DECORATII PATRIARHIE

Discuții - ordine, medalii și însemne militare.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex

KARAMIHAI

DECORATII PATRIARHIE

Mesaj de KARAMIHAI »

Am achizitionat de curand niste decoratii emise de patriarhie.Persoana care mi le-a procurat desi era din "sistem" nu stia prea multe despre ele, iar eu personal nu prea am informatii despre asa ceva (nu stiu practic nici macar daca este un model in uz sau doar o incercare facuta de patriarhie).Ce am observat la ele, este ca au unele culori diferite, dar nu imi dau seama daca sunt doar niste variatii de model sau aceste diferente inseamna mai mult de atat (grade diferite?).Practic stiu ca exista si inainte de 1947 o decoratie asemanatoare (aceasta expusa este probabil instituita de Teoctist) - crucea iustiniana? - dar nestind exact nu vreau sa spun prostii sau sa fac supozitii neintemeiate.Asa ca daca aveti informatii, le astept cu cel mai mare interes.Pozele o sa le vedeti ca de obicei cu ajutorul lui Aldor.
Mihai
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Imaginile de la Mihai:
Fişiere ataşate
M1.jpg
M1.jpg (69.41 KiB) Vizualizat de 17524 ori
M2.jpg
M2.jpg (81.36 KiB) Vizualizat de 17524 ori
M3.jpg
M3.jpg (81.9 KiB) Vizualizat de 17524 ori
piese.jpg
piese.jpg (80.33 KiB) Vizualizat de 17524 ori
cutii.jpg
cutii.jpg (43.52 KiB) Vizualizat de 17524 ori
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Interesante ca idee. Executia mi se pare putin neglijenta, ceea ce ma surprinde la tagma preoteasca (in general lucrarile destinate lor sunt de calitate foarte buna). Sa nu fie o initiativa "locala" pentru a scoate ceva bani. Aveti si ceva certificate sau hartii insotitoare?
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

Certificat sau alt act care sa certifice autenticitatea lor nu am - persoana de la care le-am achizitionat se ocupa de confectionarea cutiilor pt. ele, si le avea (decoratiile) ca sa le foloseasca de model, nu avea alta treaba cu ele.
Mihai
boonicootza

Mesaj de boonicootza »

Este un model in uz, nu stiu pentru ce este acordata.
Am atasat o poza cu Generalul Eugen Badalan care are una. Am mai vazut la alti militari din cand in cand.

Imagine
Click pe poza pentru imaginea mare

M-ar interesa si pe mine una daca e de vanzare.
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

Interesanta informatia data de dumneavoastra.Momentan, tinand cont ca cele 3 decoratii pe care le am prezinta unele diferente, vreau sa le pastrez pe toate - dar voi intreba la sursa (decoratii se vor mai decerna daca este un model in uz si bineinteles vor mai avea nevoie de cutii pt. ele, care automat necesita si un model) si daca mai apare una, o voi achizitiona pt. dumneavoastra si va voi anunta - pretul il pot afla de la taicamiu (el il cunostea pe vanzator si mi le-a procurat) dar oricum este insignifiant, luati-o ca un serviciu ce vi-l fac.
Mihai
boonicootza

Mesaj de boonicootza »

Mihai Caracotea scrie:Interesanta informatia data de dumneavoastra.Momentan, tinand cont ca cele 3 decoratii pe care le am prezinta unele diferente, vreau sa le pastrez pe toate - dar voi intreba la sursa (decoratii se vor mai decerna daca este un model in uz si bineinteles vor mai avea nevoie de cutii pt. ele, care automat necesita si un model) si daca mai apare una, o voi achizitiona pt. dumneavoastra si va voi anunta - pretul il pot afla de la taicamiu (el il cunostea pe vanzator si mi le-a procurat) dar oricum este insignifiant, luati-o ca un serviciu ce vi-l fac.
Multumesc!
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

Ma gandeam, poate sa fie o decoratie emisa de patriarhie care este decernata "civililor", pentru merite diverse (diverse ajutoare, donatii, etc)?
Mihai
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Scrie cumva ceva pe spatele decoratiei?
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

Nu scrie nimic, nici text si nici nu are vrun cod numeric sau altceva de genul asta.Oricum mai verific odata cand ajung acasa si va confirm maine.
Mihai
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

Nu scrie nimic, nici text si nici nu are vrun cod numeric sau altceva de genul asta.Oricum mai verific odata cand ajung acasa si va confirm maine.
Mihai
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Modelul este vechi, eu am o piesa primita prin anii 40 de catre un preot din Sibiu. Motivul pt care am intrebat daca scrie ceva pe spate este ca la a mea este o stanza a patriarhiei pe reversul piesei iar bareta bicolora(galben-rosu) este detasabila!
Am sa postez mai multe scanuri de la piese similare. Mai am si o piesa mare primita de acelasi preot prin anii 60.
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Piesa nu este a mea , a fost intr-o licitazie din Italia.
Imagine
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

Am vazut si eu la un targ o piesa in genul acesta, mai mare - iar sistemul de prindere / purtare era ca un colan.Medalionul central era insa putin diferit.
Mihai
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Acestea sunt cele 2 piese...
ImagineImagineImagine
Scrie răspuns