Marimea face diferenta - Virtutea Militara
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex
- marcus aurelius

Marimea face diferenta - Virtutea Militara
Nu e vorba de nimic trivial
ci de primele modele de Virtute Militara. Cred ca imaginea este mai mult decat ilustrativa.
- Fişiere ataşate
-
- virtuti.JPG (49.89 KiB) Vizualizat de 16833 ori
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
http://ordersandmedals.ro
Modelul mic a fost oficial?
Nu era stipulat prin lege si dimensiunea acestei medalii, respectiv acesta iesea din barem?
Aveti mai jos si clasa a 2-a a acestei medalii, dar daca tot e vorba de modele diferite, se incadreaza perfect.
LE: am inlocuit poza cu una facuta din alt unghi.
Nu era stipulat prin lege si dimensiunea acestei medalii, respectiv acesta iesea din barem?
Aveti mai jos si clasa a 2-a a acestei medalii, dar daca tot e vorba de modele diferite, se incadreaza perfect.
LE: am inlocuit poza cu una facuta din alt unghi.
- Fişiere ataşate
-
- Virtutea militara.jpg (95.59 KiB) Vizualizat de 16409 ori
Ultima oară modificat 02 Apr 2009, 17:45 de către Yu_L.Yan, modificat 1 dată în total.

http://coinsandliterature.blogspot.com/

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
- tripleseven

Este greu de spus care sunt primele modele de Virtute Militara,unii spun ca este modelul din stanga(cel mic) care este si cel mai rar, altii spun ca este numai o varianta...greu de zis! Personal am 6 piese in colectie si toate sunt diferite ca marime si calitatea executiei.
Am un prieten care colectioneaza variantele acestei medalii si imi spunea ca a reusit sa stranga 16 modele diferite(facand abstractie de clasa!).
Oricum piese superbe, felicitari!
Va mai lipseste o piesa cu "REGE" in loc de "DOMN" , acestea sunt la fel,foarte rare si o piesa cu bareta pt XII ani de serviciu,piesa pe care nu am vazut-o decat la muzeu.
Am un prieten care colectioneaza variantele acestei medalii si imi spunea ca a reusit sa stranga 16 modele diferite(facand abstractie de clasa!).
Oricum piese superbe, felicitari!
Va mai lipseste o piesa cu "REGE" in loc de "DOMN" , acestea sunt la fel,foarte rare si o piesa cu bareta pt XII ani de serviciu,piesa pe care nu am vazut-o decat la muzeu.
-
rocolectionar

- tripleseven

Nu e vorba ca nu se mai posteaza fara autograf. In cazul meu e simplu. Pun poze la lucruri care nu se intalnesc foarte usor (pe net sau in circulatie).tripleseven scrie:Am un scan mai vechi cu primele 4 piese,dar trebuie sa-l adaptez pt forum, vad ca nu se mai posteaza scanuri fara "autograf"....!
Sincer, nu ar fi o placere sa vad maine la vanzare pe Okazii medalia postata mai sus. Si am luat hotararea de a "semna" o parte din pozele puse de mine.
In cazul acesteia, decizia a fost foarte usor de luat. Cate medalii cu "REGE" ati vazut in ultimul an pe net? Eu nici macar nu am gasit o alta poza, pe toate siturile de profil.

A fost la o licitatie a dl. Stambuliu, mai demult.Yu_L.Yan scrie:Nu e vorba ca nu se mai posteaza fara autograf. In cazul meu e simplu. Pun poze la lucruri care nu se intalnesc foarte usor (pe net sau in circulatie).tripleseven scrie:Am un scan mai vechi cu primele 4 piese,dar trebuie sa-l adaptez pt forum, vad ca nu se mai posteaza scanuri fara "autograf"....!
Sincer, nu ar fi o placere sa vad maine la vanzare pe Okazii medalia postata mai sus. Si am luat hotararea de a "semna" o parte din pozele puse de mine.
In cazul acesteia, decizia a fost foarte usor de luat. Cate medalii cu "REGE" ati vazut in ultimul an pe net? Eu nici macar nu am gasit o alta poza, pe toate siturile de profil.
Mihai
- tripleseven

Pe o parte va dau dreptate, nici mie nu imi convine sa vad scanurile mele in publicatii,site-uri sau licitatii online. Pe alta parte,ma bucur si eu cand gasesc pe un forum sau pagina web, scanuri calitative si nesemnate cu piese deosebite si rare.KARAMIHAI scrie:A fost la o licitatie a dl. Stambuliu, mai demult.Yu_L.Yan scrie:Nu e vorba ca nu se mai posteaza fara autograf. In cazul meu e simplu. Pun poze la lucruri care nu se intalnesc foarte usor (pe net sau in circulatie).tripleseven scrie:Am un scan mai vechi cu primele 4 piese,dar trebuie sa-l adaptez pt forum, vad ca nu se mai posteaza scanuri fara "autograf"....!
Referitor la piesa dv, aveti dreptate, este rara,in ultimii ani chiar ca nu am mai vazut o piesa din aceasta la vanzare. Cum spunea si dl Karamihai,ultima piesa intr-o licitatie a fost la Bogdan Stambuliu.
Felicitari pt medalie.
- tripleseven

Cu "Rege" au fost emise piese imediat dupa Proclamarea Regatului, dar au revenit foarte repede(2-3 luni) la modelul initial deoarece medalia a fost instituita pe vremea cand C1 era Domn.sorin70 scrie:Initial stiu ca a fost cu "domn" s-a emis la un moment dat cu "rege" si apoi tot cu "domn" pana la final.
Cam in ce perioada s-a emis varianta cu REGE ?
Asta nu inseamna ca nu va pot trimite o poza si fara "semnatura". Dar pe privattripleseven scrie: Pe alta parte,ma bucur si eu cand gasesc pe un forum sau pagina web, scanuri calitative si nesemnate cu piese deosebite si rare.

-
rocolectionar

- tripleseven