Sabie colectie

Discuții - ordine, medalii și însemne militare.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex

Scrie răspuns
NicolaeViorel
nou in forum
nou in forum

Sabie colectie

Mesaj de NicolaeViorel »

Detin "Sabia Toledo" care face parte dintr-o colectie comandata de regele Ferdinand pentru cavalerii Ordinului "Mihai Viteazul " . Manerul este confectionat din argint cu ochi de rubin rosu , detine ambi ochi . Este una lafel ca cea prezentata in CANCAN , ( Poza mai jos ) . Sabia este prezentata mai jos prin urmatoarele poze . Va rog ma puteti informa mai multe despre aceasta sabie ? Inclusiv pret ?
Fişiere ataşate
10958693_753954924689875_397630428_n.jpg
10958247_753954968023204_1496385434_n.jpg
10953115_753955634689804_1616828037_n.jpg
10942534_753954988023202_1833330379_n.jpg
961773_753955034689864_845568027_n.jpg
berendei

Re: Sabie colectie

Mesaj de berendei »

la o prima vedere pare o sabie uzuala de parada pentru ofiteri. adica pentru toti ofiterii.
avand in vedere ca ii lipseste teaca si garda, este posibil sa primiti pe ea un pret intre 250-300 de lei. nu vad din fotografii starea lamei. daca este ruginita, ascutita, etc, estimarea de mai sus este una generoasa.
NicolaeViorel
nou in forum
nou in forum

Mesaj de NicolaeViorel »

O sabie lafel a fost prezentata in CANCAN din anul 2008 cu o valoare estimata de 500.000 euro , dar aceea pe langa aceasta avea manerul complet si era in intr-o stare mai buna , de la estimarea acestora pana la estimarea dumneavoastra este una ffff mare . Oricum va multumesc !
Bofana

Mesaj de Bofana »

Pai nu ar trebui atunci sa scrieti la pont@cancan.ro tocmai ca sa aratati ca aveti o sabie din aceeasi colectia seria Misu Furibundu a lu Feri ? Nu de alta, dar poate vi se ofera 250 k EUR si aici va tepuiti cu estimarile facute de noi astia invidiosii care nu avem decat sabii normale de taiat frunze la caini/porci...
Unleash the PIG within yourself and you will be more human this WAY!
berendei

Mesaj de berendei »

domnule Bofana, daca postarea aceasta era pe facebook, aveati un like de la mine.
-----------------------------------
domnule nicolae viorel, aveti idee cati 500.000 de euro din astia mi-au trecut prin mana? eram acum cu siguranta in top 300.
NicolaeViorel
nou in forum
nou in forum

Mesaj de NicolaeViorel »

Sabii la 250-300 lei se gasesc in comert in zilele noastre , dar aceasta sabie din perioada se poate vinde tot cu acelasi pret cum ati spus dumneavoastra domnule berendei ? :)
gaginiuc

Mesaj de gaginiuc »

Nu ma pricep in a evalua acest obiect. Ma pricep la altele. De ce intervin?
Nu de putine ori constat ca unii dintre noi, pentru a fi placuti, intervin cu supraevaluarea unor piese, aspect ce cred ca, nu numai ca nu ajuta la nimic, dar mai si complica lucrurile. In cazul de fata, imi place mult si apreciez raspunsul domnului Bofana.
berendei

Mesaj de berendei »

domnule gaginiuc, daca nu va pricepeti la evaluarea acestui obiect, cum ati ajuns la concluzia ca eu l-am supraevaluat?
aici fiecare ne exprimam niste opinii. omul a intrebat ceva iar eu am incercat sa ii raspund. daca dumneavoastra (sau altcineva) considerati ca valoreaza mai putin, va rog sa ii spuneti.
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

:lol: :lol: :lol:

basmul cu sabia comandata pt ofiterii vitezomani nu-l vad pt prima data.... nu cumva ati avut-o postata si pe okazii in urma cu 2 ani sau asa ceva?
gaginiuc

Mesaj de gaginiuc »

Domnule Berendei nici pe departe nu m-am referit la o supraevaluare din partea dv.
Sunteti vechi pe forum si cred ca intelegeti ce-am vrut sa spun.
Cristian Ciuplea

Mesaj de Cristian Ciuplea »

Sabie de tip Cap de Leu, care nici nu trebuie sa fie neaparat romaneasca.
Acel cap de leu, un rest al manerului, nu este din argint, rubinele-s sintetice.
Curiosity Killed The Cat !
Yu_L.Yan

Mesaj de Yu_L.Yan »

Si un exemplu de sabie intreaga, vanduta intr-o casa de licitatii destul de serioasa.
Pretul realizat este destul de mare comparativ cu alte oferte vazute, dar trebuie tinut cont ca la fostul proprietar ajunge suma mai mica (urmand a se scade comisionul).

http://www.artmark.ro/sabie-de-parada-c ... and-i.html
Imagine
http://coinsandliterature.blogspot.com/
Imagine

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
Timis

Mesaj de Timis »

Yu_L.Yan scrie:Si un exemplu de sabie intreaga, vanduta intr-o casa de licitatii destul de serioasa.
Pretul realizat este destul de mare comparativ cu alte oferte vazute, dar trebuie tinut cont ca la fostul proprietar ajunge suma mai mica (urmand a se scade comisionul).

http://www.artmark.ro/sabie-de-parada-c ... and-i.html
Domnule Yu_L.Yan,intradevar asa este cand se discuta de o piesa de colectie cu. pedegree si in buna stare de conservare.
Piesa prezentata pe Forum ca o piesa de exceptie este din pacate o ramasita de sabie de ofiter care nu mai are maner (aceste sabii NU au avut manerul de argint),iar lama pare destul de necajita ,motiv pentru care ii sugerez actualul detinator s-o atarne in cui si sa se considere bogat.
Ar fi pacat sa traiasca mereu cu sentimentul ca cineva doreste sa-l pacaleasca cand ii face oferte de maximul 70-80€
Daca este corect cu noi poate sa ne spuna si cate magazine de antichitati a colindat si cat interes a starnit aceasta faimoasa sabie si ce oferte a primit.....
NicolaeViorel
nou in forum
nou in forum

Mesaj de NicolaeViorel »

Nu am colindat niciun magazin de antichitati , am intrat de curand in posesia acestei sabii si am vrut sa-mi imbogatesc cultura generala privind aceasta sabie. Doresc sa o duc la un expert evoluator si sa incerc sa incerc sa intru in posesia unui certificat de autenticitate . Nu ma pricep la asa ceva dar incerc sa scot maximum din ea .
berendei

Mesaj de berendei »

certificatul de autenticitate si un eventual drum pana la un evaluator este posibil sa va coste mai mult decat valoreaza sabia dumneavoastra.

in opinia mea mai bine urmati sfatul domnului Timis.
Scrie răspuns