Buna,
Nu am vazut niciodata cum arata XII-le sau bareta cu XII,de pe panglica medaliei Virtute Militara.
V-as ramane recunoscator pentru o imagine cu asa ceva!
Citez WorldWar2.ro:
,,Medalia era initial acordata ofiterilor si subofiterilor care servisera o perioiada indelungata in armata, dar dupa declansarea razboiului de independenta s-a decis ca aceasta sa fie acordata si pentru fapte exceptionale pe front. Pentru a distinge intre medaliile acordate pentru serviciu indelungat si cele acordate pentru fapte pe front, la prima categorie s-a adaugat, intre medalie si panglica, cifra XII.”
Cancelaria Ordinelor:
,,O nouă medalie cu această denumire(Virtute Militara)era prevăzută a se înfiinţa prin Legea de organizare a puterii armate din 27 martie 1872, primul regulament al medaliei datând din 17 mai 1872. Medalia era organizată pe două clase, denumite “de aur” şi “de argint”; prima, cea “de argint” (clasa a II-a), se putea acorda sergenţilor reangajaţi care au servit în acest grad 12 ani fără vreo condamnare prin sentinţă şi, în acest caz, pe panglică era prinsă o baretă din argint pe care era trecută cifra “XII”.
Multumesc anticipat,
Cosmin
Cifra XII medalia Virtute Militara
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex
Re: Cifra XII medalia Virtute Militara
Daca stimatii colegi de forum nu pot sau nu doresc sa ma luminez cu o imagine,as dori sa incerc o alta abordare.
Poate ati vazut undeva piesa in discutie,as putea primi macar o descriere a ei?
Este tip bareta sau un XII prins pe panglica?
http://www.traditia-militara.ro/ro/decoratii-insigne
o gasesti pe al 3-lea rand
o gasesti pe al 3-lea rand
http://www.okazii.ro/catalog?per_page=2 ... t=ricky-bm
Mai bine taci si dai impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu.
Mai bine taci si dai impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu.
Multumesc!
Acest link m-a luminat in mai multe privinte.
Im plus am aflat ca exista barete pentru Crucea Comemorativa WW1,despre care nu stiam.(TISA,BASARABIA)

Acest link m-a luminat in mai multe privinte.
Im plus am aflat ca exista barete pentru Crucea Comemorativa WW1,despre care nu stiam.(TISA,BASARABIA)