Ce parere aveti, cam cat ar merita o decoratie Crucea de Fier 1918 , clasa a 2-a, cu frunze de stejar, cu panglica, stare foarte buna, dar fara brevet?
Multumesc.
Germania - Crucea de Fier 1918, clasa a 2-a, cu panglica
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex
- tripleseven

Re: Germania - Crucea de Fier 1918, clasa a 2-a, cu panglic
Va referiti la frunzele de stejar de pe cruce?Sau frunze de stejar din ag, atasate intre decoratie si panglica?Ce marime are piesa?Exista si modele mai mici asa zisele modele princiare care sunt mult mai scumpe ca cele normale!Este din ag sau metal comun, cine a facut-o(poanson)... sunt o gramada de factori care pot influenta pretzul!Bogdan R scrie:Ce parere aveti, cam cat ar merita o decoratie Crucea de Fier 1918 , clasa a 2-a, cu frunze de stejar, cu panglica, stare foarte buna, dar fara brevet?
Multumesc.
Daca este vorba numai de o cruce normala cu rama din ag si panglica originala...pe ebay se vand intre 35 si 60 euro(depinde cine a facut-o)!
Multumesc pt raspuns.
Am facut eu o confuzie: crucea e modelul 1939 , nu 1914-1918 ( trebuia sa imi dau seama dupa panglica)
cu frunze de stejar in locul svasticii ( deci preschimbata in 1957).
Oricum preturile erau uriase, atat cea de care vorbesc cat si cele model 1914 erau expuse la 180 euro bucata
Am facut eu o confuzie: crucea e modelul 1939 , nu 1914-1918 ( trebuia sa imi dau seama dupa panglica)
Oricum preturile erau uriase, atat cea de care vorbesc cat si cele model 1914 erau expuse la 180 euro bucata
- tripleseven

Am gasit una comemorativa cu 50€Bogdan R scrie:Dar la insignele finlandeze ''Lotta Svard'' stiti cam care ar fi un pret corect? 40 euro e mult? Am cautat pe diverse situri dar nu am gasit nici o piesa de vanzare
http://www.military-antiques-stockholm. ... 25&id=6938
-
cristi 1978

Re: Germania - Crucea de Fier 1918, clasa a 2-a, cu panglic
[quote="Bogdan R"]Ce parere aveti, cam cat ar merita o decoratie Crucea de Fier 1918 , clasa a 2-a, cu frunze de stejar, cu panglica, stare foarte buna, dar fara brevet?
Multumesc.[/quote]
Relativ recent am cumparat o EK 1939 c a lI-a doua marcata 24 la 800 lei starea e impecabila, cu panglica netaiata. O achizitie mai veche o EK 1939 cl a II-a m-a costat 110 euro, panglica nu e intr-o stare grozava, e putin oxidata si e nemarcata... Variantele din 1957 nu le-am vazut inca pe piata... dar nu cred sa fie mai scumpe decit cele din 1939... Calitativ cred ca sint mai slabe...
Multumesc.[/quote]
Relativ recent am cumparat o EK 1939 c a lI-a doua marcata 24 la 800 lei starea e impecabila, cu panglica netaiata. O achizitie mai veche o EK 1939 cl a II-a m-a costat 110 euro, panglica nu e intr-o stare grozava, e putin oxidata si e nemarcata... Variantele din 1957 nu le-am vazut inca pe piata... dar nu cred sa fie mai scumpe decit cele din 1939... Calitativ cred ca sint mai slabe...
Best regards from Cristi