s georgium patronus
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex
-
mures_color
- nou in forum

s georgium patronus
s georgium patronus - medalie si moneda sau doar medalie?
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
-
mures_color
- nou in forum

da
Da.Aceasta este , insa ce am eu nu pare sa fie medalie ci moneda.Inca nu am reusit sa fac o fotografie.
Buna ziua.Domnule Aldor azi am luat si eu din targ asa ceva,despre ce e vorba?Pe o parte are o corabie si pe alta un calaret,am cautat si e un medalion bisericesc,al meu e de alama si pare sa fi avut o agatatoare(are o usoara urma)ce tara le-a facut?Aldor scrie:Cred ca stiu despre ce este vorba, pe o parte scrie cumva S.GEORGIUS.EQVITUM.PATRONUS si pe cealalta IN.TEMPESTATE.SECURITAS?
Dar mai bine incarcati aici o poza daca aveti.
DACHII PREA VECHE A LOR LIMBĂ OSEBITĂ AVÂND, CUM O LĂSARĂ, CUM O LEPĂDARĂ AŞA DE TOT ŞI LUARĂ A ROMANILOR, ACEASTA NICI SĂ POATE SOCOTI NICI CREDE.
(C.Cantacuzino)
(C.Cantacuzino)
Piese in general fara valoare,care se zice ca le purteau marinari,fiind Sf.Gheorge pazitor( calaretul
).Confectionate de alama sau bronz in secole 18-20.Au fost si de aur si argint.Am vazut o data intr-o revista de licitatie ungureasca o piesa din argint ,inainte de 1800 care la descriere lotului aparea ca taler avand si gramajul de taler ( apx.28 gr) si la un pret de 600 de euro daca imi amintesc bine.Ca origine se incadreaza in Austria/Ungaria.
- Fişiere ataşate
-
- 002.jpg (56.42 KiB) Vizualizat de 5064 ori
-
- 001.jpg (56.66 KiB) Vizualizat de 5064 ori
Cine nu cunoaste si nu stie ca nu cunoaste este un idiot.Lasa-l!
Cine nu cunoaste si stie ca nu cunoaste,vrea sa invete.Invata-l!
Cine cunoaste si stie ca cunoaste este un intelept.Urmeaza-l!
Cine nu cunoaste si stie ca nu cunoaste,vrea sa invete.Invata-l!
Cine cunoaste si stie ca cunoaste este un intelept.Urmeaza-l!
Frumoase,va multumesc pentru raspuns.Cred ca pana la urma piesa mea e de argint nu de alama cum am zis,oricum e valoroasa daca e o amuleta pentru marinari pentru ca de pe ape a ajuns iar pe uscat,deci si-a facut treaba foarte bine
.O zi buna va doresc!
DACHII PREA VECHE A LOR LIMBĂ OSEBITĂ AVÂND, CUM O LĂSARĂ, CUM O LEPĂDARĂ AŞA DE TOT ŞI LUARĂ A ROMANILOR, ACEASTA NICI SĂ POATE SOCOTI NICI CREDE.
(C.Cantacuzino)
(C.Cantacuzino)