militare.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex

Mot Vlad

expunere

Mesaj de Mot Vlad »

buna ziua!are cineva vreo idee despre cum ar fi cel mai indicat de expus decoratiile[regaliste]?puse pe un panou sau ar fi mai bine pt conservare sa fie tinute intr-un mediu inchis,pliculete pt medalii?si ce fel de panou/pliculet trebuie folosit?multumesc!
Pantiru

Re: expunere

Mesaj de Pantiru »

Sunt diferite modalitati de a pastra decoratiile, pe panouri, clasoare, pliculete. le pastrati cum va place, doar sa aveti grija la temperatura, umiditate, lumina soarelui.
IMG_3244.JPG
IMG_3246.JPG
post-142-1156768629.jpg
Mot Vlad

Mesaj de Mot Vlad »

cam la ce temperatura trebuie tinute?eu le tineam pana acum pe 2 panouri,dar mi-a spus cineva,ca nu este bine,pt ca se distrug mai repede,decat tinute in pliculete!de aceea intrebam!am sa postez deseara foto cu panourile,ca sa va spuneti si dumneavoastra punctul de vedere,cum este mai indicat sa le tin! :merci:
Mot Vlad

Mesaj de Mot Vlad »

Imagine
Imagine
Cele 2 panouri sunt facute din ampora cu densitate ridicata,pe care am lipit etichete cu numele decoratiilor si am lasat spatiu pt nr de piese pe care nu le am,ca at cand le voi avea sa le prind acolo.Al doilea panou este imbracat in catifea rosie.sunt bine pastrate?sa schimb ceva?multumesc!
EUXIN RO

Mesaj de EUXIN RO »

Cred ca daca le vreti expuse, cel mai bine e un panou ca cel prezentat de domnul Pantiru,dar care sa aibe sticla deasupra,eu tot incerc sa-mi fac 2 panouri si ma duce tamplarul cu vorba de un an ...
DACHII PREA VECHE A LOR LIMBĂ OSEBITĂ AVÂND, CUM O LĂSARĂ, CUM O LEPĂDARĂ AŞA DE TOT ŞI LUARĂ A ROMANILOR, ACEASTA NICI SĂ POATE SOCOTI NICI CREDE.
(C.Cantacuzino)
Mot Vlad

Mesaj de Mot Vlad »

da,ar fi mai bine unul cu sticla,dar nr 1 nu cred ca se prea incurca tamplarii cu asa ceva,si nr 2,este destul de complicat sa pui piese pe panou daca are stilca,si risti sa se sparga!eu,m-am gandit sa imi fac,la un moment dat,un mini dulap cu sticla in fata si 2 usi in partea din spate,si sa stea pe 4 picioare,dar nimeni nu a vrut sa faca asa ceva!
berendei

Mesaj de berendei »

daca sunteti interesati de panouri profesionale, respectand dimensiunile acceptate la expozitiile de profil, il puteti contacta pe domnul col. (r) stefan samoila din brasov.
am luat de la dansul cateva panouri la ultimul targ de la brasov si vreau sa va spun ca am fost placut impresionat de calitatea lor. lucratura hand-made, din lemn acoperit cu folie autocolanta, cu plexiglas deasupra si cu pernita plusata detasabila in interior pentru asezarea pieselor.
va pot transmite in privat numarul dumnealui de telefon.
EUXIN RO

Mesaj de EUXIN RO »

Puteti pune o fotografie cu un panou facut de domnul Samoila ?
DACHII PREA VECHE A LOR LIMBĂ OSEBITĂ AVÂND, CUM O LĂSARĂ, CUM O LEPĂDARĂ AŞA DE TOT ŞI LUARĂ A ROMANILOR, ACEASTA NICI SĂ POATE SOCOTI NICI CREDE.
(C.Cantacuzino)
iason

Mesaj de iason »

EUXIN RO scrie:Puteti pune o fotografie cu un panou facut de domnul Samoila ?
Acest fel de panou este pentru piese cat de cat ,comune..Mai de greaba nu e facut din lemn,cred ca e din carton presat sau ceva asemanator,cat despre autocolanta,se mai dezlipeste...
Cine nu cunoaste si nu stie ca nu cunoaste este un idiot.Lasa-l!
Cine nu cunoaste si stie ca nu cunoaste,vrea sa invete.Invata-l!
Cine cunoaste si stie ca cunoaste este un intelept.Urmeaza-l!
Pantiru

Mesaj de Pantiru »

O părere a mea - decorațiile regaliste se păstrează doar în poziție orizontală, nu agățate/atârnate de panglică sau, si mai grav, prinse cu acul de panglică.
Mot Vlad

Mesaj de Mot Vlad »

deci recomandati sa pun placile pe o masa sau un suport sa stea culcate?ca sa nu atarne de pamblica?
Pantiru

Mesaj de Pantiru »

O poza de pe net:
deco.jpg
Pantiru

Mesaj de Pantiru »

Fiecare cu cucurigu lui:
gramada.jpg
T.M.T.

Mesaj de T.M.T. »

Varianta prezentata de d-nul Pantiru, pe care am adoptat-o si eu, este cea in tavite imitatie de catifea, unde decoratiile sunt dispuse in posetute din plastic transparent. Tavitele au capacitatea de 6 locasuri pentru decoratii si au un capac din plastic transparent care gliseaza. Eu zic ca este o metoda eleganta de pastrare a decoratiilor si de prezentare a lor la anumite expozitii. Panourile unde unii din colectionari "agata" decoratiile sunt specifice colectionarilor de insigne, de unde au fost imprumutate in lipsa unor mijoace mai moderne.
Fişiere ataşate
DSCF3001.JPG
Pantiru

Mesaj de Pantiru »

Felicitari, minunate piese !!!
Scrie răspuns