medalii scolare
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex
medalii scolare
... poate prima medalie scolara ?!
"Pentru Sirguintia" - Scoala primara Trei - Erarchi [IASI]
piesa e din bronz si este lucrata manual !
"Pentru Sirguintia" - Scoala primara Trei - Erarchi [IASI]
piesa e din bronz si este lucrata manual !
- Fişiere ataşate
-
- Pentru Sirguintia
- 1864 - Pentru Sirguintia - BR.jpg (46.96 KiB) Vizualizat de 8178 ori
-
roantichitati

Caracterele cu un aspect oarecum asimetric si imprimeurile din campul monedei dau intr-adevar senzatia unei lucraturi manuale , dar piesa este una executata cu ajutorul unei matrite realizare "artizanal" , oricum nu este facuta la monetarie .Bronzul este un material casant care nu se prelucreaza manual pentru ca efectiv se sparge . In afara de asta ar fi fost o munca destul de costisitoare ca fiecare astfel de "premiu" sa fie realizat manual . Eu cred ca este din alama , si este batuta la o presa manuala .
- tripleseven

info
greu de spus ce diametru are ... piesa e in Iasi ... eu in Franta la 2400 km departare
diametru aproximativ 40mm
daca aveti cartile domnului prof Cumpatescu cu medaliile iesene .... piesa apare intr-una din ele si poate a masurat-o dumnealui !!!!
diametru aproximativ 40mm
daca aveti cartile domnului prof Cumpatescu cu medaliile iesene .... piesa apare intr-una din ele si poate a masurat-o dumnealui !!!!
- tripleseven

Din cate imi aduc aminte, piesa din colectia lui simaky, nu e cu mult mai mare decat un premiu din perioada 1900, dar e oricum mai mica in diametru decat o moneda 5 lei Carol.tripleseven scrie:Multumesc,
m-a uitat in "O istorie a Iasului in imagini medalistice " la pag 111 si autorul o pomeneste cu 30 mm.
V-am intrebat pe dv de diametru pt ca am auzit de la cineva ca ar fi mai mare de 30 mm!

http://coinsandliterature.blogspot.com/

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
- tripleseven