Feriti-va de teapa unui escroc de pe ebay Franta!!!!

Discuții - ordine, medalii și însemne militare.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex

Ricky-bm

Feriti-va de teapa unui escroc de pe ebay Franta!!!!

Mesaj de Ricky-bm »

Azi dimineata, am licitat pe ebay.fr un Mare Ofiter de Coroana Romaniei, mod 1 civil la cutie Mihai de Regenta.
Era la 450 Eur sau fa cea mai buna oferta...i-am dat direct blitz.
La scurt tipm imi scrie vanzatorul ca nu accepta paypal si vrea doar transfer bancar si cat mai rapid ; deja mi s-a parut ceva tare ciudat...graba lui de a-i face plata! Norocul meu a fost ca inainte sa-mi rog un amic sa-mi faca transferul, am verificat vanzarile mai vechi si am gasit aceeasi piesa, cu aceleasi poze vanduta de altcineva la aproape 900 euro, unuia cu 813 calificative pozitive.
Numele escrocului este : Angelique Salvan

Licitatia veche:

http://www.ebay.fr/itm/Roumanie-Ordre-d ... 4d21eb7558

Licitatia de azi:

http://www.ebay.fr/itm/Roumanie-Ordre-d ... 1e94ce362c
http://www.okazii.ro/catalog?per_page=2 ... t=ricky-bm

Mai bine taci si dai impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu.
jones2m

Re: Feriti-va de teapa unui escroc de pe ebay Franta!!!!

Mesaj de jones2m »

Din cauza asta am devenit fanatic PAYPAL de vreo 3 ori am renuntat la regula asta (din lacomie si/sau prostie) si una a fost teapa.

Multumesc de semnalizare. Sa nu creada careva ca daca cumparati din vest nu trebuie sa fi-ti vigilenti.
Ricky-bm

Mesaj de Ricky-bm »

Si eu prefer mult mai mult paypal-ul, insa am mai platit si prin transfer si nu a fost nici o problema.
Era a doua oara sa o patesc, bine ca am avut intuitia sa caut licitatia pe ebay; prima data, era sa o patesc, ca si altii, cu acel olandez care vindea monede de aur romanesti...bine ca am platit atunci prin paypal, si mi-am recuperat toti banii;
altii, care au platit prin transfer, nu au avut acelasi noroc.
Sper ca a 3-a oara sa nu o patesc :)

Mai bine taci si dai impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu.
ovidiu^

Mesaj de ovidiu^ »

Eu fac transfer bancar doar persoanelor cu care am mai colaborat. In rest doar paypal. Chiar daca nu cumpar de pe ebay pentru a obtine preturi mai bune, paypal te acopera si iti recuperezi banii daca iei teapa. Deci paypal 4ever :D
Ricky-bm

Mesaj de Ricky-bm »

Din pacate, poti lua mare teapa si prin paypal : iti liciteaza cineva, plateste fara nici o problema, iar dupa 1-2 saptamani, chiar daca a primit pachetul, te poate reclama ca nu l-a primit ( chiar daca dai Tracking Number, poate nega ca nu l-a primit) , iti deschide caz, iar in proportie de 90% ebay-ul tine cu cumparatorul , si foarte putin cu vanzatorul :( si astfel, dupa multe discutii, nu prea ai castig de cauza, si astfel ebay-ul iti i-a banii din contul de paypal, si ramai si fara piese.
Asa au patit recent 3 vanzatori pe ebay, toti au pierdut si banii si piesele.

ovidiu^

Mesaj de ovidiu^ »

Desigur poti pierde si cu paypal. Eu am avut o problema asemanatoare, am trimis ceva si cumparatorul a declarat ca plicul a fost gol. In prima faza mi s-au blocat banii in contul paypal. Am sunat la ei, am trmis mail cu scan-ul chitantei de la posta unde se vedea greutatea plicului si toate datele. In final am avut castig de cauza. Dar am auzit si eu de multe cazuri cand s-a ramas si fara bani si fara piese.
Cristian Ciuplea

Mesaj de Cristian Ciuplea »

D-le Ricky,

el , francezul, poate nu stie ca dvs. ii puteti trimite malaiul prin paypal fara sa-i traga comisionul de 3-3,5%.
Nu trebuie sa fie neaparat teapa !
Daca a vandut setul cu 900, poate ca l-a salvat !
Cred ca setul face mai mult de 900, in stare buna, parerea mea.
Si am senzatia ca eBay a redus termenul de trimitere a banilor la 3 zile, de la vreo 5 pe vremuri.
Aici mai poate sa intervina si treaba ca sunteti in Romania, lucru care poate nu-i inspira vanzatorului o incredere 100% si din cauza asta a fortat situatia.

S-a pomenit si ca multora le este frica de cumparatorul, care primeste coletul cu marfa cumparata, dar neaga primirea.
Mai ales in strainatate nu ai voie sa trimiti ceva fara ca destinatarul sa semneze la primirea marfii, mai ales in caz de plata paypal !
Cand a semnat, nu poate sa mearga DUPA la posta si sa zica ca a fost plicul, coletul etc. gol.

Asa ceva ar fi nemaipomenit pt. escroci !
Curiosity Killed The Cat !
simaky

Mesaj de simaky »

vanzatorul francez a incercat sa evite plata PayPall pentru ca in Franta ar fi platit impozit pe aceste venituri (impozit care poate urca pana la 30%), in schimb la banii incasati prin cec sau virament bancar nu se plateste impozit !
Ricky-bm

Mesaj de Ricky-bm »

D-le Ciuplea,
cred ca nu ati urmarit exact ce am scris.......va mai repet inca odata:

Vanzatorul initial, cel din august, cu Id-ul denis_74 vinde piesa unuia cu 813 calificative, tranzactie finalizata cu feedback pozitiv; se poate vedea la istoric, este pe prima pagina, nu trebuie s acautati asa mult.

Cel de-al doilea, cu 44 calificative pune piesa la vanzare la jumatate pret; credeti ca intre timp castigatorul din August , cel cu 813 calificative pozitive si-a facut alt cont, si s-a gandit sa faca pe bunul samaritean si sa o vanda la jumatate pret???? Cred ca a vrut sa ne faca un bine, nu credeti ?

Oare de ce nu mai raspunde la email dupa ce i-am scris ca exact aceasta piesa a fost vanduta acum cateva luni de altul cu 880 euro?

Uitati ce va propun, daca sunteti convins ca nu este teapa: va dau datele tipului cu tot cu cont si-i faceti Dvs plata...si poate chiar aveti o surpriza placuta si primiti piesa; uitati ce generos sunt cu dvs si va dau oportunitatea de a castiga cateva bune sute de euro :)

Sau daca este vreun alt doritor care sa-si riste 450 euro, ii dau cu placere datele tipului, pana nu-i dau negativul.

Bofana

Mesaj de Bofana »

Poze luate de la alta licitatie, postat la jumatate de pret ca sa prinda pestele cel mare. Plara prin banca ca sa nu poata cel pagubit sa faca plangere si sa isi vada banii inapoi.

The rest is history, the history of BS on a lollypop.
Unleash the PIG within yourself and you will be more human this WAY!
Cristian Ciuplea

Ricky-bm scrie:D-le Ciuplea,
cred ca nu ati urmarit exact ce am scris.......va mai repet inca odata:

Vanzatorul initial, cel din august, cu Id-ul denis_74 vinde piesa unuia cu 813 calificative, tranzactie finalizata cu feedback pozitiv; se poate vedea la istoric, este pe prima pagina, nu trebuie s acautati asa mult.

Cel de-al doilea, cu 44 calificative pune piesa la vanzare la jumatate pret; credeti ca intre timp castigatorul din August , cel cu 813 calificative pozitive si-a facut alt cont, si s-a gandit sa faca pe bunul samaritean si sa o vanda la jumatate pret???? Cred ca a vrut sa ne faca un bine, nu credeti ?

Oare de ce nu mai raspunde la email dupa ce i-am scris ca exact aceasta piesa a fost vanduta acum cateva luni de altul cu 880 euro?

Uitati ce va propun, daca sunteti convins ca nu este teapa: va dau datele tipului cu tot cu cont si-i faceti Dvs plata...si poate chiar aveti o surpriza placuta si primiti piesa; uitati ce generos sunt cu dvs si va dau oportunitatea de a castiga cateva bune sute de euro :)

Sau daca este vreun alt doritor care sa-si riste 450 euro, ii dau cu placere datele tipului, pana nu-i dau negativul.
Am citit , d-le Ricky si inteleg si teama dvs.
Am spus doar ca nu trebuie sa fie teapa, 100%.
Daca mergeati la banca si virati banii cu IBAN-BIC ( stiu, va costa 20-25 EUR, dar nu mai conteaza la acel pret ) stiati daca este teapa sau nu.
Si daca nu venea setul de Mare Ofiter, il anuntati la eBay.
Nu reactiona francezul cu trimiterea, il dadeati in judecata si nu avea nici cea mai mica sansa.
Banii trimisi de pe un cont pe altul se pot urmarii foarte usor !
Sunteti un dragut , cand mi-ati da datele vanzatorului, dar daca nu mai aveam un set la vanzare, mult mai vechi, chiar insistam la dvs.

O chestie f. interesanta, pe eBay, pe care am auzit-o ieri, la Radio .
Un vanzator baga o Masina folosita, val. ca . 5000,- cu pretul de start de 1 EUR.
Vine cineva si ofera 1 EUR.
Vanzatorul vinde insa dupa asta Masina, pe langa eBay, altcuiva, cu peste 4000,-
Cel cu 1 EUR il da in judecata si castiga.
Acum va primi despagubiri , valoarea masinii minus 1 EUR !
Bofana

Mesaj de Bofana »

Suna foarte bine dle Ciuplea, dar o intrebare fff scurta - cine suporta costurile unui avocat, specializat pe frauda electronica, si care sa fie prezent la un tribunal din Franta ? Intreb asta deoarece daca il da in judecata aici in Romania nu se prezinta nimeni, si nimeni nu il va baga in seama.

Mai departe - cine sta pentru suma asta sa suporte costurile unui avocat francez - cu toate cele de mai sus in vigoare... Cine are rabdarea si timpul necesar ?

Hai sa spunem ca dl Ricky plateste EUR 450, si apoi va primi un prosop de baie si un sapun in pachet, ce are de facut ? Deschide caz pe ebay, contul de tepar se inchide, si apoi se adreseaza politiei, anchete, etc, si poate in cativa ani se deschide un proces... pe asta si mizeaza teparii - sume mici, tepe dese, colectionarul dezamagit merge mai departe si inghite teapa...

Iar faza cu masina pare plauzibila, dar pe plan local, exemplu mi se pare deplasat, nu intr-o tranzactie transfrontaliera ca a dlui Ricky.
Unleash the PIG within yourself and you will be more human this WAY!
Ricky-bm

Mesaj de Ricky-bm »

Foarte bine si corect a punctat D-l Bofana !
D-le Ciuplea, la o asa mica investitie din partea Dvs de doar 450 eur, chiar daca aveti un set la vanzare, nu ar trebui sa fie un impediment daca puteti castiga foarte usor un minim 300 eur, asa lejer :lol:

Cristian Ciuplea

Ricky-bm scrie:Foarte bine si corect a punctat D-l Bofana !
D-le Ciuplea, la o asa mica investitie din partea Dvs de doar 450 eur, chiar daca aveti un set la vanzare, nu ar trebui sa fie un impediment daca puteti castiga foarte usor un minim 300 eur, asa lejer :lol:
Nu, d-le Ricky, ati fost primul care a mirosit pomana, deci este dreptul dvs.sa cumparati f. ieftin.
Ce a scris dl. Bofana despre prosop si sapun este foarte adevarat.
Adica toti cei care cumparam ceva pe eBay, ne expunem unui risc, zi de zi, cu fiecare cumparare.
Aici am avea o problema mult mai mare, cand deschizi coletul si in loc de set Mare Ofiter la cutie
gasesti o piatra de rau.
Deci ar fi foarte greu sa dovedesti, dupa ce ai deschis pachetul acasa, ca in el era piatra si nu ce trebuia.

Si d-le Bofana, cand dl. Ricky ar fi platit marfa, intre el si francez exista automat un contract, pe care francezul trebuia sa-l onoreze la randul lui.
Nu o facea, trebuia dat in judecata.
Pentru asta nu trebuie un avocat versat in tranzactii electronice !
De pierdut pierdea, fara discutie, costurile fiind platite de francez.
Si cred ca o astfel de situatie produce panica la romani si mai bine pleaca capul, sa nu-l taie sabia.
Ricky-bm

Mesaj de Ricky-bm »

Am fost primul care a vazut si normal ca am licitat...oare Dvs cum ati fi procedat?
iar eu sunt convins ca este o teapa, Dvs nu; atunci de ce nu vreti sa faceti plata daca sunteti convins ca nu este teapa D-le Ciuplea? dati cu piciorul la asa o oportunitate de a castiga din nou cateva sute de euro.....

Scrie răspuns