Marimea face diferenta - Virtutea Militara

Discuții - ordine, medalii și însemne militare.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex

marcus aurelius

Marimea face diferenta - Virtutea Militara

Mesaj de marcus aurelius »

Nu e vorba de nimic trivial :D ci de primele modele de Virtute Militara. Cred ca imaginea este mai mult decat ilustrativa.
Fişiere ataşate
virtuti.JPG
virtuti.JPG (49.89 KiB) Vizualizat de 16833 ori
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

Marimea este doar una dintre diferente. Celelalte diferente, la fel de evidente, intre prima versiune si cea ulterioara sunt forma bratelor crucii si pozitia cununii de lauri fata de centru.
Yu_L.Yan

Mesaj de Yu_L.Yan »

Modelul mic a fost oficial?
Nu era stipulat prin lege si dimensiunea acestei medalii, respectiv acesta iesea din barem?
Aveti mai jos si clasa a 2-a a acestei medalii, dar daca tot e vorba de modele diferite, se incadreaza perfect.

LE: am inlocuit poza cu una facuta din alt unghi.
Fişiere ataşate
Virtutea militara.jpg
Virtutea militara.jpg (95.59 KiB) Vizualizat de 16409 ori
Ultima oară modificat 02 Apr 2009, 17:45 de către Yu_L.Yan, modificat 1 dată în total.
Imagine
http://coinsandliterature.blogspot.com/
Imagine

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Este greu de spus care sunt primele modele de Virtute Militara,unii spun ca este modelul din stanga(cel mic) care este si cel mai rar, altii spun ca este numai o varianta...greu de zis! Personal am 6 piese in colectie si toate sunt diferite ca marime si calitatea executiei.
Am un prieten care colectioneaza variantele acestei medalii si imi spunea ca a reusit sa stranga 16 modele diferite(facand abstractie de clasa!).

Oricum piese superbe, felicitari!
Va mai lipseste o piesa cu "REGE" in loc de "DOMN" , acestea sunt la fel,foarte rare si o piesa cu bareta pt XII ani de serviciu,piesa pe care nu am vazut-o decat la muzeu.
rocolectionar

Mesaj de rocolectionar »

[quote="tripleseven"] Personal am 6 piese in colectie si toate sunt diferite ca marime si calitatea executiei.

Postati o fotografie cu acestea ?
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Am un scan mai vechi cu primele 4 piese,dar trebuie sa-l adaptez pt forum, vad ca nu se mai posteaza scanuri fara "autograf"....!
Yu_L.Yan

Mesaj de Yu_L.Yan »

tripleseven scrie:Am un scan mai vechi cu primele 4 piese,dar trebuie sa-l adaptez pt forum, vad ca nu se mai posteaza scanuri fara "autograf"....!
Nu e vorba ca nu se mai posteaza fara autograf. In cazul meu e simplu. Pun poze la lucruri care nu se intalnesc foarte usor (pe net sau in circulatie).
Sincer, nu ar fi o placere sa vad maine la vanzare pe Okazii medalia postata mai sus. Si am luat hotararea de a "semna" o parte din pozele puse de mine.
In cazul acesteia, decizia a fost foarte usor de luat. Cate medalii cu "REGE" ati vazut in ultimul an pe net? Eu nici macar nu am gasit o alta poza, pe toate siturile de profil.
Imagine
Imagine

KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

Yu_L.Yan scrie:
tripleseven scrie:Am un scan mai vechi cu primele 4 piese,dar trebuie sa-l adaptez pt forum, vad ca nu se mai posteaza scanuri fara "autograf"....!
Nu e vorba ca nu se mai posteaza fara autograf. In cazul meu e simplu. Pun poze la lucruri care nu se intalnesc foarte usor (pe net sau in circulatie).
Sincer, nu ar fi o placere sa vad maine la vanzare pe Okazii medalia postata mai sus. Si am luat hotararea de a "semna" o parte din pozele puse de mine.
In cazul acesteia, decizia a fost foarte usor de luat. Cate medalii cu "REGE" ati vazut in ultimul an pe net? Eu nici macar nu am gasit o alta poza, pe toate siturile de profil.
A fost la o licitatie a dl. Stambuliu, mai demult.
Mihai
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Initial stiu ca a fost cu "domn" s-a emis la un moment dat cu "rege" si apoi tot cu "domn" pana la final.
Cam in ce perioada s-a emis varianta cu REGE ?
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

KARAMIHAI scrie:
Yu_L.Yan scrie:
A fost la o licitatie a dl. Stambuliu, mai demult.
Pe o parte va dau dreptate, nici mie nu imi convine sa vad scanurile mele in publicatii,site-uri sau licitatii online. Pe alta parte,ma bucur si eu cand gasesc pe un forum sau pagina web, scanuri calitative si nesemnate cu piese deosebite si rare.
Referitor la piesa dv, aveti dreptate, este rara,in ultimii ani chiar ca nu am mai vazut o piesa din aceasta la vanzare. Cum spunea si dl Karamihai,ultima piesa intr-o licitatie a fost la Bogdan Stambuliu.
Felicitari pt medalie.
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

sorin70 scrie:Initial stiu ca a fost cu "domn" s-a emis la un moment dat cu "rege" si apoi tot cu "domn" pana la final.
Cam in ce perioada s-a emis varianta cu REGE ?
Cu "Rege" au fost emise piese imediat dupa Proclamarea Regatului, dar au revenit foarte repede(2-3 luni) la modelul initial deoarece medalia a fost instituita pe vremea cand C1 era Domn.
sorin70

Mesaj de sorin70 »

tripleseven scrie:
Cu "Rege" au fost emise piese imediat dupa Proclamarea Regatului, dar au revenit foarte repede(2-3 luni) la modelul initial deoarece medalia a fost instituita pe vremea cand C1 era Domn.
Multumesc
Yu_L.Yan

Mesaj de Yu_L.Yan »

tripleseven scrie: Pe alta parte,ma bucur si eu cand gasesc pe un forum sau pagina web, scanuri calitative si nesemnate cu piese deosebite si rare.
Asta nu inseamna ca nu va pot trimite o poza si fara "semnatura". Dar pe privat :D
Imagine
Imagine

rocolectionar

Mesaj de rocolectionar »

A fost la o licitatie a dl. Stambuliu, mai demult.[/quote]

Clasa 1--cea postata de Iulian este clasa a-2-a
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

rocolectionar scrie:A fost la o licitatie a dl. Stambuliu, mai demult.

Clasa 1--cea postata de Iulian este clasa a-2-a

Baza este aceeasi,spoiala e diferita :lol:
Scrie răspuns