Medalia Guardia Civila din Galatz - 1869

Discuții - ordine, medalii și însemne militare.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex

Scrie răspuns
marcus aurelius

Medalia Guardia Civila din Galatz - 1869

Mesaj de marcus aurelius »

O medalie deosebit de rara si frumoasa. As fi curios de manufactura ei, din pacate nici in vasta lucrare a lui Ievreinov si Octavian Iliescu (R.I.P.) nu apare numele gravorului. Are cineva vreo idee ? Parerea mea personala ar fo ca e manufactura franceza. O similitudine de manufactura exista cu Pro Virtute Militara.
Fişiere ataşate
galatz1-horz.jpg
galatz1-horz.jpg (48.07 KiB) Vizualizat de 4087 ori
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Este o medalie foarte rara, felicitari !
Cum scrie si pe ea ,medalia comemoreaza sfintirea drapelului Garzii Civice din Galati in 1869. Garzile Civice aveau misiunea de a asigura si mentine ordinea si linistea publica in localitati. Au mai existat Garzi Civice in mai multe localitati precum Bucuresti, Craiova,Iasi,Bacau,Braila,Ploiesti,Pitesti .
Exista un articol interesant pe aceasta tema in Revista Muzeului Militar Nr1 din 1991.
Din cate stiu este singura medalie care comemoreaza un asemenea eveniment.
Ceea ce priveste manufactura,dupa forma si stil...si eu cred ca este facuta in Franta.
Cunosc o piesa(scan) cu panglica tricolora: rosu galben albastru galben rosu .
Nu pot spune daca aceasta este panglica ei oficiala.Oricum panglica este foarte veche si este cusuta sub forma circulara!
Latimea ei este de 22 mm. Dungile rosii si galbene sunt la fel de late(4mm),cea albastra este un pic mai lata (6mm).
Este singura medalie romaneasca pe care am vazut-o cu un asemenea "stil" de panglica, probabil medalia cu pricina a apartinut unei doamne!
Fişiere ataşate
drapel.JPG
drapel.JPG (19.03 KiB) Vizualizat de 4037 ori
LM

Mesaj de LM »

Chiar ca e frumoasa medalia asta.Felicitari domnule marcus aurelius! :wink:
"Audaces Fortuna Juvat !!!"
Scrie răspuns